ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυρ. Μητσοτάκης: Έρχονται και άλλα κύματα καταργήσεων φορέων


Θα ακολουθήσει και δεύτερο ενδεχομένως και τρίτο κύμα καταργήσεων φορέων, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη χθεσινή γνωστοποίηση του «λουκέτου» σε 21 δημόσιους φορείς.
«Τολμούμε να κλείσουμε φορείς κάτι το οποίο συζητείται εδώ και τόσο καιρό...Υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες αντιστάσεις», τόνισε μιλώντας σήμερα στο Star και πρόσθεσε ότι το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί στο σωστό του μέγεθος.
Σε ό,τι αφορά τον στόχο των 11.000 απολύσεων για το 2014, εξήγησε ότι θα προέλθουν από τις περιπτώσεις των καταργήσεων φορέων, από αυτούς που φεύγουν για πειθαρχικούς λόγους και από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας.
Σημειώνεται ότι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη την κατάργηση 21 φορέων, μεταξύ των οποίων το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε.
Οι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυρ. Μητσοτάκης: Έρχονται και άλλα κύματα καταργήσεων φορέων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">