ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, παρουσιάζει τον τελικό απολογισμό του ΕΣΠΑ


Φίλες και φίλοι αναγνώστες, δεν μπορώ να γνωρίζω τι συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει σε εσάς η αναφορά σε πρόοδο με δίς κοινοτικών κονδυλίων σύμφωνα με όσα γνωρίζεται και όσα βιώνουμε.

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει λέει ο λαός μας, και σύμφωνα με τη τοπική μας πραγματικότητα ουδέν είδαμε, γνωρίζουμε, η θα γίνει για εμάς από την περιφέρεια Αττικής και τον συμπολίτη μας Γιάννη Σγουρό.

Πραγματικά η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων γίνετε, το θέμα είναι τι γίνετε με εμάς, στο σπίτι μας. Και το σπίτι μας είναι η Γλυφάδα και τα Νότια προάστια Αττικής.

Πλήρωσα επανειλημμένα το μάρμαρο με διώξεις και κατασχέσεις του ενός εναπομείναντα τοπικού ραδιοσταθμού μετά το 2000 (ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977- 2004) διακηρύσσοντας ότι η Νότια Αττική δεν διαθέτει ούτε ένα (1) αδειοδοτημένο μέσο στα ερτζιανά, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν τις γνωστές οικογένειες της διαπλοκής. Απεδείχθη περίτρανα με το άρθρο 18 και την παραχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων στις γνωστές οικογένειες που πέρασε σφήνα στο νομοσχέδιο για την υγεία.

Αυταπόδεικτα σήμερα η Γλυφάδα και κατ' επέκταση τα Νότια του νομού Αττικής δεν διαθέτουν κανένα τοπικό μέσο στα ερτζιανά. Αυτό αυτούσια ως αυταπόδεικτο γεγονός καταμαρτυρά  α π ό λ υ τ ο έλλειμμα πολιτικών ισορροπιών στα Νότια.

Το να έχουμε α π ό λ υ τ ο έλλειμμα πολιτικών ισορροπιών στα Νότια, και τη Γλυφάδα, βαρύνει το σύνολο των εμπλεκομένων με τα κοινά και τη πολιτική.
Δεν θα σας κουράσω περισσότερο, είναι πασιφανές δεδομένου ότι δεν υπάρχει ούτε ένα μέσο των δημοτών στα ερτζιανά των Νοτίων. (Εξαιρούνται εφοπλιστές οι οποίοι δεν συνδράμουν υπέρ των πολιτικών ισορροπιών στα Νότια)

Οι εμπλεκόμενοι με την πολιτική στον τόπο μας, αντί να παίζουν το ''παιχνίδι'' των οικογενειών της διαπλοκής που τους εξυπηρετεί ως άτομα,  οφείλουν άμεσα κατόπιν των δικών μου προτάσεων - και πολλών συμπολιτών μας ακόμα - να συνδράμουν ώστε να υπάρξει στα ερτζιανά μέσο Ο Λ Ω Ν των δημοτών στα Νότια, και παράλληλα οι ενδεδειγμένες Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ε Σ  Ι Σ Ο Ρ Ρ Ο Π Ι Ε Σ που δεν μπορούν να καλύπτονται από κανένα διαπλεκόμενο μέσο, και από κανένα άτομο.

Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε όλες και όλοι άσχετα πολιτικών πεποιθήσεων και συμφερόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, παρουσιάζει τα οριστικά στοιχεία του απολογισμού του ΕΣΠΑ, από τα οποία προκύπτει εντυπωσιακή πρόοδος στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων.

Ο ρυθμός απορρόφησης στο σύνολο του ΠΕΠ Αττικής ανήλθε στο 77,1%, δηλαδή από τα 2,64 δις ευρώ του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές 2,00 δις ευρώ.

Ειδικότερα, μέσα στο 2013, στο τμήμα του ΠΕΠ Αττικής που διαχειρίζεται η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκαν πληρωμές 156,2 εκ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον στόχο κατά 6,2 εκατομμύρια, φτάνοντας σε ποσοστό 58% την αντίστοιχη απορρόφηση.

Τους τελευταίους 30 μήνες, που ανέλαβε το ΠΕΠ η αιρετή Περιφέρεια Αττικής, ο μέσος όρος πληρωμών κατά μήνα τετραπλασιάστηκε και έφτασε στα 12,7 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, αυξήθηκε η απορρόφηση 400%.

Επιπλέον, το ΠΕΠ Αττικής συνέβαλε με 230 εκατομμύρια ευρώ για την επανέναρξη των έργων των αυτοκινητόδρομων και με 130 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Η αποτελεσματικότητα στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ αποτελεί σημείο αναφοράς για την Περιφέρεια Αττικής. Με συστηματική και μεθοδική δουλειά, πετύχαμε όλους τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδείξαμε αυτούς τους 30 μήνες, που έχουμε την αρμοδιότητα, πως όταν η Πολιτεία εμπιστεύεται την Περιφέρεια Αττικής, τότε μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα.
Θέλω να τονίσω ότι η καλή συνεργασία που είχαμε με το Υπουργείο Ανάπτυξης βοήθησε να πετύχουμε το αποτέλεσμα αυτό.

Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός αφού η προσπάθεια για την πλήρη απορρόφηση των πόρων πρέπει να συνεχιστεί και στη διετία 2014 – 2015».
Τα ποσά ανά κατηγορία έργων αναλύονται ως εξής:

Έργα οδοποιίας Εντάξεις:  102,9 εκ. (10 έργα)
· Λιμενικά Έργα Εντάξεις:  10,4 εκ. ( 3 έργα)
· Έργα στερεών αποβλήτων Εντάξεις:  21,85 εκ.( αποκατάσταση 11 ΧΑΔΑ)
· Έργα υδρεύσεων Εντάξεις:  59 εκ. ( 15 έργα)
· Έργα αποχετεύσεων – επεξεργασίας υγρών αποβλήτων Εντάξεις: 193 εκ. ( 14 έργα)
· Έργα ομβρίων – αντιπλημμυρικά: Εντάξεις: 217 εκ. (30 έργα)
· Δράσεις τουρισμού Εντάξεις: 10 εκ. (1 έργο)
· Υποδομές Πολιτισμού Εντάξεις: 23,1 εκ. (1 έργο)
· Υποδομές – εξοπλισμοί Υγείας Εντάξεις: 66,3 εκ. ( 36έργα)
· Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Εντάξεις: 103 εκ. ( 54 έργα)
· Υποδομές εκπαίδευσης
· Σχολεία πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – νηπιαγωγεία – ειδικά σχολεία Εντάξεις: 132 εκ. ( 53 έργα, ολοκληρωμένα 21)
· Υποδομές εξοπλισμοί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Εντάξεις:  39,6 εκ. (11 έργα)
· Έργα ερευνητικών υποδομών Εντάξεις: 17 εκ. ( 2 έργα)
· Αστικές Αναπλάσεις Εντάξεις: 118,2 εκ. ( 64 έργα)
· Κοινωνικές υποδομές Εντάξεις: 30 εκ (10 έργα)
· Λοιπά έργα τεχνικής βοήθειας Εντάξεις:  7 εκ.
ΣΥΝΟΛΟ Περιφέρειας Αττικής (ΠΕΠ Αττικής): 1150 εκ. Ευρώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, παρουσιάζει τον τελικό απολογισμό του ΕΣΠΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">