ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απέχει από τη φιέστα της ευρωπαϊκής προεδρίας ο Αλ. Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αποφασισμένος να μη δώσει το παρόν στην τελετή που θα γίνει παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, του προέδρου της Κομισιόν, Ζοσέ Μπαρόζο και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Σύμφωνα με την Αυγή, ο Αλέξης Τσίρπας, υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, προσανατολίζεται στο να σνομπάρει την τελετή για να δηλώσει την αντίδρασή του με τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας (η μη ανάδειξη της κρίσης σύμφωνα με την εφημερίδα) αλλά και γιατί θεωρεί πως η αναβολή της έλευσης των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα οφείλεται σε παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.

Δεν θα παραστεί στις σημερινές εκδηλώσεις για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. ο Αλ. Τσίπρας. Την απόφαση αυτή έλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλοντας να σηματοδοτήσει τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τις προτεραιότητες και τους προσανατολισμούς της ελληνικής προεδρίας.

Ταυτόχρονα, η στάση αυτή σχετίζεται με την παρέμβαση του πρωθυπουργού να "μπλοκάρει" την έλευση των δύο ελεγκτών-μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτή την εβδομάδα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απέχει από τη φιέστα της ευρωπαϊκής προεδρίας ο Αλ. Τσίπρας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">