ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού για τη σύλληψη του Δημάρχου Μεγαρέων Γιάννη Μαρινάκη


«Οι συλλήψεις των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης που διαμαρτύρονται για την αύξηση των διοδίων, δεν αποτελεί τη λύση ενός υπαρκτού προβλήματος. Μόνο η αναγνώρισή του, ειδικά για τους πολίτες που έχουν διόδια μέσα στα όρια του Δήμου τους και ο ειλικρινής διάλογος όλων των πλευρών, θα δώσουν την καλύτερη λύση.

Είμαι βέβαιος, ότι η Δικαιοσύνη με την ψύχραιμη και αδέκαστη κρίση της, θα αφήσει ελεύθερο το Δήμαρχο Μεγαρέων Γιάννη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του.

Οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να κρίνονται από το έργο που προσφέρουν και να τους δίνεται η δυνατότητα να διεκδικούν ελεύθερα αυτό που είναι δίκαιο και καλό για τους πολίτες. Σήμερα επρόκειτο να εγκαινιάσουμε με το Δήμαρχο Μεγαρέων ένα σημαντικό έργο για τους πολίτες της Δυτικής Αττικής, τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και το αναβάλαμε λόγω των γεγονότων».


Εν το μεταξύ 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο δήμαρχος Μεγαρέων Ι. Μαρινάκης
Ποινική δίωξη σε βαθµό πληµµελήµατος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των οκτώ συλληφθέντων την κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης-διµαρτυρίας την Κυριακή στα διόδια της Πάχης Μεγάρων για το αδίκηµα παρακώλυσης συγκοινωνιών.  Σε έναν εξ αυτών απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία και για επικίνδυνη σωµατική βλάβη.  Οι κατηγορούµενοι παραπέµφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο πλην ενός που λόγω της ιδιότητας του ως δικηγόρου η υπόθεση διαχωρίστηκε.
48ωρη προθεσµία έλαβαν  ο ∆ήµαρχος Ι. Μαρινάκης  και οι συγκατηγορούµενοι για να απολογηθούν. Για την Πέµπτη 27 Φεβρουαρίου ορίστηκε η δικάσιµος της υπόθεσης του δηµάρχου Μεγαρέων Γιάννη Μαρινάκη και τον ετέρων επτά συγκατηγορουµένων του οι οποίοι κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών και πρόκληση σωµατικών βλαβών. 
Οι κατηγορούµενοι έλαβαν σαρανταοκτάωρη προθεσµία προκειµένου να προετοιµάσουν τις απολογίες τους. Υπενθυµίζεται ότι οι κατηγορούµενοι συνελήφθησαν σε συγκέντρωση διαµαρτυρίας στα διόδια της Πάχης Μεγάρων για τη λειτουργία πλευρικών διοδίων στην περιοχή τους. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού για τη σύλληψη του Δημάρχου Μεγαρέων Γιάννη Μαρινάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">