ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου δημοτικής παράταξης «η Γλυφάδα μας»


Εγκαίνια εκλογικού κέντρου δημοτικής παράταξης «η Γλυφάδα μας»

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε απόψε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «η Γλυφάδα μας». Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου ευχαρίστησε όλους όσους αγκάλιασαν την προσπάθεια για αλλαγή σελίδας στο Δήμο Γλυφάδας, που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, θα κορυφωθεί με τη νίκη στις εκλογές της 18ης Μαίου και θα συνεχιστεί με μια νέα αντίληψη από την επόμενη μέρα στη διοίκηση του Δήμου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του.
Ο κ. Παπανικολάου έδωσε ένα σαφές στίγμα για αυτή τη νέα αντίληψη στη διοίκηση του Δήμου, σημειώνοντας την ανάγκη της διαφάνειας, της αλληλεγγύης, των ευκαιριών, της συμμετοχής και της ανάπτυξης.
«Πρώτο μας μέλημα είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, μια ολοκληρωμένη πολιτική και η δημιουργία και η αξιοποίηση δομών και υπηρεσιών που θα στηρίζουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», τόνισε.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε για πρώτη φορά τις τρεις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβεί η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά τη νίκη στις εκλογές: την κατάργηση των δημοτικών τελών για τις πολύτεκνες οικογένειες και τους δημότες με αναπηρία, τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας και τον εξορθολογισμό των δαπανών του Δήμου.

Σε επόμενη δημοσίευση θα ακολουθήσει η ομιλία.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: O κ.Παπανικολάου μετά από μια γενικόλογη τοποθέτηση στην ομιλία του, η οποία είχε κάποια ενδιαφέροντα σημεία, γίνετε σαφές ότι αναπαράγει γνωστές τετριμμένες πρακτικές του παρελθόντος μιας υποσχεσεολογίας που συνήθως δεν έχει πρακτικό αποτέλεσμα. 
(Το βιώνουμε τη τετραετία Κ.Κόκκορη ο οποίος είχε υποσχεθεί πολύ περισσότερα)

Βρισκόμαστε στη Γλυφάδα του 2014 με ένα αριθμό συμπολιτών μας που αγγίζει τις 120.000 χιλ. κατοίκους, βέβαια χωρίς να ψηφίζουν συνολικά αυτοί οι κάτοικοι, και το μείζον επί του παρόντος είναι να δίνεις - να παρέχεις -ουσιαστικά εκ προοιμίου λύσεις σε όσα χρονίζουν και θεωρούνται ενδεδειγμένα.

Βρισκόμαστε σε μια πόλη που ενώ υπήρξαν και είχαμε (έχουμε) κάποιους από τους πρωτοπόρους - πρωτεργάτες - της ιδιωτικής Ραδιοτηλεόρασης, η πόλη μας βρίσκεται το 2014 χωρίς ένα (1) μέσο των δημοτών Ιδιωτικό η δημόσιο.
Άρα χωρίς μαζικό χαρακτήρα ενημέρωσης, και αυτό αυτούσια χαρακτηρίζεται τουλάχιστον από εμένα ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ. Τον τοπικό μας μεσαίωνα τον συντηρούν δεκαετίες μέλη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αν και είχαμε και έχουμε τις δυνατότητες ως τοπική κοινωνία, δήμος, και δημότες, να υφίστανται στον τόπο μας ενδεδειγμένες δομές. Δεδομένου ότι κανείς στη Γλυφάδα από τους εκατοντάδες εκλεγμένους των τελευταίων τετραετιών, δεν έπραξε σύμφωνα των θεσμικών υποχρεώσεων που είχε, ούτε οι δήμαρχοι, προσωπικά είμαι απόλυτα επιφυλακτικός και αναμένω από το σύνολο των παρατάξεων αποδείξεις για την ανάπτυξη που επικαλούνται.   

ΑΡΘΡΟ 86 1. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα
τις αρχές της διαφάνειας.

Με βασικό δεδομένο την ανιδιοτελή προσφορά ενός δημότη Γλυφάδας επί σειρά ετών - ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 - και όσα ακολούθησαν, συνολικά οι τοπικές παρατάξεις στο τόπο μας όφειλαν το λιγότερο γνωρίζοντας τι έχει ισχύσει και ισχύει να εντάξουν σε κάθε πρόγραμμα τους τα ακόλουθα.

Ο συνδυασμός μας θεωρεί ότι οι τοπικές κοινωνίες για την ενότητα και την διασφάλιση των τοπικών συμφερόντων έχουν ανάγκη από Δημοτικές Επιχειρήσεις Πληροφόρησης και Επικοινωνίας των δημοτών, και ενός Ρ/Σ ο οποίος θα στέκεται υπεράνω των δημοτικών παρατάξεων και αντικειμενικά κι' αμερόληπτα θα ενημερώνει.

Ένα μέσο όλων των δημοτών, αλληλέγγυο στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, το οποίο θα προάγει με πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση τη πολυφωνία.

Με βασικό κριτήριο τη ποιοτική στάθμη προγράμματος, και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για λειτoυργία Ρ/Σ από τoυς oργαvισμoύς τoπικής αυτoδίoικησης όπως αναφέρονται στο ν. 2328/1995 (Φ.Ε.Κ. 159/τ.Α΄/03.08.1995)

Όταν θα δούμε στη Γλυφάδα οι τοπικές παρατάξεις να έχουν υιοθετήσει τα ανωτέρω, πράγματι θα υπάρχει πιστοποίηση καταλληλότητας και φερεγγυότητας του συνδυασμού που αξιώνει την διοίκηση στη πόλη μας, και σίγουρα θα αξίζει της ψήφου όλων των δημοτών.

Σε αντίθετη περίπτωση, έχουμε περιπτώσεις πλήρως ακατάλληλων, αντίθετους των τοπικών συμφερόντων και της ενότητας της τοπικής κοινωνίας.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

  1. Α ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΣΑ ΣΑΡΔΑΜ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΑ ΣΟΥΝ..ΠΑΝΤΩΣ ΕΦΕΡΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΘΑΝ ΑΠΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ,ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ...ΠΟΥ ΠΑΣ ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΟΠΩΣ ΝΑ ΝΑΙ ΞΥΠΝΑ ΓΙΙΩΩΩΩΩΡΓΑΚΗ,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου δημοτικής παράταξης «η Γλυφάδα μας» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">