ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ για την παράνομη -όπως τη χαρακτηρίζει- επίσπευση υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού από αυτό, απέστειλε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.
Το δεύτερο ζήτημα που θίγεται στο εξώδικο και εγκαλούνται οι υπεύθυνοι, είναι επίσης «η παράνομη παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό Α.Ε. εμπραγμάτων δικαιωμάτων της επιφανείας κατά 70% και πλήρους κυριότητας κατά 30% της επίμαχης έκτασης».
Οπως αναφέρεται στο περιεχόμενο του εξωδίκου, η σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Development υπογράφεται εσπευσμένα και χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία: «Η σύμβαση θα υπογραφεί πριν κυρωθεί από τη Βουλή, πριν από την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ από το ΣτΕ, προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στη σύμβαση ως αναβλητικές αιρέσεις υπέρ του παραχωρησιούχου».
Τονίζεται επίσης ότι «παρανόμως περιλαμβάνονται στη σύμβαση ως αναβλητικές αιρέσεις υπέρ της εταιρείας η έκδοση άδειας Καζίνο και η παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό Α.Ε. του δικαιώματος της επιφανείας για το 70% της έκτασης και της πλήρους κυριότητας για το 30%, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην αρχική προκήρυξη και συνιστούν προνομιακή μεταχείριση του επιλεγέντος επενδυτή, καταστρατηγώντας τον ελεύθερο ανταγωνισμό και βλάπτοντας το Δημόσιο Συμφέρον».
Τέλος να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Αγώνα, εκπροσωπούμενη από τους Χρ. Κορτζίδη, δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ρ. Γεωργακάκη, αντιδήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ελένη Πορτάλιου, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ, δημοτική σύμβούλο Δήμου Αθηναίων, Αν. Ταστάνη, δημοτικό σύμβουλο Γλυφάδας, Ελένη Μπελιά, τέως δημοτική σύμβουλο Αλίμου, Μαριλένα Ιατρίδου Μαριλένα, τέως δημοτική σύμβουλο Π. Φαλήρου, Φερενίκη Βαταβάλη, δρ αρχιτέκτονα-πολεοδόμο, Αλ. Μπουσουλένγκα, δρ περιβαλλοντολόγο, Σπ. Κίνια, Π. ΤότσικαΠ πολεοδόμο, Ακη Μπαδόγιαννη, ιατρό, Αθ. Ράικο, δικηγόρο, Π. Μαστρογιαννόπουλο και Σοφία Χαλικιά, κοινοποίησε το εξώδικό της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">