ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΟΙ ''ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ'' ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ο όρος ''Αριστεροί'' της Γλυφάδας στην πολιτική, σήμερα, αναφέρεται κυρίως σε αντιλήψεις και θέσεις που προωθούν την ανισότητα, την καφρίλα, και την καθολική αναξιοκρατία, ενώ διάκειται θετικά  με το θρησκευτικό φαινόμενο, και συνάπτει σχέσεις με μητροπολίτες, παπάδες, καντηλανάφτες, επιτρόπους, κ.τ.λ

Ο όρος ''Αριστεροί'' της Γλυφάδας, καθώς και ο αντίστοιχος όρος "δεξιοί", έχουν τις ρίζες τους στη Γαλλική Επανάσταση (1789–1799) όπου αναφέρονταν στον τρόπο που κάθονταν οι παρατάξεις στη Γενική Συνέλευση.  Στην αριστερά πλευρά του προέδρου κάθονταν όσοι εναντιωνόντουσαν στη Μοναρχία και υποστήριζαν την επανάσταση, την εγκαθίδρυση δημοκρατίας και ένα κοσμικό καθεστώς, ενώ στη δεξιά πλευρά κάθονταν οι υποστηρικτές του Παλαιού Καθεστώτος.

Η χρήση του όρου "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" εν γένει ξεκίνησε μετά την αποκατάσταση της μοναρχίας το 1815, οπότε και περιέγραφε τους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ" 
Στη δική μας εθνική (χώρας) και τοπική πραγματικότητα (Γλυφάδας) ο όρος Αριστερά και Αριστεροί έχει εκμαυλιστεί απόλυτα, και υφίσταται μια καθολική καπηλία που γίνετε απο συγκεκριμένα άτομα για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα.

Ο όρος "Αριστερά" εφαρμόστηκε ιστορικά για να περιγράψει σειρά κινημάτων και ρευμάτων, και συγκεκριμένα: τον Ρεπουμπλικανισμό κατά τη Γαλλική Επανάσταση, τον Σοσιαλισμό, τον Κομμουνισμό, και τον Αναρχισμό.

Όσων αφορά τη δική μας τοπική κοινωνία, ο όρος ''Αριστεροί'' πλέον θα τονίζει
παραποιητές, κάπηλους, αγνώμονες, και πολλά ακόμη που για συντομία δεν γράφω, άρα τουλάχιστον για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει καμία ουσιαστική υπόσταση του όρου Αριστερά στη πόλη μας, πλήν των αυταπόδεικτα κάπηλων.

Δεδομένης της καπηλίας, επανέρχομαι σε όσα διακύρηξα στο παρελθόν, και επισημαίνω την αναγκαιότητα απεμπλοκής απο λογής λογής κάπηλους, και ίδρυση της πρώτης αυτούσια τοπικής κίνησης Πραγματικής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - Η πραγματικά Αριστερή Kίνηση - ήδη αποτελεί γεγονός, και από τον Σεπτέμβρη θα ενημερωθείτε για τα παραιτέρω.

Γνωρίζουμε ποιός είμαι, τι διακήρυξα δημόσια επί δεκαετίες, και τα πεπραγμένα κάπηλων που ουδέποτε είδαμε η ακούσαμε σε ανύποπτο χρονικό διάστημα.

Δεν δέχτηκα ποτέ την παραποίηση που γίνετε απο τις φάρες των νεοελλήνων, και ειδικότερα σε τοπικό επίπεδο που εξευτέλισαν πλήρως τον όρο ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Η αυθεντικότητα, και η τήρηση των βασικών κανόνων, χωρίς καταχρηστικές ενέργειες μιας φάρας κάπηλων που προσβάλουν άπαντες,  είναι πλέον μονόδρομος και το μείζον. 

Δεν πρόκειται να αναπαράξω όσα δημόσια καταδικάζω, και σήμερα γνωρίζω καλύτερα απο όλους τι χρειάζεται, και πως χρειάζεται να ισχύσει, και θεωρώ ότι κάτι ανάλογο ισχύει με όλους μας σε μια χώρα που συμμορίτες της διαπλοκής και κάποιοι της πολιτικής έχουν αμαυλίσει και ισοπεδώσει τα πάντα ΟΛΑ.

Υπάρχουν πάρα πολλά που βρίσκονται πολύ ψηλότερα και της αριστεράς και της δεξιάς, και κάθε πολιτικού συστήματος. Τα αυθεντικά ιδανικά και αξίες του ανθρώπου δεν παζαρεύονται ούτε βγαίνουν στο σφυρί, και σαφώς βρίσκονται πάνω απο κάθε αναχρονιστικό πολιτικό σύστημα.

Δεδομένα ενα 40% κατοίκων της Γλυφάδας δεν εκφράζεται απο κανένα συστημικό κόμμα, η τοπική παράταξη, και αυτό το υγιές ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ κομμάτι της τοπικής κοινωνίας πρέπει να αποκτήσει ουσιαστική υπόσταση.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, και γίνετε η Αρχή που χρειάζεται και για εμένα και για χιλιάδες απο εσάς, αρκεί μια και μοναδική φορά ο κάθε ένας και η κάθε μια απο εσάς να θέσει ως βασική προτεραιότητα την εξάλειψη φαινομένων αναπαραγωγής όσων μας ενόχλησαν και μας ενοχλούν.

Αν δεν μπορείς να αλλάξεις (...) δεν κάνεις για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ...

*ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ (Υπάρχει επί δεκαετίες, έπρεπε όμως να δοκιμαστούν άπαντες)

Γιάννης Κουρδομένος

*Αν, στην αρχή, μια ιδέα δεν φαίνεται τρελή, τότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα γι’ αυτήν.

Αλβέρτος Αϊνστάιν, 1879-1955, Γερμανοεβραίος φυσικός
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: ΟΙ ''ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ'' ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">