ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ

Δεν χρειάστηκαν πολλά χρόνια ώστε να αποδείξω για πολλοστή φορά την καθολικότητα ελλείμματος τοπικού πολιτισμού, και ποια είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την φάρα των νεοελλήνων.

Σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, και έπειτα απο σειρά ετών αποδεδειγμένης ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο μιας τοπικής κοινωνίας - δεν έχει καμία σημασία ποιου χαρακτήρα ήταν - απέδειξα για πολλοστή φορά ότι σε τοπικό επίπεδο δεν υφίσταται απολύτως κανένα επίπεδο πολιτισμού, παρά μόνον ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που συνθέτουν μια τοπική κοινωνία απόλυτα ελλειμματικού πολιτισμού.

Ενδεικτικά θα αναφέρω: Kατόπιν της παρουσίας μου στο διαδύκτιο με τον ΓΛΥΦΑΔΑ WEB έγινα η αφορμή και το βασικό έναυσμα ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουν αντιγράφοντας και αναπαράγοντας εν μέρει αρκετοί/ες συμπολίτες μας. ΓνωρίΖΕΙΣ και ΒΛΕΠΕΙΣ...

Ακριβώς ότι συνέβει και με τα ερτζιανά, όπου κάποιοι πρωτοστατήσαμε, και στη συνέχεια ήρθαν οι λωποδύτες της πολιτικής - ''αντιπρόσωποι'' του λαού, που θεώρησαν ενδεδειγμένο μετά απο δεκαετίες διώξεων και κατασχέσεων υμών, να χαρίσουν το σύνολο των δημοσίων αγαθών σε διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους. Μεγαλύτερη αποδεδειγμένη πολιτική αλητεία δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι του λαού να παύουν - καταργούν - το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μπροστά στα μάτια όλων, και οι πολίτες μιας χώρας να αποδέχονται την ατιμία, και με φανατισμό να ψηφίζουν όσους προήγαγαν την αντιδημοκρατικότητα και την κατάργηση του θεμελίου του ιδίου του πολιτεύματος.

Σαφώς η παρουσία του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB είχε προτίστως ένα βασικό αιτιολογημένο  στοιχείο ύπαρξης ως βασική συνέχεια του ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004, ώστε να τονιστεί δημόσια τι πράττουν οι κυβερνώντες ΝΔ&ΠΑΣΟΚ,
την ίδια στιγμή που περνούν σφήνα στο κοινοβούλιο χαριστικές διατάξεις και νόμους υπέρ των διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων, κάνοντας σαφές ότι οι φάρες πολιτευομένων έχουν καταργήσει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας πρό πολλού.

Στον αντίποδα δοκιμάστηκαν οι συμπολίτες μας, και αποδείχθει στη πράξη ότι δεν υφίσταται ίχνος διαφοροποιήσεως με όσους κατήργησαν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας, ώστε ως κομματικές συμμορίες να έχουν οφέλη δημιουργώντας και συντηρώντας μια φασιστικού χαρακτήρα διαπλοκή για την χειραφέτηση ενός άβουλου λαού, που απλά αναπαράγει για κάποια ιδιοτελή μικροσυμφέροντα κάθε βρωμιά και λαμογιά, και συντηρεί τα λαμόγια κατά κάθε έννοιας αυθεντικής δημοκρατίας και ενδεδειγμένου τρόπου ισχύος όσων θεσμοθετούνται.

Σαφώς ούτε διέθετα ούτε διαθέτω δυνατότητες αλλαγών και διαφοροποιήσεων των χαρακτηριστικών που συνθέτουν την φάρα και λειτουργία των νεοελλήνων,
και το μόνο που μπορούσα να πράξω και έπραξα ήταν η βασική δοκιμασία τοπικά όσων αξίωσαν και αξιώνουν να εκλεγούν και να ''αντιπροσωπεύσουν''

Στο ''αντιπροσωπεύσουν'' αν θέλουμε συνολικά γελάμε, δεδομένου ότι γνωρίζω καλύτερα απο τον κάθε ένα ότι οι εμπλεκόμενοι δεν μπορούν να αντιπροσωπεύσουν κανένα.

Αντιπροσωπεύεσαι όπου συμμετάσχεις ο ίδιος/ια, και σε καμία περίπτωση δια μέσω τρίτων, που αποδεικνύεται στη πράξη ότι πλήν καπηλίας, ατιμίας, δόλου, κ.τ.λ, δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για τήρηση των βασικών υποχρεώσεων που άπτονται του θεσμικού ρόλου που αξιώνουν.

Το να αποδεικνύεται στη πράξη η ακαταλληλότητα όσων αξίωσαν να εκλεγούν, χωρίς να έχει υπάρξει απο την πλευρά τους ούτε μια τοποθέτηση, καταμαρτυρά την ''μπόχα'' που αναβλύζει όπου μαζεύονται πέραν του ενός νεοέλληνες και σχηματίζουν αστικά κόμματα.

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο, γιατί χωρίς τις αποδείξεις δεν μπορείς να πείσεις κανένα. Κάποιοι υποτιθέμενα ''αντισυστημικοί'' ''ριζοσπάστες'' συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν ακολουθούσαν και δεν αναπαρήγαν τις διαδρομές και τα πεπραγμένα όσων ασκούσαν δημόσια κριτική, αποδείχθει στη πράξη ότι είναι μεγαλύτεροι κάπηλοι, και ο μοναδικός τους σκοπός και στόχος ήταν να κλέψουν  αξίες και ήθος μέχρι και την ισχύ των αυτονόητων.

Είναι πλήρως αντιφατικό, να θέλουν να δείξουν δημόσια ότι τάσσονται κατά της διαπλοκής μεγαλοεργολάβων, ενώ είναι πλήρως εναρμονισμένοι με την ισχύουσα διαπλοκή, και αποδείχθει τα τελευταία χρόνια σύμφωνα της πλήρους αποσιώπησης ενός τοπικού ζητήματος, και της καθολικής υποκρισίας κατόπιν σειράς προτάσεων χωρίς ίχνος αρωγής και ενεργειών.

Να τους χαίρεστε, και εις ανώτερα στη κοινωνία σήψης και ατιμίας που επιθυμείτε. Οι δρόμοι μας χωρίζουν, και ότι πρόκειται να συμβεί (...) θα συμβεί είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.

Όπως έλεγα καθημερινά στο παρελθόν, δεν έχουμε ανάγκη απο πολιτικούς, έχουμε ανάγκη απο αποδεδειγμένα Ανθρώπους.  Αυτό είναι το βασικό έλλειμμα που υπάρχει στην Ελλάδα. Προάγεται υπέρμετρα η αναξιοκρατία και φανατικά στηρίζεται για τα συμφέροντα κάπηλων παραγόντων.

Στη χώρα μας, η φάρα - λαός - δεν αναγνωρίζει και δεν αποδέχεται τίποτα άλλο πλήν όσων εκφράζουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, η λαμογία έχει πάρει τα σκήπτρα,  όλοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, όλα βρίσκονται σε μια βάση ελεγχόμενη - συστημική - και πλήν μιας αναπαραγωγής από ατιμίες δεν μπορεί να σταθεί οτιδήποτε άλλο.

Όλα βρίσκονται κάτω απο μια άμεση σχέση αλληλοεπιδράσεων, άρα η διαπλοκή των μεγαλοεργολάβων επιδρά καθημερινά καθοριστικά σε πολιτικό επίπεδο, και σε επίπεδο κοινωνίας. Γνωρίζω απόλυτα τι πιστεύω ο ίδιος, διότι ήμουν ο εμπλεκόμενος αυτής της ιστορίας, και σε καμία περίπτωση δεν αναγνωρίζω κανέναν απο όσους έχουν τοποθετηθεί δημόσια ώστε να καπηλευτούν. Σας εύχομαι ολόψυχα καλή συνεργασία προσεχώς και με τα διαπλεκόμενα, ήμουν αυτός που αρνήθηκε να συνάψει ''σύμφωνο συνεργασίας'' πρίν απο μερικά χρόνια.

Να μετανιώσω για την συνειδητή επιλογή μου; Βλέποντας και κρίνοντας απο όσα συμβαίνουν τοπικά, κάποιοι ''ριζοσπάστες'' σίγουρα και αυτό θα το είχαν αξιοποιήσει κατά το δοκούν, και θα πέρναγε ως μια ενέργεια ''συμβατική'' σε μια κοινωνία αποδοχής κάθε λαμογιάς, που δημόσια όλοι/ες υποκρίνονται.

Τελικά ποιός καθορίζει τα βασικά στάνταρτ ενός τοπικού πολιτισμού;


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Τονίζω ότι εργάστηκα ανιδιοτελώς σε καθημερινή βάση τα τελευταία  τέσσερα χρόνια, και κάποιοι αχαρακτήριστοι κάπηλοι δεν αναγνώρισαν το ελάχιστο. Το αποτέλεσμα το είδαμε σε τοπικό επίπεδο και έχουμε τα στοιχεία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">