ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ 1 ΔΙΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑ;

Ποιος θα επωμιστεί το 1 δισ. για τη μετεγκατάσταση της ΥΠΑ από το Ελληνικό; Ο "επενδυτής" ή οι φορολογούμενοι;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Με ερώτηση προς τους αρμοδίους υπουργούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν ένα συγκεκριμένο ερώτημα που σίγουρα έχει ιδιαίτερη σημασία, χωρίς να αποτελεί το μείζον για κάθε ένα από εμάς.

Βέβαια, ιδιαίτερη σημασία είχε και έχει το χάρισμα των δημοσίων αγαθών - συχνοτήτων - σε διαπλεκόμενα, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και του Συντάγματος, όπως και η θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Έλληνας πολίτης έπειτα επανειλημμένων διώξεων και κατασχέσεων για το ένα δημόσιο αγαθό - και όχι τέσσερα και πέντε που παράνομα παραχώρησαν σε μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές. 

Σε αυτή τη περίπτωση, τόσο οι βουλευτές, όσο και οι κατά τόπους μέλη της Τ.Ο Γλυφάδας, δεν επέδειξαν ίχνος ενδιαφέροντος και ενδεδειγμένων χειρισμών, ώστε να καθίσταται σαφές ότι συνολικά εμπαίζουν δια των εντυπώσεων το κοινωνικό σύνολο, όσο λαμβάνουν μισθούς, βουλευτικές αποζημιώσεις, αντιμισθίες, και εκατομμύρια κρατικών επιδοτήσεων. 

Όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στη Γλυφάδα, δείχνουν ξεκάθαρα καθολικό εμπαιγμό του κοινωνικού συνόλου από αυτούς που πέτυχαν ως χρηματοδοτούμενο κόμμα να διαθέτουν σειρά Μ.Μ.Ε και έμμισθων κομματικών μελών, ενώ θεσμικά από τον ρόλο που έχουν δεν εκπροσωπούνται οι πολίτες.

Το ζήτημα επανειλημμένων διώξεων και κατασχέσεων έπειτα σύννομων αιτήσεων και παραβόλων στη πολιτεία, κατά ενός πρωτεργάτη ενός χώρου,  με δόλο προς χάριν διαπλεκόμενων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - επί σειρά ετών - ήταν και παραμένει το σημαντικότερο ζήτημα έναντι όλων των υπολοίπων, και είδαν και γνωρίΖΟΥΝ πολλές χιλιάδες ποια ήταν τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και των βολεμένων μελών της Τ.Ο στη Γλυφάδα

Οι εγκληματίες του κοινού εγκλήματος κυριολεκτικά ωχριούν έναντι των πρακτικών σας, και των οργανωμένων μελών της Τ.Ο που δεν έχουν ίχνος λογικής και βασικού σεβασμού αρχών και ήθους.

Ολόκληρη η ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών & τον υπουργό Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων, με θέμα «Παραμονή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας –απομάκρυνση εγκαταστάσεων από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού»:

Στην με αριθμό 16356/22.7.14 απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την «παραμονή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας– απομάκρυνση εγκαταστάσεων από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού» γίνεται αναφορά στη Διυπουργική Επιτροπή Μετεγκατάστασης Οργανισμών Ελληνικού ( ΕΜΟΕ) η οποία έχει συγκροτηθεί από τις 26.11.2012.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Ποιες είναι οι δραστηριότητες αυτής της Επιτροπής, από την σύσταση της έως σήμερα καθώς και ποιο το λειτουργικό της κόστος;

2. Επίσης, πως ερμηνεύεται η αντίφαση μεταξύ της πρόβλεψης του Ν. 4062/12, «οι εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του τραμ και του Κέντρου Ελέγχου περιοχής Αθηνών- Μακεδονίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παραμένουν εντός του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και στις θέσεις που ευρίσκονται κατά τη δημοσίευση του παρόντος» και της απάντησης του ΤΑΙΠΕΔ, « Η Ελληνικό Α.Ε. δεν έχει υπογράψει με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας οποιαδήποτε συμφωνία σχετικά με την παραμονή ή την μετεγκατάσταση της από το αεροδρόμιο του Ελληνικού»;

Η απάντηση υπονοεί ότι, αν δεν υπογραφεί σύμβαση μεταξύ της «Ελληνικό Α.Ε.» και της Υ.Π.Α., υπάρχει τελικά θέμα μετεγκατάστασης του FIR Αθηνών από την πρώην δημόσια έκταση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού; Και ποιος θα φέρει, σε μια τέτοια περίπτωση το κόστος εγκατάστασης το οποίο υπολογίζεται περίπου σε 1 δισ. ευρώ; Ο «επενδυτής» Lamda Development ή το Ελληνικό Δημόσιο, δηλ. οι έλληνες φορολογούμενοι;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


*Φροντίσατε τη πλήρη αποσιώπηση παραγόμενης καφρίλας και ασυδοσίας από τη πλευρά όσων δεν είχαν να επιδείξουν ίχνος προσφοράς; Ποιοι είχαν να επιδείξουν ένα έργο στη Γλυφάδα; Οι υπάλληλοι της δημοτικής ραδιοφωνίας Πειραιά και των διαπλεκόμενων από θεσμικό ρόλο τι θα πράξουν για τους δημότες Γλυφάδας; Έδειξαν εκ προοιμίου ποιοι/ες είναι...όπως και αρκετοί ακόμα που έχουν εναρμονιστεί πλήρως στην παραγωγή παθογενειών και ατιμίας και αποσκοπούν στην αναπαραγωγή τους εξαπατώντας το κοινωνικό σύνολο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ 1 ΔΙΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">