ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΚΑΤΑ ΤΟΥ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η Ι.Μ.ΓΛΥΦΑΔΑΣ Ε. Β. Β. και Β

Με δελτίο τύπου η Ι.Μ.Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β προτρέπει τους συμπολίτες μας να μην συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Εναλλακτικού Φεστιβάλ που ξεκινάει την  Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.

Τη Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 ξεκινά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού το τρίτο «Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας». 

Το φεστιβάλ αυτό, όπως και τα προηγούμενα των περασμένων ετών, χρησιμοποιεί το μανδύα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, για να προωθήσει θεωρίες, μεθόδους και δίκτυα που ανήκουν στο χώρο των ανατολικο-θρησκευτικών δοξασιών και του αποκρυφισμού. 

Με τη συμμετοχή, όπως διαφημίζεται, 200 εναλλακτικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, γίνεται προσπάθεια να διαδοθούν σε ανύποπτους χριστιανούς, αντιχριστιανικές θεωρίες και πρακτικές, όπως το ρέικι, η γιόγκα, το τάι τσι, το τσι κουνγκ, η αεικαλλιέργεια ή μόνιμη καλλιέργεια κ.ά. Πολλές από τις πρακτικές αυτές βασίζονται σε μια απρόσωπη, συμπαντική ενέργεια που δήθεν διακατέχει τα πάντα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε εργαστήριο του φεστιβάλ με τίτλο «Αγκαλιάζω ένα δέντρο». Αυτό δεν αποτελεί μια απλή κίνηση, αλλά, όπως διαβάζουμε στις ιστοσελίδες τους, είναι μια άσκηση που «έχει να κάνει με την ενεργειακή αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης…

Είναι μια εμπειρία, κατά τη διάρκεια της οποίας επικοινωνούμε με το δέντρο και ασκούμαστε στο δόσιμο της αγάπης στο δέντρο με τη σκέψη “κανένα δέντρο-κανένα εγώ”». Εδώ πρόκειται για βουδιστική διδασκαλία περί διάλυσης και εκμηδένισης της προσωπικότητάς μας. Ως Χριστιανοί πιστεύουμε, όχι σε απρόσωπες, υποθετικές ενέργειες, αλλά στον ένα, αληθινό Τριαδικό Θεό, ο οποίος είναι πρόσωπο και δημιούργησε τον άνθρωπο με πρόσωπο, το οποίο δεν είναι προορισμένο να χαθεί, αλλά να σωθεί εν Χριστώ.

Αντιχριστιανικές θεωρίες κυριαρχούν και στις λεγόμενες οικοκοινότητες που προωθούνται από τα φεστιβάλ αυτά. Μας λένε απροκάλυπτα: «Είναι πιθανό ότι ο επόμενος Βούδας δεν θα έχει τη μορφή ενός ατόμου. Μπορεί ο επόμενος Βούδας να έρθει με τη μορφή μιας κοινότητας». Όλα αυτά είναι ασυμβίβαστα με την Ορθόδοξη πίστη και ζωή και έχουν επικίνδυνες σωτηριολογικές συνέπειες. 

Ως εκ τούτου, οι Χριστιανοί καλούνται να απέχουν από αυτό και από παρόμοια φεστιβάλ.


Εκ της Ιεράς ΜητροπόλεωςΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Το συγκεκριμένο ζήτημα χρήζει περεταίρω εξέτασης, καθώς και των απόψεων των διοργανωτών, γιατί δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε λογικές μηδενισμού όσων ενεργειών ακολουθούνται από Έλληνες πολίτες. Σαφώς η εκκλησία έχει τις απόψεις της, όμως δεν έχουμε ακούσει τις απόψεις των συμμετεχόντων και διοργανωτών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΑΤΑ ΤΟΥ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η Ι.Μ.ΓΛΥΦΑΔΑΣ Ε. Β. Β. και Β Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">