ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 6,5% ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Προβάδισμα 6,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, δίνει η δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή "Ανατροπή" του mega, άρα η πραγματική διαφορά, βάση μια προσωπικής εκτίμησης, σαφώς πρέπει να είναι μεγαλύτερη του 6,5%.
Η τεράστια διαφορά ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και την αντιπολίτευση είναι αυτονόητη, την είχαμε προαναγγείλει, και είναι φυσικό επακόλουθο του διπόλου που σχηματίζεται επί 40 χρόνια στη χώρα μας, και αυτή η δυναμική αποφορτίζεται είτε προς την μια είτε προς την άλλη κατεύθυνση. 
Σαφώς η κυβέρνηση με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές κατά της κοινωνίας, και τα μέτρα κατά των λαϊκών στρωμάτων,  διαμορφώνει τη σταδιακή της έξοδο όποτε προκηρυχθούν εκλογές. Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ επίσης έχει προβλεφθεί με μαθηματική ακρίβεια.
Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα έχουν ως εξής:
  • ΝΔ: 20,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 26,7%
  • ΠΑΣΟΚ: 4%
  • ΑΝΕΛ: 3%
  • Χρυσή Αυγή: 5,7%
  • ΚΚΕ: 5,7%
  • Ποτάμι: 6%
  • ΛΑΟΣ: 2,1%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,6%
  • Άλλο: 4,7%
  • Λευκό / Άκυρο: 2,1%
  • Αναποφάσιστοι: 18,2%
Οι πολίτες απαντούν πως σε ποσοστό 73,5% είναι πολύ η αρκετά σίγουροι για την απόφασή τους σχετικά με το τι θα ψηφίσουν, ενώ την απάντηση "Λίγο" ή "Καθόλου" έδωσε το 15,2%. Εντελώς αναποφάσιστοι δήλωσαν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 11%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αναδεικνύεται από τη δημοσκόπηση ο Αλέξης Τσίπρας καθώς συγκεντρώνει το 42,8% των θετικών απόψεων και τον ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 41%. Τρίτος σε δημοφιλία είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης με 40% θετικές απόψεις και ακολουθούν ο Φώτης Κουβέλης με 34% και ο Δ. Κουτσούμπας με 33,6%.
Οι θετικές απόψεις για τον Π. Καμμένο φτάνουν το 29%, για τον Ευ. Βενιζέλο στο 22,8% και για τον Ν. Μιχαλολιάκο στο 11,6%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ωστόσο παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 43,1% παρουσιάζοντας μικρή πτώση της τάξης του 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 37,2%, το οποίο είναι υψηλότερο κατά 8,2% από το προηγούμενο ποσοστό του στη μέτρηση της GPO. Η επιλογή κανένας συγκέντρωσε το 17,9%
«Όχι» σε πρόωρες εκλογές
Σαφής είναι η θέληση των πολιτών να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές καθώς σε ποσοστό 55,7% επιθυμούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 40,3%.
Ωστόσο οι πολίτες, που απάντησαν στη δημοσκόπηση της εκπομπής "Ανατροπή", που διενήργησε η GPO στέλνουν μήνυμα στον πολιτικό κόσμο δίνοντας ποσοστό 62,4% στην επιλογή μη πολιτικού προσώπου για το αξίωμα του ΠτΔ, ενώ μόλις το 24% ζητά ο επόμενος Πρόεδρος να είναι πολιτικός. Μεγάλο είναι και το ποσοστό εκείνων που δεν απάντησαν καθώς φτάνει στο 13,6%.
Οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς την πρόταση της αντιπολίτευσης για ανατροπή της κυβέρνησης καθώς το 45,9% συμφωνεί με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, ενώ το 50,5% διαφωνεί. Το 36% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ενώ το 61,8% πιστεύει το αντίθετο.
Ωστόσο το ποσοστό του "ναι" έχει αυξηθεί αρκετά τους τελευταίους μήνες. Αναφορικά με την περαιτέρω διαπραγμάτευση οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 42,5% πως η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις, ενώ το 48,9 % ζητά διαβουλεύσεις από κυβέρνηση που θα προκύψει από νέες εκλογές.
Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες (52,5%) εκτιμούν ότι ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ έχει περάσει οριστικά, αν και αντίθετη άποψη έχει το 41,2%. Το 54,1% των ερωτηθέντων πιστεύει πως οι δανειστές μπορούν να διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους, ενώ αντίθετη θέση εκφράζει το 43,2%.
Στην ερώτηση εάν η χώρα θα πρέπει να ξεκινήσει διαδικασία εξόδου από το ευρώ εάν δεν πετύχει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους θετικά απαντά το 35,6%, ενώ το 61% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο κοινό νόμισμα.

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα γίνετε σαφές ότι σε τοπικό επίπεδο ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα. Το 62,4% που δεν επιθυμεί πολιτικό πρόσωπο για πρόεδρο της δημοκρατίας, στη Γλυφάδα έπραξε ακριβώς το αντίθετο όσων αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαπιστώνουμε ΚΑΘΟΛΙΚΟ διχασμό στο σώμα της κοινωνίας, και εξ'αυτού γίνετε σαφές για ποιους λόγους δεν εκπροσωπούνται οι δημότες, και έχουμε αντιδημοκρατική λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων επί πολλά χρόνια σε τοπικό επίπεδο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 6,5% ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">