ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΥΡΟΥ, ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ

Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Χρήστο Καραμάνο, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, με θέμα τους τομείς συναρμοδιότητας των δύο φορέων. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής των μεταλλικών κατασκευών «Καλατράβα» στο ΟΑΚΑ.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την Περιφερειάρχη είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση για όλα τα θέματα συναρμοδιότητάς μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι, μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κατασκευών ‘Καλατράβα’ στο ΟΑΚΑ, μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε στα αναγκαία έργα συντήρησης και επισκευής, που έχουν να γίνουν από το 2004, με το κονδύλι των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ που είχε προβλεφθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής. 

Άμεσα λοιπόν ξεκινούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τις μελέτες και το διαγωνισμό. Είναι μια υποχρέωσή μας απέναντι στο ΟΑΚΑ, τη σημαντικότερη υποδομή του ελληνικού αθλητισμού και ταυτόχρονα ένα τοπόσημο με ιδιαίτερες αναπτυξιακές δυνατότητες».

Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη συνδρομής της Περιφέρειας για την υλοποίηση των έργων συντήρησης των στεγάστρων στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη παρέμβασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως στην περίπτωση του Πανελληνίου Γ.Σ., καθώς και του Αττικού Άλσους. 

Τέλος, η Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της από κοινού προώθησης προγραμμάτων για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Γιάννης Κουρδομένος: Μετά την νομιμοποίηση των  κατασκευών ‘Καλατράβα’ στο ΟΑΚΑ, το χάρισμα των δημοσίων αγαθών σε διαπλεκόμενα, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να ασχοληθούν ελάχιστα οι πολιτικοί μας και με την νομιμοποίηση του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού στα FM (ΓΛΥΦΑΔΑ FM) που κατάσχεσαν επανειλημμένα, όσο οι επιχειρηματίες εφοπλιστές λειτουργούσαν ανενόχλητοι και δημιουργούσαν το πλαίσιο εκχώρησης των δημοσίων αγαθών με κατάχρηση των θεσμών και με παράβαση του Συντάγματος.

Δεν πρέπει να δημιουργηθεί το πλαίσιο, ώστε όσα μας λήστεψαν στη κυριολεξία
τα προηγούμενα χρόνια να τα πάρουμε πίσω; Κάνω λάθος σύμφωνα όσων γνωρίζετε όλοι; Αξιώνω το αυτονόητο. Όσα μας λήστεψαν, ώστε να τα πάρουν κατά παράβαση θεσμών, νόμων, και Συντάγματος, διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες - εφοπλιστές - να επιστραφούν από την πολιτεία.

Δεν με έχει ρωτήσει κανείς μέχρι σήμερα, από τις χιλιάδες ακροατών, μετά από δέκα χρόνια της τελευταίας κατασχέσεως, πως διαβιώ...και αυτό τα λέει όλα.

Σε πλήρη αντιδιαστολή με άλλες τοπικές κοινωνίες, τοπικούς πολιτισμούς, και επίπεδο πολιτισμού, στη Γλυφάδα ένα είναι σίγουρο και βέβαιο... η γενικευμένη καπηλεία, σε μια πόλη που δεν υφίσταται κοινωνική συνοχή, παρά μόνον καθολική διάλυση από την πολιτικοοικονομική διαπλοκή...

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΥΡΟΥ, ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">