ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Κάποιοι έχουν οδηγήσει αυτή τη χώρα και πολλούς από εμάς στην απόλυτη καταστροφή, και ομολογουμένως είναι οπισθοδρομικοί σε όλα τα επίπεδα. Το βλέπουμε, το γνωρίζουμε, το βιώνουμε, με όσα μεθοδευμένα συντηρούνται ώστε να υπάρχει πόλωση και κέρδος ελαχίστων.

Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η προσωπική τους ανάδειξη, τα ρουσφέτια, οι διορισμοί, οι μίζες, η υπερχρέωση της χώρας, η υπηρέτηση ξένων συμφερόντων, το χάρισμα στη διαπλοκή,  η καταλήστευση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, και το έλλειμμα σεβασμού όσων αφορά τη κοινή περιουσία των Ελλήνων.

Μόνο η Ελλάδα γιορτάζει την ημέρα έναρξης του πολέμου με το «ΟΧΙ» και το μήνυμα που περνάει στο κοινωνικό σύνολο είναι διχασμός και πολεμικές διαθέσεις που κατακερματίζουν το σώμα της κοινωνίας και επιφέρουν πόλωση και διχασμό.

Το «Οχι» του Μεταξά ήταν μια άρνηση στην παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων στις ελληνικές υποθέσεις, (Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες) ενώ σήμερα παρεξηγημένα χρησιμοποιείται ώστε να δυναμιτίζει τις σχέσεις ανάμεσα σε πολίτες και τους πολιτικούς μας με κάγκελα κ.τ.λ

Υπήρξε έστω μια φορά σε συλλογικό επίπεδο συνεργασία πολιτευτών της πόλης και της χώρας μας, όπως και σχεδιασμός από κοινού για μια σειρά τοπικών και εθνικών ζητημάτων; Σαφώς δεν υπήρξε ποτέ, παρά μόνον για το δικό τους βόλεμα.

Έχει περάσει σε επίπεδο κοινωνίας η εντύπωση ότι δια μέσω αντιπαραθέσεων, ανακοινώσεων, δελτίων τύπου, και πυροτεχνημάτων δημοσιευμάτων, μπορεί να υπάρξει επίλυση σε προβλήματα των πολιτών. Επίλυση μπορεί να υπάρξει, όσων αφορά τα εθνικά και τα τοπικά ζητήματα, μόνο δια μέσω συνεργασίας και προτάσεων, εκεί που αποδεδειγμένα οι αντιπολιτευόμενοι θα αποδείξουν την αξία τους, και σαφώς όχι δια μέσω γενικευμένων ανακοινώσεων, δελτίων τύπου, και αντιπαραθέσεων για το θεαθήναι.

Στα χρόνια που πέρασαν, αν υπήρχαν πολιτικοί που εκλέγονται με κίνητρο την υπηρέτηση της χώρας και των πολιτών, και του εθνικού συμφέροντος, σήμερα θα είχαμε άλλη συνολική εικόνα, και ειδικά σε τοπικό επίπεδο σαφώς θα ίσχυαν άλλες καταστάσεις.

Aυτό που ισχύει τα τελευταία χρόνια για εμένα ονομάζεται ''Εθνική Προδοσία'', ο διαχωρισμός των πολιτών μεθοδευμένα σε παραταξιακά σύνολα, ώστε να κερδίζουν τα κόμματα και κάποιοι παράγοντες, και σε καμία περίπτωση η χώρα, το κοινωνικό σύνολο, όπως και το πολίτευμα.

Το παρόν του Ελληνικού κοινοβουλίου, και το διαμορφωμένο πλαίσιο, εξυπηρετεί τις φιλοδοξίες και τα προσωπικά σχέδια κάποιων πολιτευομενων, που δεν υπηρετούν τη χώρα και τους πολίτες, υπηρετούν σκοπιμότητες, συμφέροντα και κάποιους ψηφοφόρους. Το ανάλογο το γνωρίζουμε, διότι το βιώνουμε πολλά χρόνια σε τοπικό επίπεδο στη Γλυφάδα που δεν υφίσταται ίχνος ενδεδειγμένης εκπροσώπησης.

Ο δημόσιος λόγος μου - ραδιοφωνικά -  έχει προηγηθεί αυτών που συμβαίνουν σήμερα, και έπρεπε τουλάχιστον να μου το αναγνωρίσουν.
Αντί αυτού κάποιοι συνεχίζουν το διαχωρισμό, και τις πολιτικές ανούσιες σκοπιμότητες, οι οποίες οδηγούν στη πόλωση ώστε να βγαίνουν κερδισμένοι ελάχιστοι.

Αντί αυτών που πρέπει να ισχύουν, όπως πρέπει να ισχύουν, είδατε και γνωρίζετε πως λειτούργησαν πρόσφατα οι κομματικοί μηχανισμοί, οι παραγοντισμοί των ήδη ''βολεμένων'' που αναζητούσαν την αναγνώριση και δέσιμο με την εξουσία, ενώ αδυνατούν να ανταπεξέλθουν εκπροσωπώντας τους υπολοίπους.

Φανφάρες εντυπωσιασμών από τους εκλεγμένους μας, χωρίς κανένα ουσιώδη χαρακτήρα, και με δεδομένη την διαπλοκή που κατατρώγει συθέμελα και το πολίτευμα και τη χώρα. Σε τοπικό επίπεδο οι 60άρηδες στα έδρανα του δήμου Γλυφάδας, οι οποίοι πρόδωσαν εκατοντάδες νέους ανθρώπους - το νέο αίμα - το αύριο της χώρας, και τελικά η παραγωγική ηλικία εκτός, και εντός κάποιοι που αδυνατούν να εκπροσωπήσουν και να ανταπεξέλθουν των υποχρεώσεων που αξίωσαν. Ίσως και οι αντιλήψεις τους να είναι ''σκουριασμένες'', γιατί γνωρίζουμε ότι δεν κάνει το ράσο τον παπά.

1) Πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και πρόοδος από την τρίτη ηλικία που επιθυμεί παράλληλα με τις συντάξεις που απολαμβάνει και θεσμικό ρόλο;
(Οι περισσότεροι αυτών δεν γνωρίζουν καν την λειτουργία υπολογιστών)
2) Πως μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με χιλιάδες νέων στην ανεργία και βολεμένους τους υπερήλικες;
3) Στη πλειονότητα τους οι ψηφοφόροι στη Γλυφάδα στις πρόσφατες τριπλές εκλογές ήταν οι δημότες - δημότισσες άνω των 40 ετών, και με την τρίτη ηλικία να υπερέχει σε ποσοστό ψήφων σημαντικά έναντι όλων των υπολοίπων ηλικιών.
4) Οι επαγγελματίες συμπολίτες μας που αξίωσαν την εκλογή τους, διότι έκαναν συστηματικά επί χρόνια δημόσιες σχέσεις στο χώρους εργασίας τους, πως προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους υπολοίπους και ειδικά στους νέους;

Αποδεικνύεται καθολικότητα ανυπαρξίας προσφοράς και εκπροσώπησης όλων αυτών που αξίωσαν την εκλογή τους, και το μοναδικό αυταπόδεικτο είναι οι πελατειακές σχέσεις με κάποιους πελάτες τους, όπως και η υπηρέτηση της διαπλοκής.

Αυτά που γράφω περίμενα καθημερινά να γράφονται και να λέγονται δημόσια από όλους, και να είναι κοινή απαίτηση να δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αντί αυτής της διαδικασίας έχουμε τη στείρα αντιπαράθεση προς χάριν εντυπωσιασμών ψηφοφόρων, που διαχωρίζονται σε ομάδες και σύνολα ενώ γνωρίζουν ότι άλλη ήταν και είναι η οδός των αλλαγών.

Όταν αποδεδειγμένα σε μια διαδρομή 40 ετών υπάρχει η εναλλαγή πολιτικών σχημάτων και η άσκηση πολιτικής που οδήγησε στο παρόν, και βαρύνει αρχικά τους πολιτικούς, και εν συνεχεία τους πολίτες, οι πολίτες του σήμερα που έχουν τις προσλαμβάνουσες (...) συνεχίζουν να στηρίζουν αυτές τις πολιτικές και αυτούς τους πολιτικούς;

Έστω και σήμερα, δεν διαπιστώνω την απαίτηση των πολιτών οι πολιτικοί από κοινού να οργανώσουν το πλαίσιο κοινού σχεδιασμού πολιτικής προς όφελος της χώρας. Δεν διαπιστώνω να υπάρξει η απαίτηση ούτε στη Γλυφάδα όσοι έχουν εκλεγεί να δείξουν συνέπεια και να εκπροσωπήσουν όπως οφείλουν όλους τους δημότες με αρωγή και χάραξη πολιτικών προτάσεων.

Ο σεβασμός στο Σύνταγμα σε ειδικές περιπτώσεις ''διατάσσει'' τη συνεργασία όλων, και σαφώς όχι  τη στείρα αντιπαράθεση των εντυπωσιασμών.
Πρέπει από κοινού να εργασθούν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το όφελος όλων των πολιτών, και του εαυτού τους και της οικογενείας τους.
Αρκετά φάγανε τόσα χρόνια εγκληματώντας κατά υμών.

Τέλος παρακαλώ θερμά όσοι και όσες ακόμα και σήμερα διαθέτετε συνείδηση, την οποία έχουν χάσει οι περισσότεροι, να διαδώσετε την άποψη απαίτηση του πολίτη, που πρέπει να γίνει απαίτηση των πολλών.

Σε μια χώρα που υπάρχει κοινή αποδοχή αναξιοκρατίας σε πολλούς τομείς, λόγω αναγνωρισιμότητας, επωνυμίας, χρημάτων, και άλλων, λόγω επηρεασμού των πολιτών από ΜΜΕ, παράλληλα υπάρχει και η αλήθεια, η αλήθεια αυτού που δεκαετίες λειτούργησε δωρεάν - ανιδιοτελώς - δημόσια, όσο παρεξηγήσιμο μπορεί να θεωρείτε σε μια χώρα που βλέπεις καθημερινά κάποια τσογλάνια από τη μια ημέρα στην άλλη να έχουν καβαλήσει το καλάμι. Και η αλήθεια ως ύψιστο πολιτιστικό αγαθό μόνο δωρεάν μπορεί να υπάρχει.

Κάποιοι θα πρέπει να μας πουν σήμερα, αν η Ελλάδα του αύριο θα ανήκει στους Έλληνες. Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν γιατί αξίωσαν θεσμικό ρόλο, τι στο διάολο ήθελαν αξιώνοντας να βρεθούν στα έδρανα του δήμου Γλυφάδας... όταν αυταπόδεικτα δεν μπορούν η δεν θέλουν να εκπροσωπήσουν τους υπολοίπους.


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

ΥΓ: Ίσως αυτά που γράφω θεωρηθούν από κάποιους ακραία, τους δικαιολογώ και καλούνται να δώσουν αυτοί που δεν είναι των ακραίων απόψεων τα δείγματα γραφής τους, και ενεργειών τους, που θα ξεφύγουν από τα τετριμμένα που δεν οδηγούν σε καμία αλλαγή.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΟΛΕΜΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">