ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ: ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Το αλληλέγγυο εμπόριο, η συνεργατική οικονομία, οι αυτοδιαχειριζόμενες συλλογικότητες, οι εθελοντικές ομάδες, καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα σε πολίτες ευρωπαϊκών ομάδων ήταν τα κοινά χαρακτηριστικά του 3ου Φεστιβάλ στο Ελληνικό. 

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, του οποίου οι διοργανωτές αναζητούν διεξόδους από τα αδιέξοδα που δημιουργεί σήμερα ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός, την Κυριακή 12/10/2014 παρακολουθήσαμε στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Ελληνικού την συζήτηση με θέμα ''ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ - Υγεία, Στέγη, Τροφή, Νερό'' με εισηγητές τους Γιώργο Βήχα, Carlo Macias, και Σταμάτη Στεφανάκο.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Σταμάτης Στεφανάκος μας εξηγεί για τις μυστικές συμφωνίες που γίνονται σε κυβερνητικό επίπεδο χωρών, όσων αφορά τα δημόσια αγαθά, καθώς και πολλές λεπτομέρειες για τις πρωτοβουλίες πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης του. 

Γιάννης Κουρδομένος: Το νερό έφτασε στις μέρες μας να γίνετε προϊόν διαπλεκόμενων συμφωνιών, και σαφώς δεν πρέπει να χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και να περάσει στα χέρια μιας οικονομικής ελίτ.

Γνωρίζουμε όλοι ότι οι κυβερνήσεις του άκρατου καπιταλισμού - που οδηγείτε σε επίπεδα οικονομικού φασισμού και στραγγαλισμού της δημοκρατίας - στον βωμό του χρήματος και της διευρυμένης διαφθοράς, δεν έχουν ενδοιασμούς να παραχωρήσουν το σύνολο των δημοσίων αγαθών σε πέντε οικονομικούς κολοσσούς που θα καθορίζουν το επίπεδο της ποιότητας ζωής όλων εμάς.

Σαφώς ο ρόλος των διαπλεκόμενων ΜΜΕ είναι σαφής για συγκεκριμένες σκοπιμότητες και συμφέροντα, άρα αποσιωπούνται τα μείζονος σημασίας ζητήματα, η παρουσιάζονται όπως εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της διαπλοκής.

Γνωρίζοντας και βιώνοντας ο ίδιος, όσα δημιούργησαν υπέρ πέντε οικογενειών της διαπλοκής στη χώρα μας οι κακοκυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών, καταδικάζω απερίφραστα όσες ενέργειες γίνονται κατά του χαρακτήρα όλων των δημοσίων αγαθών, τα οποία πρέπει να έχουν δημόσιο χαρακτήρα και να αποτελούν ιδιοκτησία του συνόλου.

Δείτε το βίντεο, στο οποίο αποσαφηνίζεται ότι υφίσταται σκοτεινή πλευρά συμφωνιών: 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ: ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">