ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΓΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΜΑΤ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, περνώντας τυχαία έξω από τη Νομική Σχολή, μου έκανε εντύπωση η έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο μπροστινό και πλάγιο μέρος του κτιρίου. 
Λίγες ώρες αργότερα, οι φοιτητές θα έφταναν στο Πανεπιστήμιο προκειμένου είτε να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους είτε να πάρουν μέρος στην προγραμματισμένη συνέλευση που θα έκρινε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και καταλήψεων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Αυτό που αντίκρισαν όμως οι φοιτητές ήταν το λουκέτο και μια αλυσίδα στα κάγκελα της εισόδου της Νομικής -εξωτερικά διμοιρίες ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει το κτίριο, με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ να επικαλούνται λόγους ασφαλείας στην ​​ανακοίνωσή τους.
Μετά από τις αντιδράσεις για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο Πανεπιστήμιο, τα ΜΑΤ «ψέκασαν» τους φοιτητές και τους απώθησαν προς την Ακαδημίας. «Ξέρεις τι είναι να ξυπνάς με χημικά; Η εικόνα που είδαμε το πρωί των αστυνομικών έξω από το Πανεπιστήμιο είναι αισχρή. Εμείς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και καταδικάζουμε το "λοκ άουτ", την ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων στο Πανεπιστήμιο και τα σημερινά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο συμφοιτητών μας», μου λέει ο Λευτέρης πρωτοετής από το φοιτητικό Σύλλογο του Οικονομικού της Νομικής.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΓΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΜΑΤ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">