ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Ρωμανός στο Πρώτο : Υπάρχει κενό σοβαρής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη χώρα (audio)


Με αφορμή την “πολιτική σκόνη” που σήκωσε η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, την αντιπαράθεση στη βουλή και τη διαγραφή Κουρουμπλή, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/ και την εκπομπή “Το GPS της επικαιρότητας” ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.
Σχετικά με τα συμπεράσματα της επίμαχης επιστημονικής μελέτης, είπε πως έχει εξαντληθεί το ζήτημα και πως η ουσία είναι αν και τι καινούργιο μας λέει. Όπως εκτίμησε, επιβεβαιώνει τα αυτονόητα, αυτά που έχουν πει πολλές προηγούμενες μελέτες και στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτά που έχει πει ο Πρωθυπουργός όλους τους προηγούμενους μήνες.
Εκανε λόγο για χυδαία αξιοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το να διαστρεβλώνεις και να απομονώνεις επιστημονικά δεδομένα προκειμένου να κάνεις αντιπολίτευση σε μια τέτοια συγκυρία είναι ό,τι πιο χυδαίο μπορεί να κάνει κάνεις, εξήγησε.
Το ερώτημα είναι αν αυτή η μελέτη θα άλλαζε, αλλάζει ή πρέπει να αλλάξει σε κάτι την στρατηγική μας. Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Η στρατηγική μας είναι στην ίδια κατεύθυνση και αυτής και όλων των άλλων μελετών με όποια κριτική μπορεί να κάνει κανείς, ανέφερε.
Η μελέτη λαμβάνει υπόψη μόνο τον παράγοντα εντός-εκτός ΜΕΘ και όχι όλους τους άλλους παράγοντες που σχετίζονται με το αν κάποιος μένει εκτός.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το έχει πει σε πολύ προγενέστερο χρόνο ότι ουσιαστικά έχουμε μια κατάσταση που προσομοιάζει σε ΜΕΘ δυο ταχυτήτων και αυτό είναι κάτι διαχρονικό. Αντίθετα, η μελέτη υπογραμμίζει τη σοβαρότητα και τη σημασία της στρατηγικής που έχει ακολουθηθεί. Δεν έχει ξαναγίνει στη Μεταπολίτευση μέσα σε δύο χρόνια να έχει διπλασιαστεί η δυναμικότητα του Συστήματος Υγείας, επισήμανε.
Ερωτηθείς αν υπάρχει ρήγμα με τον κ Τσιόδρα, απάντησε ότι αντίθετα υπάρχει μια διαρκής συνεργασία αυτά τα δύο χρόνια, ενώ από την άλλη πλευρά (της Αντιπολίτευσης) στοχοποιούν σταθερά επί δύο χρόνια τον κ Τσιόδρα, ξαφνικά τον αγάπησαν δύο μέρες και μόλις τους «άδειασε» με την ανακοίνωσή του, τον ξαναστοχοποίησαν. Δεν νομίζω, κατέληξε, ότι αυτή είναι σοβαρή πολιτική και δεν προσφέρει κάτι σε έναν εθνικό αγώνα.
Υπάρχει ένα κενό σοβαρής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη χώρα που θα βοηθούσε και την κυβέρνηση. Γιατί όταν έχεις μια δημιουργική Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχεις πολλές περισσότερες αξιόλογες προτάσεις που μπορείς να υιοθετήσεις και άρα είσαι καλύτερος και στο έργο σου.

 

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/33MuDnn
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Ρωμανός στο Πρώτο : Υπάρχει κενό σοβαρής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη χώρα (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">