ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Το μήνυμα ότι «όποια προσπάθεια και αν γίνει εκ μέρους της τρόικας και άλλων κέντρων να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία, αυτή θα πέσει στο κενό», έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τα στελέχη του κόμματος για τα αποτελέσματα της περιοδείας του σε Φλωρεντία και σε Μαδρίτη και αναφέρθηκε στην πορεία που διαγράφουν στην Ισπανία οι Podemos, τονίζοντας τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα τους.

Ενημέρωσε επίσης την Πολιτική Γραμματεία ότι την 1η Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Κύπρο, προκειμένου να έχει συναντήσεις για τα εθνικά ζητήματα που έχουν προκύψει, από την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία.

Τέλος στον «μέσω των ΜΜΕ διάλογο με την κυβέρνηση» θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της αρνητικής στάσης του Πρωθυπουργού σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει το κόμμα και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου. 

Κατά συνέπεια η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, δεν θα επανέλθει, εκτός και αν προκληθεί στα περί συνάντησης με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμάται ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση.

Σύμφωνα με την «Αυγή», ενόψει της επικείμενης επίσκεψης των Γ. Σταθάκη και Γ. Μηλιού σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο όπου θα έχουν επαφές οικονομικού περιεχομένου, η Πολιτική Γραμματεία συμφώνησε με την αρχή της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με ανθρώπους των αγορών, τραπεζών κ.ο.κ. Άλλα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας σημείωσαν ότι πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί με το τι λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ιδίως σε τέτοιου είδους συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τέλος, χαιρετίσθηκε η προσπάθεια συνδικάτων και εργαζομένων για τη γενική απεργία της 27ης Νοεμβρίου, λίγο πριν τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Με στοιχεία από Αυγή, tvxs.gr, left.gr, AΠΕ - ΜΠΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">