ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΜΜΟΝΟ ΓΚΡΙΖΟ: Tostaky (Le Continent)

Μετά την κυκλοφορία του single «Η Δίψα», οι Έμμονο Γκρίζο επιστρέφουν με την διασκευή ενός διάσημου τραγουδιού που αποτελεί ορόσημο για την μουσική σχολή που εκπροσωπεί.

Πρόκειται για το “Tostaky (Le Continent)” της γαλλικής μπάντας Noir Désir
που από τις αρχές της δεκαετίας του 80 και για τριάντα σχεδόν χρόνια, μέχρι την διάλυση τους, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο σημαντικά ονόματα του post punk/alternative μουσικού, αισθητικού και κοινωνικού κινήματος. 

Ο τίτλος του τραγουδιού αποτελεί παράφραση της ισπανικής φράσης "todo está aquí" (όλα είναι εδώ), σύνθημα που αποδίδεται στους μεξικάνους επαναστάτες του κινήματος των Ζαπατίστας.

Η ερμηνεία των Έμμονο Γκρίζο δηλώνει το προσωπικό τους στίγμα, μια πιο σύγχρονη εκδοχή, με εκρηκτικά φωνητικά και δυναμική ενορχήστρωση, διατηρώντας παράλληλα το σεβασμό στην ιστορικότητα αυτού του κλασσικού, για το είδος του, τραγουδιού.

Απολαύστε το !!!
Kυκλοφορεί από την Final Touch (distributed by Cobalt).


Λίγα λόγια για τους Έμμονο Γκρίζο

Οι Έμμονο Γκρίζο είναι μία rock μπάντα με βάση το alternative/grunge και με επιρροές από την εγχώρια μουσική σκηνή. Αποτελούνται από τους Μπάμπη Τζανιδάκη (κιθάρα, φωνή), Χάρη Γερουλάκη (μπάσο, φωνή) και Αντώνη Ασπρόπουλο (drums). 

Δημιουργήθηκαν το 2004, ηχογραφώντας το πρώτο τους demo στο studio του Γιώργου Στεφανάκη (Πελόμα Μποκιού), σε παραγωγή του Δημήτρη Δημητράκα (Panx Romana/Ριφιφί). 

Τον Γενάρη του 2006 κυκλοφορεί το πρώτο επίσημο album με τίτλο "Γεύση".
Τα επόμενα δύο χρόνια εμφανίζονται στις μουσικές σκηνές της Αθήνας με καλλιτέχνες όπως Θεοδοσία Τσάτσου, Γιάννης Γιοκαρίνης, Υπόγεια Ρεύματα, Πράσσειν Άλογα, Magic de Spell, κ.α. Το 2009, για την ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ συνεργάστηκαν με τον Αποστόλη Κοσκινά (κιθαρίστα των C:real) και τον πολυοργανίστα Ross Daly. Ο Ιρλανδός μουσικός συμμετείχε σε τρία τραγούδια στον δίσκο τους με τίτλο "Πίσω από τα Φώτα," που κυκλοφόρησε το Γενάρη του 2010. 

Tην επόμενη χρονιά δημιούργησαν το δικό τους μουσικό χώρο, το “Timeless Recording Studio” στην Ελευσίνα.
Το Φεβρουάριο του 2012 κυκλοφόρησαν την τρίτη προσωπική τους δουλειά με τίτλο «Βραδύτητα» και την ίδια χρονιά εμφανίστηκαν σε μεγάλες μουσικές διοργανώσεις όπως το Hard Rock Rising και το River Party στην Καστοριά.
Τα τρία τελευταία χρόνια έχουν ασχοληθεί με τη μουσική παραγωγή πολλών καλλιτεχνών της ανεξάρτητης ελληνικής σκηνής και αυτή την περίοδο ετοιμάζουν τον τέταρτο τους δίσκο.

Links
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΜΜΟΝΟ ΓΚΡΙΖΟ: Tostaky (Le Continent) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">