ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΤΑ 72,7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Η συγκυβέρνηση αδυνατεί να εισπράξει χρήματα από το μεγάλο κεφάλαιο με συνέπεια να πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα.

Εκτός ελέγχου έχει τεθεί η αύξηση των οφειλών προς το Δημόσιο, αφού σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία της ΓΓΔΕ, το Νοέμβριο έμειναν απλήρωτοι φόροι περίπου 1,6 δισ. ευρώ, γεγονός που επισήμως αποδίδεται στο... μπέρδεμα με τη ρύθμιση οφειλών. Η ουσία είναι, ωστόσο, ότι από την αρχή του έτους έχουν σωρευθεί οφειλές 12,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν εισπραχθεί κάτι λιγότερο από 1,8 δισ. ευρώ ήτοι το 14,4% έναντι στόχου 25%!

Μακριά από το στόχο των 2 δισ. ευρώ κινούνται και οι εισπράξεις από τις παλαιότερες οφειλές, αφού στο 11μηνο έφτασαν στα 1,479 δισ. ευρώ και το ερώτημα που καλείται να απαντήσει το υπουργείο Οικονομικών είναι πώς θα συμμαζέψει αυτό το... χάος των σχεδόν 73 δισ. ευρώ οφειλών προς το Δημόσιο, ειδικά αν η νέα ρύθμιση δεν αποδώσει τα προσδοκώμενα, όπως διαφαίνεται ως τώρα.

Σημαντικές είναι, επίσης, οι αποκλίσεις και έναντι των ελεγκτικών στόχων, κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την Τρόικα. Οι ολοκληρωμένοι πλήρεις έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις έφτασαν στους 366 και είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος των 500 ελέγχων. Στα... ρηχά κινούνται και οι εισπράξεις επί των βεβαιωθέντων πρόσθετων φόρων και προστίμων, καθώς υπολείπονται του 12%, όταν ο ετήσιος στόχος είναι 65%! Ανάλογες είναι οι επιδόσεις και στους μερικούς ελέγχους, καθώς έχουν ολοκληρωθεί 433 έναντι στόχου 680, ενώ οι εισπράξεις έφτασαν στο 28,5% έναντι στόχου 65%.

Ο τεράστιος όγκος υποθέσεων έχει γονατίσει και το ΚΕΦΟΜΕΠ, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι σε άτομα μεγάλου πλούτου, εμβάσματα και off shore να ολοκληρώνονται με βραδύτερους ρυθμούς. Έως το τέλος Νοεμβρίου είχαν ολοκληρωθεί 576 υποθέσεις έναντι στόχου 720, αλλά είναι σε εξέλιξη άλλοι 1.073 έλεγχοι μεγάλου ενδιαφέροντος, καθιστώντας επιβεβλημένη την ενίσχυση του ΚΕΦΟΜΕΠ με προσωπικό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΤΑ 72,7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">