ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φ. Κουβέλης: Δεν θα συμβάλλουμε στην παράταση της κυβερνητικής θητείας

«Δεν μπορούμε με την ψήφο μας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας να συμβάλλουμε στην παράταση της θητείας αυτής της κυβέρνησης και στη συνέχιση των ίδιων πολιτικών», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε εκδήλωση του κόμματος του με θέμα «Προοδευτική Διακυβέρνηση και Μεταρρυθμίσεις».

Ο Φ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής είναι στην πραγματικότητα μια κίνηση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών και της λήψης νέων μέτρων αμέσως μετά από αυτές.«Το ζήτημα όμως είναι να μη ληφθούν νέα επαχθή μέτρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Οι εκλογές ως μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας δίνουν τη δυνατότητα της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Σε αυτή τη διακυβέρνηση θα συμβάλλουμε από θέση πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Στόχος μας είναι να υπάρξει προγραμματικός διάλογος για το περιεχόμενο αυτής της προοδευτικής διακυβέρνησης. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε . Θα συμβάλλουμε ώστε η πολιτική αλλαγή να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, σταθερότητα και σύγχρονες προοδευτικές λύσεις», πρόσθεσε ο Φ. Κουβέλης.

Παράλληλα σημείωσε ότι απαιτείται ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους και προώθηση ενός διαφορετικού εσωτερικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων σε προοδευτική κατεύθυνση.

Βασικά στοιχεία της νέας συμφωνίας πρέπει να είναι: Η διευθέτηση του χρέους με σημαντική ελάφρυνσή του, η προσγείωση των δημοσιονομικών στόχων και τη σύνδεση τους με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία και η προώθηση ενός διαφορετικού εσωτερικού προγράμματος με μεγάλες δομικές αλλαγές, μείωση των ανισοτήτων και εμβάθυνση της δημοκρατίας.

«Η πολιτική αυτή στη χώρα μας βρίσκεται σε άμεση σύνδεση και συναγωνιστική σχέση με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης , τις δυνάμεις της Αριστεράς , της Οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας που αγωνίζονται για την αλλαγή πολιτικών. Για την Ευρώπη των ίσων ευκαιριών, της αλληλεγγύης , της ισοτιμίας, της πολιτικής ενοποίησης. Σε αυτό το δρόμο θα βαδίσουμε», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φ. Κουβέλης: Δεν θα συμβάλλουμε στην παράταση της κυβερνητικής θητείας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">