ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΛΑΟΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!

Πρωταγωνιστής ο λαός
Εκλογές Τώρα!

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχοντας δημιουργήσει με την πολιτική της ένα πρωτοφανές αδιέξοδο επισπεύδει σήμερα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ακυρώνοντας ότι έλεγε μέχρι χτες.

Τι κι αν επαναλάμβαναν μονότονα πως η επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν μια πρόταση αποσταθεροποίησης, τι κι αν επέμεναν πως δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με την πολιτική κατάσταση στην χώρα και τι κι αν ορκιζόντουσαν στην ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης.

Όλα αυτά αποδείχτηκαν σε μια στιγμή κενό γράμμα, γιατί η ίδια η κοινωνία έχει απονομιμοποιήσει πλήρως την κυβέρνηση οδηγώντας τις εξελίξεις. Από το καλοκαίρι και μετά, ένα κύμα διαμαρτυρίας απέναντι στην υπερφορολόγηση του ΕΝΦΙΑ, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τον εντεινόμενο αυταρχισμό και τα νέα βάρβαρα μέτρα που προετοιμάζονταν δημιούργησε ένα ασφυκτικό κλοιό στην κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα η κοινωνία εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρουσίαση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και τις εκατοντάδες εκδηλώσεις διαβούλευσης σε όλη την χώρα, υιοθετόντας (υιοθετώνταςτην ανάγκη μιας μεγάλης αλλαγής προς όφελος των εργαζόμενων, των άνεργων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των νέων και των συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελε, δεν μπορούσε και κανείς δεν της αναγνώριζε πια το δικαίωμα να συνεχίζει την βαρβαρότητα και να διαπραγματευτεί με τους δανειστές μια λύση προς όφελος της χώρας. Κάπως έτσι και η ίδια η Τρόικα ζήτησε να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αυτοακυρωθεί.

Η επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια θετική δυνατότητα για την οποία όμως πρέπει να αγωνιστούμε για να αξιοποιήσουμε με στόχο να φτάσουμε στις εκλογές και να μπει ένα οριστικό τέλος στην λιτότητα και τα μνημόνια, ανοίγοντας μια νέα σελίδα για την χώρα.

Παρότι σήμερα δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές που χρειάζονται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μιας και μόλις λίγες μέρες πριν μόνο 155 βουλευτές ψήφισαν υπέρ στον νέο προϋπολογισμό, ξέρουμε ότι θα κάνουν τα πάντα, θεμιτά και αθέμιτα, για να αποφύγουν την κρίση του ελληνικού λαού.

Το μόνο που τους έχει μείνει είναι η πολιτική του φόβου και της τρομοκράτησης της κοινωνίας, η δημιουργία πλαστών διλημμάτων και η ψευδής πόλωση καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και κυρίαρχο οικονομικό και μιντιακό σύστημα και δυνάμεις εντός και εκτός χώρας ξέρουν ότι έχουν πολλά να χάσουν.

Ο λαός όμως πια ξέρει και δεν θα παραπλανηθεί από τα στημένα ρεπορτάζ και τα πρωτοσέλιδα του φόβου, από τις δηλώσεις ξένων παραγόντων που θα στηρίξουν τους συνεργάτες τους στην χώρα και από παλιοκαιρισμένα σενάρια καταστροφολογίας.

Το πραγματικό δίλημμα και σήμερα είναι:  
ή με τον τερματισμό της λιτότητας και την διέξοδο μέσω της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών ή με την βαρβαρότητα και την κρίση,
ή με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ή με το μνημονιακό καθεστώς και τα νέα μέτρα,
ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Σήμερα είναι η ώρα για την πιο πλατιά συμμαχία που θα δώσει τον λόγο στο λαό και θα κάνει την ελπίδα πράξη, την πιο μεγάλη συσπείρωση της κοινωνίας που με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα αγωνιστεί μαζί με την κυβέρνηση της Αριστεράς για ένα αύριο αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται ξανά είναι:
ή εμείς ή αυτοί

Υποσημείωση του Γλυφάδα web: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σαφώς καθημερινά τυγχάνουν της αποδοχής περισσοτέρων πολιτών, γιατί γνωρίζουν και βιώνουν σε ένα μεγάλο ποσοστό τις πολιτικές ανασφάλειας, και επιπροσθέτως επιθυμούν αλλαγές που θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στη ζωή και το μέλλον τους.

Ο λαός δεν πείθεται πλέον από μιντιακά σενάρια καταστροφολογίας, όμως επιθυμεί μια βάση συνδιαμόρφωσης ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις σε όσα τον ταλανίζουν.

Η σημερινή συγκυβέρνηση, ως συνεπακόλουθο των κυβερνήσεων ΝΔ&ΠΑΣΟΚ 40 ετών, και γνωρίζοντας αρκετοί στα νότια ότι από τη δεκαετία του 90 κάποιος τους είχε ενημερώσει για την μελλοντική σχέση συνεργασίας αυτών των δυο κομμάτων, πρέπει να πέσει, να φύγει, να αλλάξει, να ανατραπούν οι πολιτικές της, και να επέλθει εξισορρόπηση η οποία να ανοίγει μια νέα προοπτική για τη χώρα και την κοινωνία. 

Στο δίλημμα η εμείς η αυτοί... σίγουρα η πλάστιγγα γέρνει προς το εμείς, γιατί εμείς είχαμε και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, δεν έχουμε δοκιμαστεί, δεν έχουμε προδώσει τις προσδοκίες των πολιτών, έχουμε τις πολιτικές που απαιτούνται σήμερα, γνωρίζουμε τις παθογένειες δεκαετιών, και παράλληλα έχουμε να προτάξουμε ενδεδειγμένες πολιτικές λύσεις.

Στο εμείς η αυτοί τίθεται ένα μείζον ζήτημα, και αυτό το μείζον δεν έχει να κάνει αυτούσια με τις πολιτικές, έχει να κάνει με τα πρόσωπα, και τις επικείμενες συνεργασίες.

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα πρόσωπα που θα επιλεγούν, ώστε οι πολιτικές που θα εφαρμόζονται να έχουν το αποτέλεσμα που χρειάζεται ο λαός.
Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για λάθη και δυσαρέσκεια του λαού, και η λύση πλέον αποτελεί μονόδρομο. Εκλογές τώρα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΛΑΟΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">