ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Για τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που παραχωρούν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες, ως προς τη νομιμότητά τους και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε την Παρασκευή με την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, εκφράζοντας για μια φορά ακόμα την αμέριστη συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι για να αποτραπεί η εκποίηση του πρώην Αεροδρομίου και της παραλίας, και να μετατραπεί η περιοχή σε Μητροπολιτικό Πάρκο.

Με την  συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την Βουλευτή Β’ Αθήνας Νάντια Βαλαβάνη στα γραφεία του κόμματος στην πλ.Κουμουνδουρου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων ΔΗΜΑΡ,ΑΝΕΛ,ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ , η Επιτροπή στα πλαίσια της ενημέρωση τους για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις σημαντικές και κρίσιμες εξελίξεις που αφορούν στην εκποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και ειδικά μετά την ανάκληση της απόφασης του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου από το ΣΤ’ Τμήμα και την υπογραφή του σχεδίου της σύμβασης μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και του ΤΑΙΠΕΔ .

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Ναντια Βαλαβάνη εξέφρασαν για μια φορά ακόμα την αμέριστη συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση και δόμηση του χώρου του πρώην Αεροδρομίου, και να γίνει πραγματικότητα η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Επίσης επανέλαβαν τη δέσμευση που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που παραχωρούν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες, ως προς τη νομιμότητά τους και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή, η οποία θα προκύψει.

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Από τη νέα Βουλή που θα προκύψει αναμένουμε:

1) Να φέρει το ζήτημα του ΕΣΡ ώστε να προκύψει νέο εννιαμελές και νέος πρόεδρος. Το ΕΣΡ είχε ως πρωταρχικό σκοπό την εξασφάλιση της ελευθερίας και της πολυφωνίας, και κατάντησε ένα ελεγχόμενο συμβούλιο από τα διαπλεκόμενα που του όριζαν να υπογράψει το κλείσιμο σταθμών που όφειλε να νομιμοποιήσει, με φίμωση της πολυφωνίας, και ουσιαστικό αντίκτυπο όσων αφορά την χειραφέτηση των πολιτών.

2)  Την επανεξέταση λειτουργίας - βεβαιώσεων και αδειών - όλων των ραδιοτηλεοπτικών στο Ν.Αττικής, καθώς και θέσπιση νέου νόμου που να ανταποκρίνεται πλήρως στη πολυφωνική - πλουραλιστική λειτουργία - καθώς επίσης και στη δημο - κρατική, με ισότιμη κατανομή στο σύνολο του νομού.

3) Εξέταση των κατατεθειμένων αιτήσεων, και παραβόλων του παρελθόντος χρόνου, 1989 - 2009, και τεκμηρίωση των λόγων που δεν δόθηκαν εν αρχή βεβαιώσεις λειτουργίας σε όσους κατέθεσαν για αδειοδότηση λειτουργίας.

4) Αποζημίωση από την πολιτεία σε όσες περιπτώσεις αποδειχθεί ότι δεν υφίστατο καμία παρατυπία, και δεν δόθηκαν βεβαιώσεις η άδειες λειτουργίας, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των πολιτών, που ενώ κατέθεσαν αιτήσεις και παράβολα σύννομα, δεν τους δόθηκε είτε βεβαίωση είτε άδεια λειτουργίας, και δεδομένου της αγοράς εξοπλισμών εκπομπής, χρημάτων για μελέτες και κατάθεση αιτήσεων,  παραβόλων, ενοικίων για εγκατάσταση studio, στουντιακών εξοπλισμών, κ.α. καθώς και των δεδομένων διώξεων και κατασχέσεων που μεσολάβησαν της αναμονής αποφάσεως από την πολιτεία, καταστράφηκε απόλυτα η μελλοντική τους επαγγελματική μετεξέλιξη - σταδιοδρομία.

5) Σε αυτές των περιπτώσεων, και για όσους το επιθυμούν, η νέα Βουλή και Κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να υπάρξουν δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα, υπό την αιγίδα της πολιτείας, και με την άμεση σχέση συνεργασίας με την νέα λειτουργία της ΕΡΤ.

*Δεδομένου ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν την διαπλοκή, γνωρίζουν τις επιπτώσεις στη χώρα μας, όμως δεν διαθέτουν τη πείρα και τις γνώσεις, κάνω την αναγραφόμενη πρόταση διότι σήμερα τουλάχιστον για τα νότια προάστια Αττικής είναι επιβεβλημένη αναγκαιότητα ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό μέσο όλων των πολιτών, και αποτελεί πρόταση δεκαετιών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">