ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με αίτηση διαμαρτυρία προς τον δήμαρχο Γλυφάδας, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και τα μέλη του ΔΣ ο κ.Αναστάσιος Γιαννακόπουλος αξιώνει ο πρόεδρος του ΔΣ άμεσα να φέρει το θέμα των οικοπέδων Παπαδημητρίου, τόσο στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προς γνώση όλων των δημοτικών συμβούλων και για τις νόμιμες συνέπειες, όσο και στη πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προς συζήτηση, προκειμένου να ληφθεί ομόφωνη απόφαση, με σκοπό τον διορισμό δικηγόρου, κοινής αποδοχής.

Επίσης ο κ.Γιαννακόπουλος ενημερώνει ότι με το αριθ. 1726/02-06-2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Αθηνών, προκύπτει ότι ο Δήμος Γλυφάδας, υπέστη ιδιαιτέρως μεγάλη οικονομική ζημία, από καθαρή υπαιτιότητα του, Κων/νου Κόκκορη και «της παρέας του».

Επιπροσθέτως, επισημαίνει: O τέως δήμαρχος της Γλυφάδας, Κωνσταντίνος ΚΟΚΚΟΡΗΣ είναι κατηγορούμενος για κακουργηματική απιστία, με βάση την Ω-2013/53 ποινική δικογραφία του Οικονομικού Εισαγγελέα, η οποία αφορά την απευθείας αγορά οικοπέδων αδελφών Παπαδημητρίου, εκτάσεως 3.459,72 και 3.346,09 αντίστοιχων τ.μ., συνολικής αξίας 8.779.484,9€.

«Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου απαρτίζετε και από τέσσερα πρόσωπα που είναι κατηγορούμενα στην εν λόγω υπόθεση, και για τον λόγο αυτόν, πρέπει να αντικατασταθούν - εξαιρεθούν».

ΑΙΤΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Προς:
1) Δήμαρχο και Πρόεδρο της Οικονομικής της Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας Αττικής.
2) Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.
3) Tα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας (δια του 2ου εξ υμών).

Θέμα:  Εισαγωγή στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης, με την οποία ο Δήμος Γλυφάδας, ως ζημιωθείς οικονομικά, εκ του νόμου είναι υποχρεωμένος να παραστεί ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σχετικά με την αριθ. δικογραφία Ω–2013/53  και ΝΒ-127/2014 (ίδετε σχετικό αίτημά μου, με την αρ. πρωτ. 48048/29-09-2014 αίτησή μου, που αφορά την μη σύννομη αγορά των δύο οικοπέδων Παπαδημητρίου, στην περιοχή ΚΑΡΒΕΛΑ).

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
στις 29 Σεπτεμβρίου 2014 με αρ. πρωτοκόλλου του Δήμου. 48048/29-09-2014 υπέβαλα προς τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. και προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, την παρακάτω αίτησή μου, η οποία έχει ως ακολούθως:                                                          
                                                                                                                                                             ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Π Ρ Ο Σ: Το Δήμο Γλυφάδας Αττικής.    (αριθ. πρωτ. 48948/29-09-2014)                                               
1. Παπανικολάου Γεώργιο, δήμαρχο.
2.- Παναγάκο Ευστράτιο, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.
3.- Προς όλους τους δημοτικούς Συμβούλους, (δια του β΄ εξ υμών).

Προς γνώση και για τα νόμιμα.
α) Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο.  (αριθ. πρωτ.5107/23-09-2014)
β) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Λεονταρίδη Θεόφιλο   (αριθ. πρωτ.1401/23-09-2014)         γ)  Υπουργό Οικονομικών, κ. Χαρδούβελη Γκίκα.        (αριθ. πρωτ.0008471/23-09-2014)                   δ) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα Χρήστο. (αριθ. πρωτ.2/74967/23-09-2014)
ε) Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Αγγελάκα Μανώλη. (αριθ. πρωτ.5743/40490/24-09-2014)                                                                      στ) Διευθύνουσα την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κ. Γκουτζαμάνη Ευτέρπη.    (σταλθείσα με τηλεομοιοτυπικό.)                                       
ζ) Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Κα Φάκου Παναγιώτα. (αριθ. πρωτ.6196/24-09-2014)                                                               

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, δημότη, κατοίκου και εκλογέα στο Δήμο Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αρ. 15, τ.κ. 165-61.  Τηλ./fax: 210 9645005, κιν. 6972-797960.
                                                                                                              Γλυφάδα Αττικής, 22-09-2014

Και, επισήμως σας γνωρίζω ότι

Η δικογραφία περατώθηκε από τον Ανακριτή του Ν. 4022/2011, κ. Δημήτριο Λευκό και εντός των ημερών θα διαβιβαστεί ενώπιον του Τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, προκειμένου να αποφασίσει για την παραπομπή του (ή όχι), σε δίκη ενώπιον του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Επειδή, σύμφωνα και με το αριθ. 1726/02-06-2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Αθηνών, προκύπτει ότι ο Δήμος Γλυφάδας, υπέστη ιδιαιτέρως μεγάλη οικονομική ζημία, από καθαρή υπαιτιότητα του, Κων/νου Κόκκορη και «της παρέας του», προέκυψε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για να κινηθεί ποινική δίωξη κατά του ανωτέρω και των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Επειδή σύμφωνα με τον νόμο, ως μηνυτής - μάρτυρας, δεν νομιμοποιούμαι να παραστώ πολιτική αγωγή, αφού ήδη αποβλήθηκα με το αριθ. 2471/11-07-2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Αθηνών, (μετά από σχετικό αίτημα του κ. Ανακριτή, με σκοπό να βοηθήσει τον κατηγορούμενο), γι΄αυτό καί υπήρξε διαφωνία μεταξύ του ιδίου - Ανακριτή και του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών, την οποία έλυσε οριστικά το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημ/κων Αθηνών, με το αριθ. 1726/2014 βούλευμα.

Επειδή σύμφωνα και με πρόσφατη απάντηση του Ν.Σ.Κ. (επί σχετικού αιτήματός μου, με αριθμ. πρωτ. 160336/05-12-2013), αρμόδιο Οργανο για τον διορισμό δικηγόρου στην εν λόγω ποινική υπόθεση, προκειμένου να παραστεί πολιτική αγωγή υπέρ του Δήμου Γλυφάδας, είναι ο Δήμος Γλυφάδας και εν προκειμένω, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με πρόεδρο τον α΄ εξ υμών, η οποία, όπως πληροφορήθηκα, απαρτίζετε και από τέσσερα πρόσωπα που είναι κατηγορούμενα στην εν λόγω υπόθεση, και για τον λόγο αυτόν, πρέπει να αντικατασταθούν - εξαιρεθούν.

Δεν είναι δυνατόν, ο αυτουργός και ταυτόχρονα ηθικός αυτουργός, ο κατηγορούμενος, Κων/νος Κόκκορης και το πρωτοπαλίκαρό του, ο Γεωργούλας Ευστάθιος, να στραφούν κατά των εαυτών τους. Αν όμως έχουν «άντερα», για να μην γράψω κάτι άλλο και καταμηνυθώ, να αναλάβουν, σήμερα κι΄όλας, τις ευθύνες τους, για να «πέσουν στα μαλακά», λόγω μεταμέλειας και αποκατάστασης της οικονομικής ζημίας του Δήμου Γλυφάδας.
Επειδή η παρούσα μου είναι εμπρόθεσμη και αρμοδίως κατατεθείσα.
Για όλους τους πιο πάνω νόμιμους, βάσιμους, αληθινούς και αποδεικνυόμενους λόγους.

Επιφυλασσόμενος παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου.

α) Αιτούμαι και υποχρεούται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, (β΄εξ υμών),  άμεσα να φέρει το ως άνω θέμα, τόσο στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προς γνώση όλων των δημοτικών συμβούλων και για τις νόμιμες συνέπειες, όσο και στη πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προς συζήτηση, προκειμένου να ληφθεί ομόφωνη απόφαση, με σκοπό τον διορισμό δικηγόρου, κοινής αποδοχής, (εξαιρουμένων όλων των δικηγόρων που έως και σήμερα συνεργάστηκαν νε το Δήμο Γλυφάδας ή με οιονδήποτε τρόπο μπορεί να συνεργάσθηκαν με τον κατηγορούμενο Κώστα Κόκκορη), προκειμένου να εμφανισθεί  ενώπιον του Ανακριτή κ. Δημ. Λευκού να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και στη συνέχεια να παραστεί σε κάθε επόμενη διαδικασία, όπως: (Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, στον Αρειο Πάγο και όπου αλλού χρειαστεί και σε κάθε μετ΄αναβολή δικάσιμη), προκειμένου να υπερασπίσει τα θιγόμενα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου Γλυφάδας Αττικής.

β) Εμπρόθεσμα να κληθώ, (με αποδεικτικό επίδοσης), να λάβω γνώση της συγκεκριμένης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, για να υποστηρίξω την αίτησή μου και να απαντήσω σε τυχόν απορίες των μελών αυτής.
Να πρωτοκολληθεί η παρούσα μου.
Να μου χορηγηθεί αντίγραφό της, για κάθε νόμιμη χρήση &
Να λάβω αντίγραφο της συγκεκριμένης Πράξης - Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που θα αποφαίνεται στον διορισμό δικηγόρου, για παράσταση πολιτικής αγωγής, που αφορά την Ω–2013/53 ποινική δικογραφία του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Γλυφάδα Αττικής, 23-09-2014
Ενημερώσας & Αιτών.
Αναστάσιος  Ιωάννη Γιαννακόπουλος.
************************                                                                  
Όπως με πληροφόρησε ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η αίτησή μου αυτή κοινοποιήθηκε προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, όπως άλλωστε του το είχα ζητήσει εγγράφως αλλά και προφορικά.

Την επόμενη ημέρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση της Δημοτικής Συμβούλου κ. Βαγγελάτου (σελ. 26-27 πρακτικών Δ.Σ.) αναφορικά με την εν λόγω αίτησή μου, απάντησε τα εξής:

(Σε ότι αφορά το ζήτημα της υπόθεσης με τα οικόπεδα κ.λ.π., αυτό κυρία Βαγγελάτου το παρακολουθούμε στενά και αναμένουμε και εμείς να δούμε πως προχωράνε τα θέματα στην δικαιοσύνη και βεβαίως προσεχώς να τα κουβεντιάσουμε και πάλι και να δούμε που βρισκόμαστε. Το ένα είναι αυτό.
Και σε ότι αφορά την επιστολή που έχουμε λάβει από τον κ. Γιαννακόπουλο, να το δούμε το θέμα αυτό και να το κουβεντιάσουμε, εν πάση περιπτώσει αρμόδιο Όργανο για τον ορισμό του όποιου δικηγόρου για την όποια υπόθεση είναι η Οικονομική Επιτροπή]. (σελ.46 πρακτικών Δ.Σ.)

Επειδή η απάντηση του Δημάρχου δεν ήταν σαφής και συγκεκριμένη, στις 07 Οκτωβρίου 2014 τον επισκέφθηκα στο γραφείο του και του ζήτησα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παραστεί ο Δήμος ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Ο Δήμαρχος μου απάντησε ότι «θα φέρει το θέμα προς συζήτηση, στην περίπτωση που παραπεμφθούν σε δίκη». Η απάντησή του είναι κόντρα στα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου Γλυφάδας και γι΄αυτό ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με το αριθ. πρωτ. 61369/42897/14-10-2014 έγγραφό του, (επί της από 07-10-2014 ταυτόσημης αιτήσεώς μου, του έθεσε το θέμα, επί ποδός.

« ΘΕΜΑ: Ορισμός δικηγόρου.
Σχετ: Η από 7-1-0-2014 ενημέρωση-αίτηση του κ. Γιαννακόπουλου Αναστασίου.

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην υπηρεσία μας παρακαλούμε για την εξέταση των διαβαλλομένων και ενημέρωση της υπηρεσία μας για ενδεχόμενες ενέργειές σας». 

Επί του ως άνω εγγράφου, δεν γνωρίζω τη απάντησε ο 1ος εξ υμών, γι΄αυτό με την παρούσα μου τον καλώ να ενημερώσει τα Μέλη του Δ.Σ.

Επίσης, επί της με αρ. πρωτ. 48048/29-09-2014 αιτήσεώς μου έως και σήμερα, παρήλθαν εβδομήντα (70) ημέρες και για την υπόθεση αυτή ο Δήμαρχος δεν έχει προβεί στις κατά νόμω προβλεπόμενες ενέργειες, ούτε ως Δήμαρχος, ούτε και ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ούτε μου απάντησε ως όφειλε εντός 30 ημερών, όπως αυτό προβλέπεται από τα άρθρα: 5§7 και 14§4 της αριθ. πρωτ. 16852/06-04-2011 Απόφασης του Υπουργού εσωτερικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα: Πρότυπος κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την μέχρι τώρα μη σύννομη και απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου, κ. Παπανικολάου εύλογα ανακύπτουν μια σειρά ερωτήματα, όπως:

1) Όταν συμπεριέλαβε στον συνδυασμό του τους έξι δημοτικούς συμβούλους που είναι κατηγορούμενοι, (πλανάται ερώτημα) υπήρξε μήπως κάποια συμφωνία, αυτοί να φέρουν ψήφους στην Παράταξή του και αυτός να τους βοηθήσει να την «σκαπουλάρουν» κάνοντας τον «Πόντιο Πιλάτο»;    

2) Όταν συμπεριέλαβε στον συνδυασμό του τον κ. Δημήτρη Καραπάνο, (ο οποίος με  μηνυτήρια αναφορά του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έδωσε το έναυσμα της δικαστικής διερεύνησης), δεσμεύθηκε ή δεν δεσμεύθηκε ως νέος δήμαρχος θα πρωταγωνιστούσε για να φθάσει η κάθαρση μέχρι το «κόκαλο» στο Δήμο;

3)  Όταν συμπεριέλαβε στον συνδυασμό του, τον τέως δήμαρχο κ. Σφακιανάκη, είχε ή δεν είχε δεσμευθεί για την διερεύνηση όλων των οικονομικών σκανδάλων στο Δήμο;

4) Ξέχασε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις προς τους πολίτες αλλά και σε μένα προσωπικά, για χρηστή και διάφανη διοίκηση ή μήπως αληθεύουν οι φήμες, ότι ο κ. δήμαρχος έχει προεκλογικά συμφωνήσει με τον κ. Βαρβιτσιώτη,  αν ο κ. Βαρβιτσιώτης τον στήριζε για να εκλεγεί δήμαρχος, ο κ. Παπανικολάου θα «έκανε γαργάρα» την υπόθεση των οικοπέδων, για «να την βγάλουν όλοι καθαροί», μιας και ο ίδιος «σκαπούλαρε» την παραπομπή του σε δίκη (με απόφαση της Βουλής –των βολεμένων), για κακουργηματική απιστία περί την υπηρεσία, μιας και ο ίδιος καθόρισε την τιμή των 1.290€ το τ.μ με τους πωλητές των οικοπέδων Παπαδημητρίου, αντί 868€ τ.μ..

5) Αληθεύει ότι ο κ. δήμαρχος έχει μακρόχρονη γνωριμία – πολιτική φιλία, με τους συγχωριανούς του Κώστα Κόκκορη που πήραν τα 9.000.000 ευρώ από το Δήμο, ως πωλητές των οικοπέδων, που και αυτοί (4ρις) είναι κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση;

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
η πιο πειστική και έμπρακτη απάντηση του δημάρχου στα παραπάνω ερωτήματα, αλλά και η σοβαρότητα του θέματος σε συνδυασμό με την αδυναμία της Οικονομικής Επιτροπής να επιληφθεί του θέματος, απαιτεί την άμεση εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 72 του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης): 
«Το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί για θέματα  για ιδιαίτερα σοβαρά ,με ειδική αιτιολογία, και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει ότι θα ασκήσει το ίδιο αρμοδιότητες των προηγουμένων παραγράφων», σε συνδυασμό με την παρ. 9 του  άρθρου 75 του ίδιου νόμου: «Μέλος της Επιτροπής δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως και δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Το μέλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας», και την λήψη απόφασης, με την οποία ο Δήμος θα παραστεί ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ στην υπόθεση της αγοράς των οικοπέδων ΚΑΡΒΕΛΑ, με αρ. δικογραφίας Ω–2013/53 σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 48048/29-09-2014 αίτησή μου.

Από τα προαναφερόμενα, θα είναι ανεδαφικό να επικαλεστεί κάποιος αναρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου, καλυπτόμενος πίσω από αυτά που είπε ο δήμαρχος στις 30 Σεπτεμβρίου ότι: «αρμόδιο όργανο για τον ορισμό του όποιου δικηγόρου για την όποια υπόθεση είναι η Οικονομική Επιτροπή». Όμως, το ότι πέρασαν εβδομήντα (70) ημέρες, χωρίς ο δήμαρχος να εισάγει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, εύλογα θυμίζει την παροιμία: «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινά».
Εκτός κι αν «δεν πρόκανε», λόγω της καταπόνησής του από το λιομάζωμα και το τάβλι στα ΚΑΠΗ.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθύνομαι σε σας προσωπικά με τα παρακάτω:
Η  παράγραφος 7 του άρθρου 5 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Κ.Λ.Δ.Σ.) αναφέρει ρητά τα εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφαίνεται επί αναφορών, ερωτήσεων και αιτήσεων αρμοδιότητάς του, που υποβάλλονται σε αυτό από δημότες και κατοίκους ατομικά ή συλλογικά, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κατάθεση τους».
Από τις 29 Σεπτεμβρίου 2014 που υπέβαλα την με αρ. πρωτ. 48048/29-09-2014 αίτηση, έχουν περάσει έως και σήμερα όχι τριάντα (30) ημέρες που λέει ο Κ.Λ.Δ.Σ. αλλά εβδομήντα (70) ημέρες χωρίς προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, υπακούοντας, προφανώς τυφλά, στις εντολές του δημάρχου.

Λυπάμαι που με αναγκάζετε να σας επισημάνω ότι, σύμφωνα με τον νόμο 3852/2010 αλλά και τον  Κ.Λ.Δ.Σ., την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν την καταρτίζει ο δήμαρχος αλλά ο Πρόεδρος του Δ.Σ, εκτός κι αν θέλετε να επιβεβαιώσετε αυτούς που λένε ότι για να σας βάλει στο πόστο του Προέδρου, σας δέσμευσε με προ-υπογεγραμμένο έγγραφο ότι θα του είστε τυφλά υπάκουος και δεν θα ενεργείτε σαν αντικειμενικός Πρόεδρος. Όμως κ. Πρόεδρε, ανεξάρτητα από την «κουκουλοματική» συμπεριφορά του δημάρχου, ο οποίος δεν εισάγει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, την ευθύνη για την μη εισαγωγή του συγκεκριμένου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποκλειστικά την έχετε ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, δεδομένου ότι σύμφωνα με τον νόμο 3852/2010 «Καλλικράτης», άρθρο 67 παρ. 7: «Ο Πρόεδρος καταρτίζει την ημερήσια διάταξη….» και σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 5 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου: «Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφαίνεται επί αναφορών, ερωτήσεων και αιτήσεων αρμοδιότητάς του, που υποβάλλονται σε αυτό από δημότες και κατοίκους ατομικά ή συλλογικά, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κατάθεση τους».

Ως επιστήμων και μάλιστα ιατρός, θεωρώ ότι έχετε υψηλό δείκτη νοημοσύνης, ώστε να έχετε κατανοήσει τη σοβαρότητα του θέματος που σας έχω θέσει με την αίτησή μου, (αλλά και την σοβαρότητα του αξιώματος που έχετε), επειδή αφορά οικονομική ζημία στο Δήμο, πλέον των 7.000.000.000 ευρώ, ποσά, που στο Δήμο έχουν καταβάλει οι  Γλυφαδιώτες από το υστέρημά τους.

Είναι επίσης ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, γιατί εμπλέκονται δεκατρία (13) από τα σαράντα ένα  (41) μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ από τα εννέα (9) τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής τα τέσσερα (4) τακτικά μέλη της καθώς και τα τρία (3) αναπληρωματικά της, είναι ανάμεσα στους 26 κατηγορούμενους Δημοτικούς Συμβούλους.

Κύριε Παναγάκο, από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν περάσει πολλοί. Κάποιοι τίμησαν το αξίωμά τους κι έχουν καταγραφεί στο θυμικό των δημοτών ως ΠΡΟΕΔΡΟΙ με Κεφαλαία, ενώ κάποιοι άλλοι, όπως η παρακαθήμενη στο διπλανό σας έδρανο, ήταν και είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Από εσάς εξαρτάται, αν θα είστε ένας αξιόλογος και αντικειμενικός ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  και όχι ένας πρόεδρος «πεκινουά, του Δημάρχου».

Απευθύνομαι προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα προς τους είκοσι οκτώ (28) μη εμπλεκόμενους με την υπόθεση.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το θέμα αυτό, εκτός από την ποινική του διάσταση, δεν έχει να κάνει μόνο με την αξιοπιστία και φερεγγυότητα του νέου δημάρχου κ. Παπανικολάου.

Οι πολίτες περιμένουν ΚΑΙ από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, να είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ κι όχι «δημοτικό …αβούλιο» υποταγμένο στις σκοπιμότητες του δημάρχου – αφέντη ΝΕΟΔΗΜΑΚΡΑΤΗ.
Οι πολίτες περιμένουν άλλη συμπεριφορά, αν όχι από τους σαράντα ένα (41) δημοτικούς συμβούλους, τουλάχιστον από τους εικοσιοκτώ (28) που δεν είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Όμως, από την μέχρι τώρα ΑΠΡΑΞΙΑ όλων σας, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο δήμαρχος και οι εικοσιοκτώ (28) μη εμπλεκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι «σφυρίζετε αδιάφορα», προφανώς για να «πέσουν στα μαλακά» οι δέκα τρείς εμπλεκόμενοι συνάδελφοί σας, μια κι όπως λέει κι ο λαός μας, «κόρακας, κοράκου μάτι, δεν βγάζει». Ειδικότερα, από το κ. Ταστάνη, δεν περίμενα τέτοια «απραξία».

Αλήθεια, τι απάντηση έχουν να δώσουν, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για την παρατεταμένη επιλεκτική σιωπή τους στο θέμα, (παρ΄ότι στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις έχουν αναλωθεί αρκετές ώρες για άλλα δευτερο-τριτεύοντα ανούσια θέματα) εκ μέρους του Κώστα Κόκκορη και της ομάδας του;  Είναι αναμενόμενο να «μην μιλάνε στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί». Οι άλλες παρατάξεις όμως γιατί σιωπούν; Έχουν καλυφθεί από την ερώτηση της κ. Βαγγελάτου και είναι ικανοποιημένοι από την μεσοβέζικη απάντηση του Δημάρχου στις 30 Σεπτεμβρίου 2014;

Οι άλλοι αρχηγοί των παρατάξεων της μειοψηφίας κ.κ: Στ. Δίβαρης, Σωτ. Βορηάς, Αν. Ταστάνης, Στ. Τάσσος, η Αθ. Λυγνού η οποία είναι και μάρτυρας στην σχετική δικογραφία, γιατί δεν έχουν ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας χρήση του άρθρου 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου; ; ;  «….Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση-εισήγηση του Προέδρου ή του Δημάρχου ή συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης και χωρίς συζήτηση, με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, ότι ένα θέμα, το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη, είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση γι` αυτό με την ίδια πλειοψηφία, πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης»
Αλλά και οι δεκαεννέα (19) μη εμπλεκόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας, ας μας πουν,  γιατί σιωπούν;
Και καλά, οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά ο κ. Σφακιανάκης υποκύπτει στα «θέλω» του δημάρχου; ; ;  Αυτός δεν είναι που μας έλεγε προεκλογικά, ότι ο μόνος λόγος που συστρατεύτηκε με τον κ. Παπανικολάου, ήταν για να διαλευκανθούν τα σκάνδαλα Κόκκορη; Τώρα, γιατί ήπιε, το αμίλητο νερό;

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
στη δική σας απόφαση, άμεσα είναι, να αποδείξετε ότι πρέπει να τιμήσετε τους δημότες που σας επέλεξαν για την προστασία του δημόσιου χρήματος και την σωστή διαχείρισή του . Εφόσον όμως, Δεν συζητήσετε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και Δεν πάρετε απόφαση να παραστεί ο Δήμος ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ στην εν λόγω σοβαρότατη υπόθεση της αγοράς των οικοπέδων ΚΑΡΒΕΛΑ, θα είναι ολοφάνερο ότι έστω και έμμεσα, καθίσταστε συνένοχοι και ότι έχετε προτιμήσει την αυτό - απαξίωση σας, οπότε πλέον θα μας οδηγήσετε αναγκαστικά στην αίτηση με υπογραφή είκοσι πέντε (25) συμπολιτών, για την υποχρεωτική συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει ρητά η παρ. 6 του άρθρου 5 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου: «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ’ αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου….» και τότε θα δούμε, «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».

Εύχομαι,  και ελπίζω να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Οι καιροί ου μενετοί.
Να πρωτοκολληθεί η παρούσα μου και
Να μου χορηγηθεί αντίγραφό της για κάθε νόμιμη χρήση.

           Ο ΑΙΤΩΝ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ.
                                                                               

            Αναστάσιος  Ιωάννη  Γιαννακόπουλος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">