ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Στα Νότια προάστια Αττικής υπάρχουν πολλά ζητήματα σε εξέλιξη, και χρειάζεται μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξουν οι ενδεδειγμένες παρεμβάσεις και πολιτικές.

Εν συντομία σας θυμίζω την υπόθεση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, το παραλιακό μέτωπο, το νεκροταφείο που προσπαθούν να φυτέψουν εντός της Α'Ζώνης του Υμηττού, τις σοβαρές ελλείψεις σε παιδικούς σταθμούς, το πρόβλημα των συγκοινωνιών, και επιπροσθέτως το έλλειμμα έστω και μιας άμεσης μαζικής δημόσιας δομής ενημέρωσης.

Πρέπει να προκύψει μια νέα κυβέρνηση με διαφορετικό προσανατολισμό, η οποία να δημιουργήσει τα σχέδια νόμου που απαιτούνται για την ωφέλεια των κατοίκων - πολιτών - κόντρα σε μια ολιγαρχία του πλούτου.

Μια κυβέρνηση της Αριστεράς πράγματι χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε στη χώρα μας, και ειδικά την χρειάζονται τα Νότια προάστια της Αττικής που έχουν γίνει βορά στα ισχυρά συμφέροντα.

Τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα νότια είναι μείζονος σημασίας για το μέλλον και την μετεξέλιξη των περιοχών μας, και η αντιμετώπιση από τη πλευρά της συγκυβέρνησης και των δημάρχων της είναι κατά της δημόσιας ωφέλειας.

1) Πρέπει να οριστικοποιηθεί ότι το Ελληνικό δεν θα γίνει ένα τεράστιο καπιταλιστικό καζίνο του τζόγου και όσων συνεπάγονται αυτού. 

2) Πρέπει να  οριστικοποιηθεί ότι οι παραλίες μας - το παραλιακό μέτωπο - θα είναι ελεύθερης πρόσβασης για τους κατοίκους και θα ανήκουν στους δήμους.

3)  Πρέπει να  οριστικοποιηθεί ότι ο Υμηττός δεν θα περάσει στους καταπατητές που συρματοπλεξαν εν μια νυκτί, και θα παραμείνει προστατευόμενη ζώνη για δενδροφύτευση και δημιουργία δρυμού.

4)  Πρέπει να  οριστικοποιηθεί ότι δεν θα επιτραπεί να ολοκληρωθεί ένα νεκροταφείο εντός της Α'Ζώνης του Υμηττού, στο πρώην στρατόπεδο της Αεροπορίας στην Τερψιθέα, και το κοιμητήριο θα γίνει στη περιοχή που έχουν υποδείξει οι επιστήμονες του τόπου μας.

5) Πρέπει να  οριστικοποιηθεί ότι όλες οι οικογένειες στα νότια θα έχουν τις δομές που χρειάζονται, και ειδικά παιδικούς σταθμούς, όπως και κοινωνική προνοιακή πολιτική. 

6) Πρέπει να  οριστικοποιηθεί ότι θα δημιουργηθούν συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων στα νότια προάστια, και ειδικά μέχρι την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ Γλυφάδας.

7)  Πρέπει να  οριστικοποιηθεί ότι στα νοτιοανατολικά προάστια πρέπει να υφίσταται ένα παράρτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ώστε η περιοχή που υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο πολίτες να αποκτήσει ένα άμεσο και μαζικό βήμα ενημέρωσης και πολιτισμού.

Εν συντομία έθεσα όσα πρέπει αρχικά να απασχολήσουν μια νέα κυβέρνηση στο τόπο μας, και πιστεύω να υπάρξει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πραγματικές αλλαγές για το μέλλον όλων των κατοίκων.

Τέλος, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους υποψηφίους της Β'Αθήνας - ειδικά των νοτίων προαστίων - ώστε να υπάρξει η κοινωνική δικαιοσύνη και η Δημοκρατία που αρμόζει στους πολίτες.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">