ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Την απόφαση του ο ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος έκανε γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μείμαράκη.

Ο Α.Τσίπρας σημειώνει ότι οι λόγοι για την συγκεκριμένη απόφαση έχουν να κάνουν με την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ παραπέμπει τον κ. Μεϊμαράκη στην πρόσφατη τοποθέτησή του  στην Ολομέλεια της Βουλής όπου εξήγησε «την σκοπιμότητα της έναρξης της συζήτησης για την Συνταγματική αναθεώρηση».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στην σχετική επιστολή:

"Κύριε Πρόεδρε,
Σας γνωστοποιώ, εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στην παρούσα φάση και ενόψει μάλιστα της άμεσης προσφυγής στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δεν θα συμμετάσχουν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, που συγκροτείται με αρμοδιότητα τη συνταγματική αναθεώρηση.

Επί της ουσίας, για τη σκοπιμότητα της έναρξης της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση σ’ αυτή τη φάση και εφόσον δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, έχουμε τοποθετηθεί –από του βήματος της Βουλής– στην πρόσφατη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2015".

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">