ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Από τις 27 Δεκεμβρίου οι βουλευτές είδαν να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους ο μισθός τους (βουλευτική αποζημίωση) για τον Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι η Βουλή έχει κλείσει τυπικά από τις 31 Δεκεμβρίου και άρα οι βουλευτές δεν θα δουλέψουν.

Το ποσό ανέρχεται σε περίπου 5.500 ευρώ καθαρά (7.000 μικτά) που λαμβάνουν ως βουλευτική αποζημίωση.

Αυτό συνέβη διότι όλοι οι μισθοί του Δημοσίου προπληρώνονται, ενώ με βάση παλαιότερη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διατηρούν τη βουλευτική τους ιδιότητα μέχρι και την ορκωμοσία της Νέας Βουλής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου οι βουλευτές δεν θα ασκήσουν κανένα από τα καθήκοντά τους. Παρά το γεγονός μάλιστα, ότι η καταβολή των χρημάτων είναι νόμιμη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαδικασία επιστροφής μισθοδοσίας στο Δημόσιο – λόγω της μη πρόβλεψης για απόλυση των υπαλλήλων – ωστόσο στην υπόθεση παρατηρούνται κενά ηθικής.

Το συνολικό κόστος των καταβληθέντων φτάνει τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος, ας τα βλέπουν κάποιοι που μας ''κατηγορούν'' για υπερβολές, δεδομένου ότι οι βουλευτές είχαν υποχρέωση έπειτα ενημέρωσης και αιτημάτων να φέρουν κάποια ζητήματα στο κοινοβούλιο, και αντί όσων πρέπει να ακολουθούνται, φρόντισαν να χαρίσουν τα δημόσια αγαθά στη διαπλοκή, να κλείσουν την ΕΡΤ, να μην ''υφίστανται'' - ισχύουν - οι θεσμοθετημένοι νόμοι που ψήφισαν, κ.α.
(Από ένα σημείο και έπειτα φεύγει η αγανάκτηση, και ισχύουν άλλες καταστάσεις, γιατί είναι τελείως αντιφατικό του κοινοβουλευτισμού να ψηφίζονται νόμοι που θάβονται μαζί με τους πολίτες, όσο οι εκλεγμένοι μας συμβιβάζονται με λάθος δεδομένα)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">