ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιάννης Χατζηαντωνίου: Μέτρα για ταχεία απονομή δικαιοσύνης στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Τους τρεις κεντρικούς στόχους του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δικαιοσύνη περιέγραψε ο Γιάννης Χατζηντωνίου, υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών, μιλώντας σε μαζική ανοιχτή εκδήλωση δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων. Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν και οι υποψήφιοι βουλευτές στην Α' Αθηνών Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Μπελαντής.
Όπως τόνισε ο Γ. Χατζηαντωνίου, συντονιστής της οργάνωσης δικηγόρων του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική του κόμματος συνοψίζεται σε τρεις στόχους:
1. Ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης. Οι καθυστερήσεις έχουν οδηγήσει σε αρνησιδικία κι έχουν γίνει εξαιρετικά δυσμενείς για τους πολίτες και τους εργαζόμενους για τον επιπλέον λόγο ότι ουσιαστικά έχει καταργηθεί η προσωρινή δικαστική προστασία.
2. Φθηνή πρόσβαση των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων. Η μνημονιακή νομοθεσία επιβάρυνε με υψηλά παράβολα και μεγάλες προκαταβολές στις φορολογικές διαφορές τους πολίτες.
3. Ορθότερη απονομή της Δικαιοσύνης, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. Συνολική βελτίωση των αποφάσεων και των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης, που πάσχει ιδιαίτερα από έλλειψη προσωπικού.
«Το μήνυμά μας πρέπει να είναι ξεκάθαρο: ζητούμε ισχυρή εντολή, αναλαμβάνουμε ακέραιη την ευθύνη!» υπογράμμισε ο Γ. Χατζηαντωνίου και πρόσθεσε: "Δεν έχουμε περιθώρια να νοθεύσουμε το πρόγραμμά μας μέσω συνεργασιών με αμφιλεγόμενους 'συμμάχους'". Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εγωιστική απαίτηση. Είναι όρος για να μη νοθευτεί η βούληση του λαού».
Σημειώνεται ότι ο Γ. Χατζηαντωνίου είναι και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.
Από την Αυγή 16/01/2015
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιάννης Χατζηαντωνίου: Μέτρα για ταχεία απονομή δικαιοσύνης στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">