ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε μια δημοκρατία δεν ''φιλτράρουμε'' δεν φιμώνουμε

Σε μια δημοκρατία δεν ''φιλτράρουμε'' δεν φιμώνουμε

Ο κάθε νεοέλληνας θεωρεί ότι του ανήκει η ''πατρότητα'' του ενός η του άλλου, και ότι δικαιωματικά σε μια ομάδα πρέπει να υφίστανται 'παράγοντες' που γίνονται ρυθμιστές επίσης του ενός του του άλλου, διαδραματίζοντας ένα πολωτικό ρόλο κατά ορισμένων και ανάδειξης όσων επιθυμούν.

Επισημαίνω:

1) Σε μια δημοκρατία που ευαγγελίζονται κάποιοι (...) δεν φιλτράρεται - φιμώνεται κανείς, ακόμη και αν όσα ειπώνονται ενοχλούν άπαντες, δεδομένου ότι όσοι δεν διαδραματίζουν έναν αδιαφανή - παρασκηνιακό ρόλο μπορούν να τοποθετηθούν δημόσια με επιχειρήματα και να αποσαφηνιστεί οτιδήποτε.

2) Βρισκόμαστε σε μια χώρα με πολλές νεοελληνικές παθογένειες, γνωρίζουμε συνολικά ποιες είναι αυτές,  και δεν τιμά ιδιαίτερα κανένα να δημιουργούνται προνομιακές καταστάσεις για ορισμένα άτομα που δεν διαθέτουν την ικανότητα των υπολοίπων.

3) Αν υπάρχουν οι όποιες 'αμφιβολίες' για ορισμένα άτομα, φρόνιμο είναι να υπάρχουν θεματικές ενότητες - συζητήσεις, που να τίθενται επί τάπητος όσα απασχολούν τους υπολοίπους, ώστε να αποσαφηνίζεται οτιδήποτε θέλουν.

4) Αν κάποιοι νομίζουν, έπειτα όσων ίσχυσαν τοπικά, δημιουργώντας σχέση δυσαρέσκειας σύμφωνα των προτάσεων, ότι είναι φρόνιμο να συγκαλύψουμε τις όποιες επιλογές αντίθετα όσων αποφασίστηκαν, προφανώς σφάλλουν.

5) Ποτέ ''δεν χρυσώνουμε το χάπι'' αν δεν γνωρίζουμε στο σύνολο των περιπτώσεων τι συμφωνήθηκε, από ποιους συμφωνήθηκε, γιατί συμφωνήθηκε, που αποσκοπεί, και παράλληλα εξετάζουμε αν συντρέχουν λόγοι ωφέλειας ορισμένων, και ποια ωφέλεια είναι αυτή ερήμην γνώσης των υπολοίπων.

6) Σεβόμαστε τις όποιες αποφάσεις αν είναι τεκμηριωμένες, και δίνουν ευθαρσώς τη δυνατότητα να γνωρίζουν συνολικά - όλοι - τι εξυπηρετείτε, γιατί εξυπηρετείτε, αξιολογώντας επίσης, όλοι, αν αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Το αυταπόδεικτο γεγονός φιλτραρίσματος - φίμωσης - επίσημων στοιχείων  - εγγράφων - που πέρασα ώστε να λάβουν γνώση οι υπόλοιποι, και να έχουν την συνολική εικόνα, δεδομένου ότι αξιώνουν την ενεργή εμπλοκή τους, κατά μαρτυρά ότι υφίστατο δόλος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρω, γίνετε σαφές, ότι ως ομάδα κάποιοι δεν επιθυμούσαν την ορθή λειτουργία, ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, και να υπάρξει η περαιτέρω επεξεργασία και προώθηση. 

Έτσι διαμορφώθηκαν παρασκηνιακά συμφωνίες υπέρ του ενός η του άλλου, της μιας συντεχνίας - συνδικαλιστών - η της άλλης, κανονίστηκαν μια σειρά ζητήματα που δρομολογήθηκαν από τρίτους, και έμεινε εκτός το ζήτημα των νοτίων προαστίων της Αττικής, του ενός και πλέον εκατομμυρίου, που σήμερα υπολείπεται έστω και μιας δημόσιας η ιδιωτικής μαζικής δομής.

Δεδομένου ότι πριν από τέσσερα χρόνια έθεσα το ζήτημα, και διαπίστωσα ότι ούτε συνέχεια δόθηκε, ούτε έφτασε πιο κάτω από τη τοπική κοινωνία, γίνετε σαφές ότι υπήρξε καθολική αδράνεια και αδιαφορία, και επιπροσθέτως κάποιοι ''έσπειραν'' από ψευδείς πληροφορίες, μέχρι ανυπόστατες συκοφαντίες, ώστε να μη δοθεί πολιτική λύση σε ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας για τα νότια προάστια.

Τέλος, αν θεωρείτε ως κάτοικοι στα νότια, ότι όσα ίσχυσαν όπως ίσχυσαν κατά της περιοχής μας σας τιμά ιδιαίτερα, δικαίωμά σας, δώστε μου όμως τη δυνατότητα να καταστήσω σαφές ότι με ανθρώπινες ζωές, τη δημοκρατία, και το τόπο μας... δεν παίζουμε. Αν σας είναι αρεστό να υφίστανται τα πάσης φύσεως διαπλεκόμενα, καθώς επίσης και τα δεκαπέντε ραδιοτηλεοπτικά της ΕΡΤ, στη λεωφόρο Μεσογείων, και στα νότια απολύτως τίποτα, κάτι πάει λάθος με αυτή την ομάδα.

Εξετάστε διεξοδικά το λάθος, γιατί είναι πολιτικού χαρακτήρα, και αδρανήσατε απόλυτα γνωρίζοντας ποιος πρωτοστάτησε, και τι διακήρυξε δεχόμενος διώξεις και κατασχέσεις.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε μια δημοκρατία δεν ''φιλτράρουμε'' δεν φιμώνουμε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">