ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Να σταματήσει η κακοποίηση του Υμηττού στη Γλυφάδα

Η νέα δημοτική αρχή Γλυφάδας προσπαθεί να δημιουργήσει κοιμητήριο στην Α'Ζώνη του Υμηττού. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Κ.Κόκκορη στην Α'Ζώνη του Υμηττού, που ως δήμος πληρώσαμε πάνω από 100.000 χιλ. ευρώ πρόστιμο, γίνετε ξανά προσπάθεια κακοποίησης του Υμηττού.

Η περιοχή στην οποία προσπαθούν να κατασκευάσουν δημοτικό κοιμητήριο - νεκροταφείο - είναι η Α'Ζώνη του Υμηττού και έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, με πρόσχημα την υπαγωγή του χώρου στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις δίνεται η δυνατότητα να υλοποιηθεί το νέο νεκροταφείο κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες χρήσεις γης και τους όρους δόμησης της περιοχής, καθώς και από τις λοιπές περιοριστικές διατάξεις. 

Με την εγκληματική αυτή τροπολογία συνεχίζονταιοι εγκληματικές προσπάθειες καταπάτησης των αναδασωτέων περιοχών του Υμηττού και δίνεται η δυνατότητα στη Δημοτική αρχή να δημιουργήσει νεκροταφείο μέσα στο βουνό. 

Η υπαρκτή ανάγκη της πόλης μας για τη δημιουργία σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου δεν μπορεί να λυθεί με τη δημιουργία και νέων περιβαλλοντικών εγκλημάτων στον Υμηττό.

Η λύση είναι η νόμιμη δημιουργία και λειτουργία νέου σύγχρονου διαδημοτικού νεκροταφείο στα όρια του δήμου μας κάτι που προβλέπεται ακόμη και στο άρθρο 2 του Ν. 4062/12 για το Ελληνικό. 


Τονίζω ότι η πρόταση διαδημοτικού κοιμητηρίου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού υφίσταται επί δεκαετίες.

Όσοι και όσες δεν επιθυμούν την κακοποίηση της αναδασωτέας έκτασης στην Τερψιθέα Γλυφάδας, να ψηφίσουν στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Ψηφίστε ενάντια στην καταπάτηση και κακοποίηση του Υμηττού

https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_tin_Elliniki_Kyvernisi_Na_stamatisei_i_kakopoiisi_toy_Ymittoy_stin_Glyfada/?cnNrWeb

Για όσους και όσες ακολουθούν συναινετική προσαρμογή στα δεδομένα που χάραξαν ερήμην των δημοτών - πολιτών, τόσο η συγκυβέρνηση, που πέρασε ένα εμπρόθεσμο σχέδιο νόμου λίγες ημέρες προ των εθνικών εκλογών, όσο και η διοίκηση Γ.Παπανικολάου, που δεν έθεσε το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να λάβουν γνώση οι δημότες και οι παρατάξεις, έχουμε να πούμε ότι δείχνουν καθαρά ποιος είναι ο τοπικός πολιτικός πολιτισμός, όπως επίσης και η τοπική ''δημοκρατία'' των συμπολιτών μας.

«Θέλει Αρετή και Τόλμη η Δημοκρατία» 


https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_tin_Elliniki_Kyvernisi_Na_stamatisei_i_kakopoiisi_toy_Ymittoy_stin_Glyfada/?cnNrWeb

Ο Πρωτογενής Πολιτισμός της Γλυφάδας επέλεξε κοιμητήριο στη παραλία - 6.000 χιλ. χρόνια Ιστορίας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Να σταματήσει η κακοποίηση του Υμηττού στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">