ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Πρωτογενής Πολιτισμός της Γλυφάδας επέλεξε κοιμητήριο στη παραλία

Ο σημερινός Άλιμος, η Γλυφάδα, το Ελληνικό, και μέχρι το Σούνιο, είναι περιοχές που κατοικούνται συνεχόμενα τα τελευταία 6.000 χρόνια.

Στα τέλη του 6ου π.Χ. αιώνα, πρώτος ο Κλεισθένης διαμόρφωσε και χώρισε την “παραλιακή” σε 4 δήμους: Παλαιόν Φάληρον, Αλιμούς, Ευώνυμον, που περιλάμβανε τη σημερινή Λεωφόρο Βουλιαγμένης και κομμάτι της Ηλιούπολης και της Αιξωνής που ταυτίζεται με την περιοχή πάνω από τη σημερινή Γλυφάδα.

Κάθε δήμος ήταν οργανωμένος. Διέθετε οικισμούς, δρόμους, ναούς, θέατρο, εργαστήρια και νεκροταφείο. Όπως γνωρίζετε αυτός ο αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός διέθετε επαρκή νοημοσύνη ώστε να κρίνει που απαιτείται να υφίστανται οι χώροι ταφής των νεκρών. 

Όπως γνωρίζετε κάποιοι εκ των συμπολιτών μας, δεδομένου ότι το είχα μεταδώσει άπειρες φορές στο παρελθόν, έλεγα ότι όσο κυλάει ο χρόνος η ανθρώπινη νοημοσύνη φθίνει αντί να ενισχύεται έναντι των προγόνων μας, και πρόσφατα επιστημονική μελέτη με επαλήθευσε με καθυστέρηση δεκαετιών.

Οι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής, οι Αἰξωνεῖς , είχαν ένα ανεπτυγμένο πολιτισμό, και σε αυτόν το τοπικό πολιτισμό επέλεξαν το νεκροταφείο τους να βρίσκεται παραλιακά. Γνωρίζετε ότι ο Υμηττός υπήρχε και εκείνη τη περίοδο, άρα αντιλαμβάνεσθε επαρκώς ότι ένας νοήμων πολιτισμός Ελλήνων έκανε μια ενδεδειγμένη επιλογή. 

Οι άνθρωποι της πρωτοελλαδικής εποχής επέλεξαν το νεκροταφείο της αρχαίας Αιξωνής να βρίσκετε στη παραλία, και επ' ουδενί στο βουνό, σε πλήρη αντιδιαστολή όσων αποφασίζονται σήμερα στο δικό μας Πολιτισμό, και ειδικότερα στη Γλυφάδα.

Ενα νεκροταφείο της 3ης χιλιετίας π.Χ., βρίσκεται στις τουριστικές εγκαταστάσεις των «Αστεριών» της Γλυφάδας, που τις εκμεταλλεύονται ιδιώτες.

Ακόμη και το αρχαίο νεκροταφείο της Υστερορωμαϊκής περιόδου βρέθηκε στην ίδια περιοχή στη παραλία, άρα όσοι αντιτίθενται στις προτάσεις μας, το κοιμητήριο στη περιοχή μας να γίνει στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού - παραλιακά - όπως αντιτίθεται η σημερινή διοίκηση Παπανικολάου, η ακόμη και η τέως του Κ.Κόκκορη, πράγματι μπορούν να χαρακτηρίζονται κάπηλοι, δεδομένου ότι αντιβαίνουν τα δεδομένα του πρωτογενή Πολιτισμού της περιοχής, και Ιστορίας Χιλιετιών.

Ειδικά για τον κ.Παπανικολάου, που πράγματι είναι ευφυής, ας προσέξει ιδιαίτερα τη σχέση του με την εκκλησία, δεδομένου ότι τα ζητούμενα τους αντιβαίνουν του πρωτογενούς Τοπικού Πολιτισμού και χιλιάδων ετών ΙΣΤΟΡΙΑΣ.


Ανασκαφές σε τάφο στα αστέρια της Γλυφάδας - παραλιακά - σε νεκροταφείο των προγόνων μας, που το ένα χρονολογείται 3.000 χιλ. χρόνια π.Χ., και το δεύτερο είναι του 4ου ή 5ου μ.Χ αιώνα, άρα ξεχάστε τις καπηλίες._

Γλυφάδα web,
Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Πρωτογενής Πολιτισμός της Γλυφάδας επέλεξε κοιμητήριο στη παραλία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">