ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έκλεισαν τη φωνή του Κόκκινου στη Θεσπρωτία ενόψει περιοδείας Σαμαρά

Σφοδρότατες πιέσεις δέχθηκε η ιδιοκτησία του σταθμού Ράδιο Ηγουμενίτσα που αναμεταδίδει πρόγραμμα του ρ/σ Στο Κόκκινο, από πρώην και υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ, ώστε να σιγήσει η φωνή του σταθμού πριν από την περιοδεία Σαμαρά στην περιοχή, δηλώνει στο Κόκκινο ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Ιωαννίνων Σωτήρης Αργύρης.

Για το θέμα, το οποίο έγινε γνωστό από το Σάββατο και προκαλεί ερωτήματα ως προς την απόφαση του ιδιοκτήτη του σταθμού Ράδιο Ηγουμενίτσα, που αναμετέδιδε το πρόγραμμα του σταθμού μας, να βάλει λουκέτο στο σταθμό, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, καθώς υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους πολίτες της Θεσπρωτίας, ο κ. Αργύρης είπε:

"Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη μαύρο στην ελεύθερη έκφραση. Αυτό, που ο κ.Σαμαράς συμμετείχε χθες στη Γαλλία υπέρ της ελεύθερης έκφρασης, είναι μία ανακολουθία.

Φαίνεται πως η έλευση και περιοδεία του Α. Σαμαρά στην περιοχή, ανάγκασε την ιδιοκτησία του σταθμού που δέχθηκε πιέσεις από πρώην και υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ, σφοδρότατες πιέσεις, με αποτέλεσμα να σιγήσει η φωνή του Κόκκινου στην Ηπειρο και τη Θεσπρωτία και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την ΕΡΑ Ιωαννίνων. Αυτό δηλώνει τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς το φίμωση και την ελεύθερη έκφραση, είναι ένας αυταρχικός κατήφορος. Αν ενοχλεί τόσο πολύ η φωνή του Κόκκινου και της ΕΡΑ, και θα πρέπει να έρθει στα Γιάννενα ο πρωθυπουργός και να μην του ασκηθεί κριτική, δεν πείθει κανέναν, ας ασχοληθεί με τη μπάλα και το μικρό Νικόλα.

Ορισμένοι θεωρούν ότι πίσω από τις πιέσεις μπορεί να κρύβονται ο πιο ισχυρός πολιτικός άνδρας της ΝΔ στη Θεσπρωτία, ο Αντώνης Μπέζας. Στην προκειμένη περίπτωση λέγεται πως δεν ήταν αυτός που πίεσε άμεσα, αλλά δύο ακόμη πρόσωπα, ένας πρώην βουλευτής , ο κ. Βεσδρεβάνης, κι ένα νέο φυντάνι ο Βασίλης Γιόγιακας, υποψήφιος βουλευτής".

Θάνος Αναστασίου: Η δημοσιογραφία στη Θεσπρωτία αδιαφορεί για το βίαιο κλείσιμο του Ράδιο Ηγουμενίτσα.Συνεχίζει όμως τη καθημερινή copy paste μάχη με πάθος!
Όπως έγινε γνωστό, οι πιέσεις οδήγησαν σε κόντρα μεταξύ του ιδιοκτήτη και του γιου του Θάνου Αθανασίου, καθώς ο πρώτος τάχθηκε υπέρ της διακοπής της αναμετάδοσης, ενώ ο τελευταίος συνεχίζει να την υπερασπίζεται. «Ο αρχιφασίστας πατέρας μου και παράνομος ιδιοκτήτης της Α.Αναστασίου & Σια Ε.Ε. μόλις μου έδωσε διορία 3 ωρών να εγκαταλείψω το πατρικό μου σπίτι. Τα ονόματα της κλίκας που ζητούν την διακοπή της λειτουργίας του Ράδιο Ηγουμενίτσα είναι ο Ηλίας Βεζδρεβάνης και ο Βασίλης Γιόγιακας τουλάχιστον... Μόλις σταμάτησε η εκπομπή του Ράδιο Ηγουμενίτσα.»
Το Ράδιο Ηγουμενίτσα αποτελεί έναν ιστορικό σταθμό της Ηπείρου και έναν από τους πιο ισχυρούς συνεργάτες του «Κόκκινου» καθώς καλύπτει σε εμβέλεια μεγάλο μέρος της Ηπείρου. Οι κινήσεις των στελεχών της ΝΔ φαίνεται η οργανωμένη απάντηση εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος στις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να ενεργοποιήσει περισσότερους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα.

Υποσημείωση: Τώρα γνωρίζετε καλύτερα το θέμα, σύμφωνα με όσα ισχύουν ακόμη και σήμερα με φίμωση του πλουραλισμού. Το θέμα είναι τι ''ανταλλάγματα'' δόθηκαν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έκλεισαν τη φωνή του Κόκκινου στη Θεσπρωτία ενόψει περιοδείας Σαμαρά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">