ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α.Τσίπρας: Τα μνημόνια τελειώνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας δεν θα φορολογείται. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν τέσσερις πισίνες και είναι σε off shore εταιρίες. Αυτοί θα πληρώσουν, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας πως θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αντικαταστήσει από έναν φόρο Μεγάλης Ακίνητης.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ παραδέχτηκε πως θα υπάρξει μια απώλεια που θα φτάνει τα 1,8 δισ., όμως εξήγησε πως θα αναπληρωθεί από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα δημιουργηθεί. Διευκρίνισε πως θα επαναπροσαρμοστούν προς τα κάτω οι αντικειμενικές αξίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι θα πληρωθούν κανονικά οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ για το 2014, αλλά ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί για το 2015.

Για το θέμα των καταθέσεων ο κ. Τσίπρας εξήγησε «οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είναι εγγυημένες και οι τράπεζες μας είναι στο ευρωσύστημα. Η εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών είναι εγγυημένες από την ΕΚΤ. Είναι μια κινδυνολογία στην οποία δεν τσιμπάει ο κόσμος.»

Ερωτώμενος για το αν θα προχωρήσει σε νέες εκλογές αν δεν έχει αυτοδυναμία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι καν ότι η χώρα θα χρειαστεί να πάει σε δεύτερες εκλογές» και εξέφρασε την πεποίθηση πως τελικά δεν θα πάει. «Ο ελληνικός λαός έχει και τη γνώση και την εμπειρία και την σοφία, να δει πως λειτούργησε αυτή η συγκυβέρνηση και τι όφελος άφησε στον Ελληνικό λαό».

«Εμείς αυτό θέλουμε είναι να καταργήσουμε τους έκτακτους φόρους. Θεωρούμε ότι αυτή είναι η μεγάλη παθογένεια του τόπου μας», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, διευκρινίζοντας για το περιουσιολόγιο πως δεν θα είναι μέσο φορολόγησης. «Στόχος μας είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και όχι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών», συμπλήρωσε και κατηγόρησε τη ΝΔ πως είναι το κόμμα του πλούτου και της φοροδιαφυγής «Θα συγκρουστούμε με μια ολιγαρχία του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει κανόνες»

«Είναι δέσμευσή μας πως θα επαναφέρουμε τον μισθό στα 751 ευρώ και θα αποκαταστήσουμε το πλαίσιο, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα στις εργασιακές σχέσεις. Αυτός είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας. Ο μισθός θα αποκατασταθεί με νόμο και από εκεί και πέρα θα λειτουργήσουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Αυτό μπορεί να το αντέξει η αγορά, γιατί δεν αφορά το σύνολο αλλά μια μικρή μερίδα», είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως θα ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο κεφαλαιοποίησης των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Τα μνημόνια τελειώνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τις δανειακές συμβάσεις ποτέ δεν είπαμε ότι θα τις σκίσουμε είπαμε πως θα διαπραγματευτούμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως η διαπραγμάτευση για το χρέος έχει ήδη ξεκινήσει. «Γίνεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Οι τοποθετήσεις που κάνουμε εμείς, αλλά και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι ο προθάλαμος της διαπραγμάτευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξει ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα, ενώ δεσμεύτηκε πως θα καταργηθούν όλα τα υπερβολικά προνόμια των βουλευτών.Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ένας βουλευτής να έχει οπωσδήποτε αυτοκίνητο από τη Βουλή. Να του δίνεται ένα επίδομα προκείμενου να κάνει τις μετακινήσεις του. Γιατί να υπάρχουν προνόμια σε σχέση με την σύνταξη; Τα περιττά προνόμια που δημιουργούν απόσταση με τον πολίτη γιατί να τα έχει;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση αν θα ζητήσει συναίνεση από τα άλλα κόμματα στο θέμα της διαπραγμάτευσης και αν θα πάει να διαπραγματευτεί μαζί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πρέπει και οι πολιτικοί του αντίπαλοι να στηρίξουν την επιθετική διαπραγμάτευση που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί και εξαγγέλλει. «Εγώ θα ζητήσω τη συναίνεσή τους», διευκρίνισε.
Μάλιστα χαριτολογώντας διερωτήθηκε: «Μου λέτε ότι θα πρέπει να πάω στην δασκάλα για να μας πει αν κάναμε καλά τα μαθήματά μας και να έχουμε μαζί και τους μαθητές που θα με καρφώνουν».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «η διαπραγμάτευση δεν θα γίνει ανάμεσα στον Τσίπρα και στην Μέρκελ αλλά με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.»
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α.Τσίπρας: Τα μνημόνια τελειώνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">