ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κάτι ''τρέχει'' με όσους υποστηρίζουν κόμματα

Σήμερα άκουσα τυχαία σε μια συζήτηση, «''κάτι τρέχει'' με όσους υποστηρίζουν κόμματα», και σαφώς αντιλήφθηκα πλήρως τι ισχύει σε επίπεδο κοινωνίας έπειτα από αρκετά χρόνια που δεν υφίστανται οι ενδεδειγμένες πολιτικές.

Δεδομένου ότι σε τοπικό επίπεδο (νότια) ήμουν δημόσια, πολλά χρόνια, κατά όλων των κομμάτων, με σαφή επιχειρηματολογία, καθιστώντας σαφές το ρόλο των κομμάτων εξουσίας, καθώς και την ''ιμπεριαλιστική μετεξέλιξη'' που διαμορφώνουν για τη χώρα και το κοινωνικό σύνολο, ερήμην του κοινωνικού συνόλου και όσων πρέπει να ισχύουν, έχω να πω τα ακόλουθα: 

1) Στη χώρα μας υφίστανται πολλές νεοελληνικές παθογένειες που επηρεάζουν και καθορίζουν τη σχέση πολιτικής - πολιτικών - πολιτών, και της δημοκρατίας.

2) Γνωρίζουν χιλιάδες συμπολιτών μας ότι ήμουν ο μοναδικός δημότης Γλυφάδας ραδιοφωνικά, δημόσια, ο οποίος καταδίκαζα τη σχέση πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, η οποία δρομολογούσε με χειραγώγηση του κοινωνικού συνόλου προνομιακό ρόλο για την οικονομική ελίτ, εις βάρος τόσο του πολιτεύματος, όσο και των Συνταγματικών μας δικαιωμάτων. (Η κοινοβουλευτική δημοκρατία μετεξελισσόμενη δεν έχει τον χαρακτήρα της πρωτογενούς, της άμεσης δημοκρατίας, και θεωρώ απίστευτα δύσκολο να υπάρξουν νεοέλληνες που θα επαναπροσδιορίσουν την ισχύ ενός πολιτεύματος που αρμόζει στην γενέτειρα του.) 

Έλεγα στον παρελθόντα χρόνο: Αν ίσχυε σήμερα στη χώρα μας η άμεση Δημοκρατία, η Ελληνική, στα ερτζιανά δεν θα υφίστατο μονοπωλιακός χαρακτήρας κρατικών μέσων, και στη συνέχεια η παντοκρατορία της οικονομικής ελίτ, τόσο στον Ν.Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Εκείνη την εποχή που μεταλαμπάδευα ραδιοφωνικά τις απόψεις μου, δεν υπήρχαν τα κινητά τηλέφωνα, δεν υπήρχε το wifi, δεν υπήρχαν τα sosial media, δεν υπήρχε η καπιταλιστική διεθνής παγκοσμιοποίηση και τα τεχνολογικά δωράκια της. Στη συνέχεια της καπιταλιστικής διεύρυνσης και της τεχνολογικής επανάστασης απέκτησαν όλοι ''διαύλους'' προσβασιμότητας, διασημότητας, επικοινωνίας, σχολιασμού, απόψεων, κ.τ.λ, όμως, όλα αυτά τα τεχνολογικά δωράκια του καπιταλισμού κάπου αποσκοπούν. Επιδερμικά κάποιος μπορεί να επικαλεστεί ότι ενισχύουν την δημοκρατία, ουσιαστικά ενισχύουν τη νέα τάξη πραγμάτων και μια παγκόσμια διακυβέρνηση των οικονομικά ισχυρών, όπως επισήμανα σε ανύποπτο χρονικό διάστημα.
Γνωρίζουν κάποιοι εκ των συμπολιτών μας ότι τους είχα υποδείξει με κάθε λεπτομέρεια την μετεξέλιξη που τους επιφυλάσσει η υπερδύναμη. (Δεν είναι του παρόντος, να αναπαράξω όσα μετέδωσα στον παρελθόντα χρόνο)

3) Τα κόμματα εξουσίας, και οι αρωγοί αυτών, καταλήστεψαν το κοινωνικό σύνολο, το πολίτευμα, την αξιοπρέπεια, την αξιοκρατία, δημιουργώντας μέσω κομματικών ρουσφετολογικών μηχανισμών - τα προνόμια που απολαύουν οι «ημέτεροι».

4) Τα κόμματα - πολιτικοί - με αναξιοκρατικές διαδικασίες, θεωρώντας προσωπικό τσιφλίκι τους θεσμούς, και με τις πλέον αναξιοκρατικές διαδικασίες, διόριζαν μόνιμους και έκτακτους σε όλες τις υπηρεσίες και οργανισμούς του δημοσίου, και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το Ελληνικό κοινοβούλιο, η ΕΡΤ, ΝΕΡΙΤ, κ.τ.λ.

Δεδομένων όσων προαναφέρω, και της στάσης ζωής να καταδικάζω δημόσια δεχόμενος διώξεις και κατασχέσεις τα φαινόμενα κομματικής - πολιτικής - σήψης, καθίσταται σαφές ότι επήλθε κορεσμός στο σώμα της κοινωνίας, και οι πολίτες αδυνατούσαν να καταδικάσουν τα φαινόμενα εκμαυλισμού, τόσο του πολιτεύματος, όσο και των αναξιοκρατικών διαδικασιών που ίσχυαν στη χώρα μας.(Εκείνη την εποχή)

Τονίζω ότι οι κάτοικοι στα νότια δεν έγιναν αρωγοί του πολίτη - δημότη που έλεγε καθημερινά δημόσια την αλήθεια κατά των κομμάτων διαπλοκής, το αντίθετο. Έγιναν αρωγοί της διαπλοκής, μιας οικονομικής ελίτ που χρηματοδοτώντας κόμματα, η προβάλλοντας όσους επιθυμούσε, πετύχαινε να εκλέγονται κυβερνήσεις υπέρ των συμφερόντων τους, τα οποία στρέφονται κατά της δημοκρατίας, των Συνταγματικών μας δικαιωμάτων, και όσων πρέπει να ισχύουν σε μια δημοκρατική χώρα. Ειδικότερα, ακόμη και σήμερα πολλοί αδυνατούν να δουν καθαρά ότι τα νότια προάστια, και η κοσμοπολίτικη Γλυφάδα, βρίσκονται σε ένα τεχνητό μεσαίωνα για τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ.

Και σας ερωτώ; ''Κάτι τρέχει'' με όσους σήμερα υποστηρίζουν κόμματα;

Θα σας εξηγήσω: Χρειάζεται να υπάρχει δημόσια ποιοι τάχτηκαν υπέρ του ενός η του άλλου κόμματος, ώστε έπειτα των εκλογών, διαπιστώνοντας το σύνολο των πολιτών ότι όσοι ευαγγελίζονταν πραγματικές αλλαγές, δεν πράττουν όσα απαιτούνται, να έχει τα στοιχεία καταδίκης όσων εξαπάτησαν τους πολίτες.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com 

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις και κατασχέσεις έπειτα αιτήσεων και παραβόλων για αδειοδότηση, ώστε η οικονομική ελίτ και κόμματα διαπλοκής να ληστεύουν τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, και τους πολίτες. Γνωρίζετε τους ομίλους, και πόσα μέσα διαθέτει ο κάθε ένας εξ αυτών. Γνωρίζετε έστω και ένα ''μέσο'' στην Αττική που δεν ανήκει στο κεφάλαιο; 

*Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η αρχή για όσα αποκαλούνται ουτοπία σύμφωνα του καπιταλιστικού μοντέλου. (Δείτε τι ίσχυσε στην Ισπανία με το Podemos)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κάτι ''τρέχει'' με όσους υποστηρίζουν κόμματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">