ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μεγάλη διαφορά στην Β’ Αθήνας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Β’ Αθήνας η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ μεγαλώνει, αγγίζοντας τις 14 μονάδες σύμφωνα  με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Opinion Poll για λογαριασμό της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας star.gr 


Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά από τις 16 έως τις 19 Ιανουαρίου 2015 στις περιφέρειες Α΄ και Β΄Αθήνας, Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης και σε δείγμα 1.000 ατόμων ανά περιφέρεια, άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών.
Γενικά Συμπεράσματα
Στα γενικά συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με σημαντική διαφορά όχι μόνο στην Α’ και την Β’ Αθήνας, αλλά και στην Α’ και την  Β’ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το κύριο μειονέκτημα  για τη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που στέλνει η Συγγρού, ενώ όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το μήνυμα που λαμβάνουν οι ψηφοφόροι είναι η αλλαγή.
Το Ποτάμι δεν δείχνει κάτι μεγάλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά παρουσιάζει αυξητική τάση στις παραμετροποιήσεις της Opinion Poll και δείχνει ότι μπορεί να αυξήσει σίγουρα τα ποσοστά του,λαμβάνοντας ένα άκρως ικανοποιητικό ποσοστό των αναποφάσιστων.
Το ΚΚΕ "αντέχει" λόγω κυρίως των πιστών του ψηφοφόρων. Η Χρυσή Αυγή δεν δείχνει τη δυναμική που διέθετε σε παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο είναι το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» και στις τέσσερις μεγάλες περιφέρειες της χώρας.
Α’  Αθήνας
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι της ΝΔ στην Α’ Αθήνας, ενώ σύμφωνα με τις παραμετροποιήσεις και με δεδομένο ότι δεν θα συμβεί κάποιο γεγονός που θα αλλάξει δραματικά την υπάρχουσα κατάσταση, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων ενδέχεται να ανοίξει κι άλλο.
ALFA.png
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου για την Α’ Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 33,12%, η ΝΔ δεύτερη με 25,5% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 4,08%, το ΠΑΣΟΚ με 3,80%, η Χρυσή Αυγή με 3,66%, το ΠΟΤΑΜΙ με 3,29%, οι ΑΝΕΛ με 2,49%, η ΔΗΜΑΡ με 1,36% και το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με 0,23% .
«Δεν απαντώ» δηλώνει το 4,08%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 0,09%, Λευκό-‘Άκυρο είναι το 0, 11% .   Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Α’ Αθήνας αγγίζει το 18,5%.   Β’ Αθήνας
Στην Β’ Αθήνας η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ μεγαλώνει, αγγίζοντας τις 14 μονάδες.
BITA.png
Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για την Β’ Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 33,18%, η ΝΔ δεύτερη με 19,37% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 3,11 %, η Χρυσή Αυγή με 2,86%, οι ΑΝΕΛ με 2,74%, το ΠΑΣΟΚ με 2,66% , το ΠΟΤΑΜΙ ΜΕ 2,16%, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με 1,30%,ο ΛΑΟΣ με 1,23%
«Δεν απαντώ» δηλώνει το 9,76 %, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 0,52%, Λευκό-‘Άκυρο είναι το 0, 82% .
Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Β’ Αθήνας αγγίζει το 20,29% .
Α’ Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll για το star.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 15 μονάδων έναντι της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, το ΠΑΣΟΚ παίρνει ένα «γλυκό» ποσοστό σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες, ενώ σύμφωνα με τις σταθμίσεις παρατηρείται ότι η Συγγρού έχει μεγάλες απώλειες . Το παράδοξο στην Α΄Θεσσαλονίκης είναι πως μερίδα ψηφοφόρων εμφανίζεται να ψηφίζει ένα κόμμα (Δημιουργία Ξανά), το οποίο έχει ανακοινώσει ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές, λόγω οικονομικής στενότητας.
GAMA.png
Αναλυτικότερα, στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε αύριο εκλογές, το 35,31% των ερωτηθέντων της Α’ Θεσσαλονίκης απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 20,19% απάντησε ΝΔ . Ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 6,11%, οι ΑΝΕΛ με 5,83%, το ΠΑΣΟΚ με 4,71%, το ΚΚΕ με 4,49% , το ΠΟΤΑΜΙ με 2,43%, ο ΛΑΟΣ με 0,82%, η Δημιουργία Ξανά με 0,76%, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με 0,60% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,52%
«Δεν απαντώ» δηλώνει το 1,24%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 3,69 %, Λευκό-‘Άκυρο είναι το 0, 92% .
Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Α’ Θεσσαλονίκης αγγίζει το 12,40%
Β’ Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll για το star.gr και στην Β΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι της ΝΔ,  που φτάνει τις 11 μονάδες. Αν και οι απώλειες για το γαλάζιο στρατόπεδο, είναι μικρότερες από άλλες περιφέρειες, ωστόσο φαίνεται πως ένα  «κάστρο» της ΝΔ δεν «αντέχει». Επίσης αυξημένα εμφανίζονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να «φέρνει» ποσοστά ίδια με του κινήματος του Γ.Παπανδρέου.
DELTA.png
Αναλυτικότερα, στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε αύριο εκλογές, το 34,17% των ερωτηθέντων της Β’ Θεσσαλονίκης απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 23,93% απάντησε ΝΔ . Ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 6,95%, οι ΑΝΕΛ με 5,80%, το ΠΟΤΑΜΙ με 3,25%,  το ΚΚΕ με 2,86 %, ο ΛΑΟΣ με 1,95 %, , το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ και το ΠΑΣΟΚ ισοψηφούν με 0,72%.
«Δεν απαντώ» δηλώνει το 0,55%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 1,16 %, Λευκό-‘Άκυρο είναι το 0, 22% .
Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Β’ Θεσσαλονίκης αγγίζει το 17,73%.
Όλη η ΔΗΜΑΡ «πάει» στον ΣΥΡΙΖΑ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων προς τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, σύμφωνα με γενικότερες έρευνες που έχει "τρέξει" η εταιρεία Opinion Poll κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Ειδικότερα:
Στον ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν
-Το 16,0% όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία -Το 40,0% όσων ψήφισαν Δημοκρατική Αριστερά -Το 33, 78% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ   Στη ΝΔ πηγαίνουν
-Το 20,0 % όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή
-Το 33,3 % όσων ψήφισαν Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό
-Το 20,0 % όσων ψήφισαν Ανεξάρτητους Έλληνες
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μεγάλη διαφορά στην Β’ Αθήνας για τον ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">