ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μια από τις μεγαλύτερες ληστείες τραπεζών

Οι τράπεζες στη Ρωσία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, και την Ευρώπη, έχουν πέσει θύμα σε μια μαζική ληστεία, με εξελιγμένα malware, επιτρέποντας στους δράστες να κλέψουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. 

Σύμφωνα με έκθεση της Kaspersky Labs, εταιρείας ασφάλειας στο διαδίκτυο, που επικαλούνται οι New York Times, περί των 100 τραπεζών και άλλων οικονομικών ιδρυμάτων σε περισσότερες από 30 χώρες έπεσαν θύματα χάκερς, οι οποίοι πιστεύεται ότι έκλεψαν τουλάχιστον 300 εκατ. δολάρια.

Η Kaspersky υποστηρίζει ότι οι χάκερς χρησιμοποίησαν ένα κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μπορούσε να γίνει downloaded από τα attachments του email και έδινε στους χάκερς την δυνατότητα πρόσβασης στα συστήματα των υπολογιστών των τραπεζών.

Ο Chris Doggett, διευθυντής στη Βόρεια Αμερική της Kaspersky στη Βοστώνη, είπε στους Times. Για να κλέψουν 10 εκατομμύρια δολάρια από ορισμένα θύματα, οι εγκληματίες φέρεται να είχαν μολύνει υπολογιστές τραπεζών με την απομακρυσμένη εγκατάσταση λογισμικού επιτήρησης και παρατήρησαν την καθημερινή συμπεριφορά. Στη συνέχεια, με τη μίμηση των ενεργειών των εργαζομένων, οι hackers μπορούσαν να κάνουν μεγάλες συναλλαγές. 

Τράπεζες της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ έπεσαν θύματα των χάκερς, ενώ τα περισσότερα χρήματα εκλάπησαν από τράπεζες της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Business Insider, οι δράστες, μιμούμενοι τους υπαλλήλους της κάθε τράπεζας, έκαναν πολλές αναλήψεις των 10 εκατ. δολαρίων.

"Ήταν πιθανώς η πιο εξελιγμένη επίθεση χάκερς που έχει δει ο κόσμος σε σχέση με την τακτική και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν για να παραμείνουν αόρατοι", αναφέρει o Chris Doggett, διευθύνων σύμβουλος της Kaspersky Βόρειας Αμερικής.

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας μέρες μετά από την ανακοίνωση του Barack Obama, που καλούσε της τεχνολογικές εταιρείες και τις τράπεζες να μοιράζονται περισσότερες πληροφορίες με κυβερνητικούς πράκτορες, στην μάχη κατά του διαδικτυακού εγκλήματος.

Οι τράπεζες αποσιωπούν από τους πελάτες τους το θέμα μέχρι σήμερα.

Οι πελάτες, όμως, δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά με την παράβαση που γίνεται στα ΑΤΜ. Ένας πελάτης της Kaspersky φέρεται ότι έχασε $ 7.300.000 από συναλλαγές μέσω ATM.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια από τις μεγαλύτερες ληστείες τραπεζών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">