ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Λίτσα ήξερε ποιος ανατίναξε γνωστό μαγαζί στη Γλυφάδα

Η Λίτσα, η ξαδέρφη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, αποκάλυψε στη Δικαιοσύνη ποιος βρίσκεται πίσω από την έκρηξη του καταστήματος ρούχων «Celestino» μέσα σε εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας στις 12 Οκτωβρίου 2011.

Η έκρηξη στο εμπορικό της Γλυφάδας, παρέμενε «ορφανή» βομβιστική επίθεση. Οι δράστες είχαν πυροδοτήσει στις 04.00πμ- τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου 2011 την υπερβόμβα στο εμπορικό κατάστημα επί της οδού Ιωάννου Μεταξά 24 στη Γλυφάδα, με στόχο κατάστημα ενδυμάτων, με την επωνυμία «Celestino».

Η προστατευόμενη μάρτυρας, πάνω στην οποία βασίστηκαν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος νονών της νύχτας με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού, αποκάλυψε στον Ανακριτή ότι η ίδια κατασκεύασε τη βόμβα για λογαριασμό του Παναγιώτη Βλαστού. Στη συνέχεια, οι «άνδρες του Παναγιώτη»  ανέλαβαν την τοποθέτησή του έξω από κατάστημα ρούχων στη Γλυφάδα.
Όπως υποστήριξε κατά την απολογία της η 45άχρονη η βόμβα πυροδοτήθηκε από μέλη της ομάδας του ποινικού εξαδελφου της, με εντολή βαρυποινίτη ο οποίος κρατείται για μεταφορά 5 τόνων κοκαΐνης, ο οποίος φέρεται να συνεργάστηκε με την «τριανδρία» της Greek Mafia στο «ξέπλυμα» των λύτρων της απαγωγής του εφοπλιστή, Π.Παναγόπουλου, και ήταν η «αφορμή» για την αγορά πλοίου από την εγκληματική οργάνωση των ποινικών, για την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Ο βαρυποινίτης στο παρελθόν σχετιζόταν με την ιδιοκτήτρια του «Celestino», ενώ φαίνεται και μέτοχος της επιχείρησης. Μετά τη διατάραξη των σχέσεών τους, ο βαρυποινίτης έμπορος ναρκωτικών ζήτησε από τον βαρυποινίτη ηγετικό στέλεχος της Greek Mafia, να ανατινάξει την επιχείρηση. Το ωστικό κύμα ισοπέδωσε το το εμπορικό στο οποίο στεγάζονταν η επιχείρηση και σε τουλάχιστον 30 παρακείμενα καταστήματα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα, ενώ από τύχη δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαροί τραυματισμοί.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο κατάδικος μεγαλέμπορος ναρκωτικών είχε αναθέσει στον βαρυποινίτη επίσης, την είσπραξη 1εκ.€, χρήματα τα οποία υποστηρίζει ότι όφειλε να του επιστρέψει ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος, για τον οποιο είχε «υπογράψει» συμβόλαιο θανάτου, το οποίο δεν εκτελέστηκε -σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές- αφού το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, επιστράφηκαν στον μεγαλέμπορο ναρκωτικών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Λίτσα ήξερε ποιος ανατίναξε γνωστό μαγαζί στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">