ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εναλλακτική Οργάνωση: Ξενάγηση στην αρχαία Ελευσίνα

Ο αρχαιολογικός χώρος και το Τελεστήριο της Ελευσίνας, στον οποίο καταλήγει η ιερά οδός που ξεκινά από τον Κεραμικό, είναι στενά δεμένα με την παραγωγική συγκρότηση της Αττικής, που αρχίζει τον 8ο π.Χ αιώνα και στηρίζεται στην γεωργική παραγωγή προστάτιδα της οποίας είναι η θεά Δήμητρα, στην οποία είναι αφιερωμένο το ιερό. 

Λίγο αργότερα ο Σόλωνας, που με τη νομοθεσία του αναδιοργάνωσε την Αθήνα ψήφισε ειδικό νόμο για την ένταξη των Ελευσίνιων μυστηρίων στις ιερές αθηναϊκές τελετές και ίδρυσε ένα νέο λαμπρότερο Τελεστήριο αναμορφώνοντας παράλληλα τις εγκαταστάσεις όλου του περιβόλου. Ο χώρος και το Τελεστήριο εξωραϊστηκαν ακόμα περισσότερο στα χρόνια του Πεισίστρατου

Κατά την ξενάγησή μας θα σταθούμε ιδιαίτερα στην επιλογή που, σύμφωνα με το μύθο, έκανε η θεά Δήμητρα να εγκατασταθεί στην Ελευσίνα, στις εκδηλώσεις που γίνονταν στη διάρκεια της εννεαήμερης πορείας που ξεκινούσε από την Ποικίλη στοά στην Αθήνα και μέσω της Ιεράς οδού έφθανε στην Ελευσίνα, όπως και στη διαδικασία της μύησης και του ρόλου των μυστών.

Στο χώρο θα ξεναγηθούμε στα Προπύλαια, στο Τελεστήριο, στην ιερή κρήνη και το Καλλίχορο φρέαρ, στην αγέλαστη πέτρα, στο θυσιαστήριο, στο γυμνάσιο, στο βουλευτήριο, στο ανάκτορο τις αψίδες, και άλλα μνημεία. Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί στο μουσείο.

Μετά από την ξενάγηση θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία δίωρη εύκολη και ευχάριστη πεζοπορία στον ελατόφυτο Κιθαιρώνα και να περιηγηθούμε τα Βίλια, όπου και θα φάμε, όπως και το Πόρτο Γερμενό.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

8,00πμ                 Αναχώρηση από Βούλα  (παραλιακή-Συγγρού-Ομόνοια)
8,30πμ                Επιβίβαση στην Ομόνοια.
9,30πμ   – 11πμ  Ξενάγηση  στον αρχαιολογικό χώρο και το  μουσείο  της Ελευσίνας   
 11.30πμ-1.30μμ Προαιρετικά πεζοπορία στον Κιθαιρώνα
2-3.30μμ             Περιήγηση και φαγητό στα Βίλια
4-5μμ                   Περιήγηση στο Πόρτο Γερμενό
5.00μμ                Αναχώρηση για Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής                                                               
Μιμίκα Θεοδωρίδου 2108963660 (10πμ-2μμ) - 6982209948

ή στο email : ena.drasi@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εναλλακτική Οργάνωση: Ξενάγηση στην αρχαία Ελευσίνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">