ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνέλευση δημοτικής κίνησης ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ''

Τη Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Συνέλευση της Δημοτικής κίνησης ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' στο δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15) στην οποία θα γίνει απολογισμός και προγραμματισμός δράσης στις νέες συνθήκες.

Στη συνέχεια παραθέτω το σχέδιο της αναθεωρημένης διακήρυξης αρχών, και τροποποιημένου κανονισμού, τονίζοντας ότι σε αυτά έχουν συμπεριληφθεί οι προτάσεις και νέων μελών, πλην όσων έπρεπε να δεσπόζουν στη πρώτη γραμμή, άρα επισημαίνω ότι προσωπικά θα απέχω.  

Γιάννης Κουρδομένος: Πριν την καταλήστευση της χώρας μας, υπήρξε επανειλημμένα η καταλήστευση της ελευθεροτυπίας, του πλουραλισμού, του τοπικού πολιτισμού - δημοκρατίας, με καθολική αποσιώπηση από τη πλευρά της εν λόγω δημοτικής κίνησης.

Χιλιάδες συμπολιτών μας, και ειδικότερα της Άνω Γλυφάδας, αδυνατούσαν να πιστέψουν τις υπονομευτικές μεθοδεύσεις κατά του δημότη που πρώτος τοπικά & δημόσια ανακίνησε το ζήτημα ανατροπής των κάκιστων κακό-διοικήσεων - Κυβερνήσεων - ΝΔ & ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, πολλοί συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι τόσο η δημοτική κίνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίχτηκαν πέραν του δέοντος από τον δημότη Γλυφάδας, και ενώ έχουμε στο δήμο Γλυφάδας τρεις δημοτικούς συμβούλους, στη περιφέρεια Αττικής τη Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και στη κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ, για το τοπικό ζήτημα (ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 - ΔΙΩΞΕΙΣ&ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ για την υπηρέτηση πολιτικοοικονομικών διαπλεκομενων συμφερόντων - σκοπιμοτήτων) δεν έχει υπάρξει ούτε μια (1) ενέργεια από τη πλευρά τους.

Γι' άλλη μια φορά η αναθεωρημένη διακήρυξη της δημοτικής κίνησης υπολείπεται και θεωρείτε ημιτελής σύμφωνα των τοπικών δεδομένων, σε μια τοπική κοινωνία - περιοχή - που πολιτικοοικονομικά συμφέροντα - σκοπιμότητες - εκμαύλισαν απόλυτα τη τοπική δημοκρατία - πολιτισμό. (Νοτιοανατολικά προάστια)

Σαφέστατα η ''σύγκρουση'' μάλλον είναι επιφανειακή, δεδομένου ότι συνολικά υπερασπίζονται τη διαπλοκή που δημιούργησαν ΝΔ&ΠΑΣΟΚ. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου (ΝΔ&ΠΑΣΟΚ) έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ, ενώ από τη πλευρά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ&ΑΝΕΛ δεν υπάρχει το ανάλογο με τα διαπλεκόμενα.

Αυτό που θα αποτελούσε τη πρώτη ενέργεια μιας Ριζοσπαστικής Αριστερής Κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έπραξε, κλείνοντας το σύνολο των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, αλλάζοντας τη σύνθεση του ΕΣΡ που έχει λήξει η θητεία της προ πολλού, και προκηρύσσοντας από μηδενική βάση για το ένα (1) που δικαιούται ο κάθε ένας εξ' αυτών. (Ελπίζω να έρθει κάποιο από τα διαπλεκόμενα ''κανάλια σας'' να σας καλύψει)

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

1. Βασικές μας αρχές στη σημερινή πολιτική συγκυρία
Ζούμε μια πρωτόγνωρη κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση, αποτέλεσμα των μνημονιακών επιλογών ΕΕ και του ΔΝΤ. Επιδίωξή τους ήταν και είναι η καταλήστευση της χώρας μας και η δραματική συρρίκνωση των εργασιακών και ατομικών δικαιωμάτων και η εφαρμογή ακραίας λιτότητας και νεοφιλελεύθερων πολιτικών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι σε αυτές τις πολιτικές.

Ο Ελληνικός λαός, στις πρόσφατες εκλογές αποφάσισε να αλλάξει πορεία και ανέδειξε μια αριστερή Κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ που στόχο έχει την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, την αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και της λιτότητας και την ανόρθωση της οικονομίας.
Εμείς με ιδεολογική αναφορά στις αξίες της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας, αγωνιζόμαστε για την απαρέγκλιτη υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και των αρχών μας.

2. Κύρια χαρακτηριστικά της δημοτικής μας κίνησης
Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» είναι μία Δημοτική Κίνηση που συνεχώς διευρύνεται με πολίτες που συμφωνούν με τις αρχές της. Το ανθρώπινο δυναμικό που τη συγκροτεί και την πλαισιώνει, έχει μακρόχρονη και σταθερή παρουσία στην πόλη μας, στους φορείς και τα κινήματα με αγώνες για την αντιμετώπιση δημοτικών και κοινωνικών προβλημάτων. Η λειτουργία της δημοτικής μας κίνησης είναι συλλογική, με δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες. Η εκλογή των οργάνων της, γίνεται σύμφωνα με το καταστατικό της.

3. Η σημερινή κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) λόγω της μείωσης των πόρων της
Η Τ.Α. κτυπήθηκε βάναυσα από τις προηγούμενες μνημονιακές Κυβερνήσεις και τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» με απώλειες των θεσμικά κατοχυρωμένων πόρων περίπου κατά 70%. Έτσι, οδηγήθηκε σε οικονομική ασφυξία, με συνέπεια την υποβάθμιση και κατάρρευση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», η συντήρηση και λειτουργία των σχολείων, καθώς και δομές πολιτισμού- αθλητισμού.
Εμείς διεκδικούμε την κατάργηση του «Καλλικράτη» και την επαναχορήγηση των θεσμοθετημένων οικονομικών πόρων. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση λειτουργιών της Τ.Α μέσω των «Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)», των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) και «αμαρτωλών» Μ.Κ.Ο. Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές που μετακυλύουν τα βάρη στους δημότες. Διεκδικούμε ταυτόχρονα την ανακατανομή των δημοσίων και Ευρωπαϊκών πόρων όπως το ΕΣΠΑ και τα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προτεραιότητα την ανάπτυξη των υποδομών και των κοινωνικών λειτουργιών της Τ.Α.

4. Οι απαντήσεις μας στον ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησης στην Τ.Α και τη σπατάλη.
Ο έλεγχος της κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση είχε σαφή αντιλαϊκά χαρακτηριστικά. Έγινε στο όνομα της πάταξης της κακοδιαχείρισης και της εξυγίανσης της. Όμως στο δήμο μας, όλες οι παράνομες ενέργειες σπατάλης και κακοδιαχείρισης έχουν αναδειχθεί και καταγγελθεί από πολίτες ή δημοτικές κινήσεις και όχι από τον κεντρικό έλεγχο της πολιτείας. Εμείς θα εφαρμόσουμε θεσμούς πλήρους διαφάνειας για την πάταξη της διαφθοράς και της σπατάλης και θα υλοποιήσουμε θεσμούς συμμετοχής των δημοτών στη σύνταξη των προϋπολογισμών και του τεχνικού προγράμματος.

5. Οι σχέσεις δημοτικής αρχής και εργαζομένων στον Δήμο
Η δημοτική μας κίνηση υποστηρίζει την ορθολογική αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων του δήμου μας χωρίς μείωση των αποδοχών τους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου – κυρίως κοινωνικού – έργου προς τους δημότες. Η επιτυχία της δημοτικής αρχής προϋποθέτει οργάνωση και συνεργασία με τους εργαζόμενους, υποστήριξη των δικαιωμάτων τους αλλά και απαρέγκλιτη τήρηση των υποχρεώσεών τους. Αγωνιζόμαστε για την επαναπρόσληψη των παράνομα απολυθέντων δημοτικών υπαλλήλων και την κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό.

6. Ο κοινωνικός, κινηματικός και διεκδικητικός χαρακτήρας της δημοτικής κίνησης
Διεκδικούμε την ανατροπή των μνημονιακών νόμων και του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Παλεύουμε για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Τ.Α ως στοιχείο και ενεργό βραχίονα της δημοκρατίας.
Η συμμετοχή των πολιτών αποτελεί βασικό συστατικό του αναγκαίου και σήμερα κινηματικού και διεκδικητικού χαρακτήρα της Τ.Α. Απαρέγκλιτη αρχή μας είναι η λαϊκή συμμετοχή που θα εκφράζεται με τοπικές συνελεύσεις, συνοικιακά συμβούλια, ανοιχτές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τοπικά δημοψηφίσματα ώστε οι δημότες να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη λύση των προβλημάτων της γειτονιάς και της πόλης τους.
Πάγια θέση μας η ενότητα όλων των αριστερών, προοδευτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων και η αντίθεση στην ποινικοποίηση των αγώνων στον αυταρχισμό και την καταστολή.
Έχουμε σταθερό μέτωπο απέναντι στην παρουσία της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

7. Βασικές προτεραιότητες μας σε θέματα υποδομών και ποιότητας ζωής
• Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια περιουσία και τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους (παραλιακό μέτωπο, «ΑΣΤΕΡΙΑ», Υμηττός, χώρος πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, Δημοτικό Άλσος Γλυφάδας-γκολφ κ.λ.π.) διεκδικώντας την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εκποίηση δημόσιας ή δημοτικής περιουσίας.
• Διεκδικούμε για το παραλιακό μέτωπο την ήπια φυσική διαμόρφωσή του προς όφελος του συνόλου των πολιτών με ελεύθερη πρόσβαση.
• Παλεύουμε μαζί με πολίτες από τους όμορους δήμους για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου σε πάρκο-πνεύμονα του λεκανοπεδίου, παρακαταθήκη στα παιδιά μας και τις κατοπινές γενιές.
• Πρωτοστατούμε στον αγώνα για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού από την οικοπεδοποίηση ή την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, την απομάκρυνση του στρατοπέδου της Αεροπορίας ΕΤΗΜ και των κέντρων υπερυψηλής τάσης (ΚΥΤ) και στηρίζουμε την αναδάσωσή του.
• Επιδιώκουμε τη δημιουργία σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου σε νόμιμο για την λειτουργία αυτή χώρο στα όρια του δήμου μας στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.
• Αγωνιζόμαστε για τη μείωση των δημοτικών τελών και την κατάργηση του πρασινόσημου που ξεπερνάει τα 2 εκατομμύρια € ετησίως. Καταγγέλλουμε τη σκανδαλώδη κατασπατάλησή του και θα διαθέσουμε το υπόλοιπο του ποσού σε κάλυψη κοινωνικών αναγκών.
• Διεκδικούμε μαζί με την Περιφέρεια Αττικής (μακριά από ιδιωτικά συμφέροντα) πρόγραμμα αποκεντρωμένης διαχείρισης των σύμμεικτων απορριμμάτων με στόχο την αυξημένη ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που στέλνονται στη χωματερή που ταυτόχρονα θα επιφέρει μείωση του κόστους και αντίστοιχη μείωση των δημοτικών τελών.
• Θεωρούμε ως θέμα πρώτης προτεραιότητας τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδίως της Τερψιθέας, που πρέπει άμεσα να χρηματοδοτηθούν από κοινοτικά κονδύλια (ΕΣΠΑ κ.λ.π.).
• Επιδιώκουμε την επέκταση του μετρό προς το δήμο μας και τα υπόλοιπα νότια προάστια.
• Υπερασπίζουμε το κοινωνικό κράτος και αγωνιζόμαστε για την αποτροπή της κατάρρευσης της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση των τοπικών μονάδων [Ασκληπιείο Βούλας, ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), ΠΙΚΠΑ, Θ.Χ.Π.Αν.Α]. Είμαστε αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση της υγείας και διεκδικούμε την αύξηση κοινωνικών δαπανών συνολικά και ειδικά των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων (ΑΜΕΑ, τους άπορους, την τρίτη ηλικία και τις μονογονεϊκές οικογένειες).
• Στηρίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση, την παιδεία και τον πολιτισμό που θεωρούμε βασικά κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα.
• Αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία και βελτίωση νέων ελεύθερων χώρων σε επίπεδο γειτονιάς σαν σημεία συνάντησης και κοινωνικής παρέμβασης που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.
• Θέλουμε τους αύλειους χώρους των σχολείων ελεύθερους για να αθλούνται οι νέοι σε καθορισμένες ώρες με την υποστήριξη και επίβλεψη του κοινωνικού περίγυρου και των σχολικών φυλάκων.
• Αναπτύσσουμε δομές αλληλεγγύης με την εθελοντική συμμετοχή των δημοτών.
• Στηρίζουμε τις κινήσεις συμπολιτών μας για την υπεράσπιση της α’ κατοικίας, την απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.
• Επιδιώκουμε την ανιδιοτελή προσφορά, την αλληλεγγύη και τον αγώνα όλων των δημοτών ώστε να προωθηθούν οι αναγκαίες λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα του δήμου μας.

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

1) ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός της Δημοτικής Κίνησης (Δ.Κ) «ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των κατοίκων και του Δήμου της Γλυφάδας με βάση τη Διακήρυξη Αρχών και αδιαπραγμάτευτο στόχο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

2) ΜΕΛΗ
Μέλος της Δ.Κ μπορεί να είναι κάθε δημότης της Γλυφάδας αλλά και κάθε πολίτης που κατοικεί ή εργάζεται στα όρια του δήμου ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι δημότης του δήμου.
Μέλος της Δ.Κ γίνεται όποιος δηλώσει ότι αποδέχεται τη Διακήρυξη και τον Κανονισμό Λειτουργίας, δε συμμετέχει σε άλλη δημοτική κίνηση και καταθέσει τα στοιχεία του στην Δ.Κ.

3) ΟΡΓΑΝΑ
Όργανα της Δ.Κ. είναι η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ) και η εκλεγμένη Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Επ.).

α) Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ):
(1) Είναι το ανώτερο αποφασιστικό όργανο και αποφασίζει τελεσίδικα για όλα τα ζητήματα της Δ.Κ. Εγκρίνει το πρόγραμμα της Δ.Κ., επιλέγει με ψηφοφορία τον υποψήφιο δήμαρχο και όλους τους υποψηφίους. Ο υποψήφιος Δήμαρχος ορίζεται αυτοδίκαια ως επικεφαλής της Δ.Κ. και της Δ.Επ.
Ο υποψήφιος δήμαρχος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, επιλέγονται από τη Γ.Σ ύστερα από τεκμηριωμένη εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής. Η επιλογή του υποψηφίου δημάρχου γίνεται τουλάχιστο 1 χρόνο προ των εκλογών. Η Γ.Σ., καθορίζει τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα και ψηφίζει κώδικα δεοντολογίας για την προεκλογική και εν γένει συμπεριφορά των μελών, των υποψηφίων αλλά και των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων.
(2) Συνεδριάζει τακτικά κάθε έξη μήνες και έκτακτα είτε με απόφαση της Δ.Επ. ή όποτε το ζητήσει το 1/3 των μελών της Δ.Κ. Ο επικεφαλής και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι παρουσιάζουν στη Γ.Σ. τον απολογισμό της δράσης τους στο δημοτικό συμβούλιο και εισηγούνται τους στόχους του επόμενου χρονικού διαστήματος που εγκρίνονται από το σώμα.
Η Γ.Σ έχει απαρτία εφόσον παρευρίσκεται το 50% των μελών της. Σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική Γ.Σ. χρειάζεται για απαρτία το 20% των μελών της Δ.Κ.
Οι Γ.Σ. είναι ανοικτές. Μπορεί κάθε πολίτης να συμμετέχει με δικαίωμα λόγου. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα μέλη της Δ.Κ. που έχουν εγγραφεί μέχρι την τελευταία προ της Γ.Σ. συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής (και έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις).
Η Γ.Σ της Δ.Κ μετά από πρόταση μέλους της Δ.Κ. διατηρεί το δικαίωμα, κατόπιν ψηφοφορίας σε τακτική συνεδρίαση και με πλειοψηφία των 2/3 των παρισταμένων εκτός του μέλους- αποδέκτη της μομφής, να στερήσει την ιδιότητα του μέλους από οποιονδήποτε δε σέβεται τους κανόνες λειτουργίας της Δ.Κ. ή παρεμποδίζει την προώθηση των σκοπών της δια λόγων ή έργων.
(3) Εκλέγει τη Διοικούσα Επιτροπή.

β) Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Επ):
(1) Εκλέγεται με ψηφοφορία, όπως αποφασίζει η Γ.Σ. η οποία και ορίζει τον αριθμό της.
(2) Η Δ.Επ. συνεδριάζει τακτικά τουλάχιστο μία φορά το δίμηνο, φροντίζει για την υλοποίηση των αποφάσεων των Γ.Σ. χαράσσοντας την τακτική της σύμφωνα με τις αρχές της Δ.Σ, επιλαμβάνεται εκτάκτων ζητημάτων, συγκαλεί έκτακτες Γ.Σ., προτείνει την ημερήσια διάταξη των Γ.Σ., η οποία, βεβαίως, τελικά διαμορφώνεται από την ίδια τη Γ.Σ.
Η θητεία της είναι διάρκειας ενός έτους. Η Δ.Επ. μπορεί να ανακληθεί από τη Γ.Σ. σε ειδική προς τούτο συνεδρίαση της Γ.Σ. με πλειοψηφία του 50% + 1(μία ψήφος) των παρόντων μελών της Δ.Κ..
Η Δ.Επ. στην πρώτη της συνεδρίαση, εκλέγει Εκτελεστική Γραμματεία για την υλοποίηση των αποφάσεων της Δ.Επ. και την αντιμετώπιση τρεχόντων θεμάτων που ανακύπτουν ανάμεσα σε 2 τακτικές συνεδριάσεις της Δ.Επ. Στην Εκτελεστική Γραμματεία προεδρεύει ο επικεφαλής της Δ.Κ και συμμετέχουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της Δ.Επ.
Η Εκτελεστική Γραμματεία στην πρώτη της συνεδρίαση επιλέγει μέλη της με καθήκοντα οργανωτικού συντονιστή, υπεύθυνου τύπου και δημοσίων σχέσεων.

4) Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης: Εκλέγεται με ψηφοφορία, όπως αποφασίζει η Γ.Σ της Δ.Κ. και προεδρεύει της Δ.Επ. και της Εκτελεστικής Γραμματείας. Εκπροσωπεί τη Δ.Κ και τη Δ.Επ., φροντίζει για την υλοποίηση των αποφάσεων της, επιλαμβάνεται εκτάκτων ζητημάτων, συγκαλεί έκτακτες συνεδριάσεις της στις οποίες προτείνει την ημερήσια διάταξη, η οποία, βεβαίως, τελικά διαμορφώνεται από την ίδια τη Δ. Επ. Ο Επικεφαλής της Δ.Κ μπορεί να ανακληθεί από τη Γ.Σ. σε ειδική προς τούτο συνεδρίαση της Γ.Σ. με πλειοψηφία των 2/3 επί των παρόντων μελών της Δ.Κ..

5) ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
α. Σε κάθε συνέλευση και πριν από οτιδήποτε άλλο, ψηφίζεται πενταμελές προεδρείο.
β. Για τη συζήτηση και τις αποφάσεις της Συνέλευσης με ευθύνη του προεδρείου τηρούνται πρακτικά. Αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν τους παρόντες, τις αποχωρήσεις ή ελεύσεις μελών, τα ουσιαστικά και διαδικαστικά θέματα για τα οποία γίνεται συζήτηση (σε τίτλους), τις προτάσεις που τίθενται σε ψηφοφορία, τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών και τις τελικές αποφάσεις.

6) ΕΝΑΡΞΗ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ κ’ ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
α. Εφόσον υπάρχει απαρτία η συνέλευση ξεκινά το αργότερο 10΄ μετά τον ανακοινωμένο χρόνο έναρξής της. Αν δεν υπάρχει απαρτία, η συνέλευση αναβάλλεται ύστερα από 30΄ από τον ανακοινωμένο χρόνο έναρξής της.
β. Ο συνολικός χρόνος κάθε συνέλευσης ορίζεται στην αρχή της, μετά την εκλογή του προεδρείου. Εάν στο διάστημα αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση, μεταφερεται η συ-ζήτηση του θέματος που έχει ήδη αρχίσει και τα υπόλοιπα θέματα στην επόμενη συνέλευση.
γ. Ισχύει η αρχή της ισηγορίας στην τοποθέτηση κάθε μέλους και με βάση αυτήν κανείς δεν δικαιούται να μιλά περισσότερο από άλλους (δηλαδή πάνω από το χρονικό όριο που τίθεται κάθε φορά), εκτός αν η ίδια η συνέλευση (συντονιστής ή μέλος) τού ζητήσει να το κάνει ή το εγκρίνει καθ’ υπέρβαση, μετά από αίτημα του ομιλητή ή τυχόν προσκεκλημένου εισηγητή, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα η συνέλευση το θέμα.

7) ΤΡΟΠΟΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ
α. Οι ψηφοφορίες κατά τη διάρκεια της συνέλευσης γίνονται πάντα με ανάταση χειρός.
β. Οι ψηφοφορίες σχετικά με προτάσεις- θέματα που απασχολούν την συνέλευση καθώς και διαδικαστικά θέματα που δεν προβλέπονται από άρθρο του κανονισμού, λόγω του ότι απαιτείται να υπάρχουν άμεσες αποφάσεις, απαιτείται απλή πλειοψηφία, δηλαδή 50% των παρόντων συν μία ψήφος.

8) ΠΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
α. Η συνέλευση και σε επείγουσες περιπτώσεις η Δ.Επ. αποφασίζουν για τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση της Δ.Κ σε επιτροπές και όργανα διοίκησης του Δήμου, σε ευρύτερες πρωτοβουλίες, συλλογικότητες ή συντονιστικά συνελεύσεων. Η Δ,Κ εκπροσωπείται από τον Επικεφαλής της και τη Συντονιστική Επιτροπή ή και μελών που ορίζει η Γενική Συνέλευση.
β. Συγκροτείται τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και γραφείο τύπου με την καθοδήγηση της συντονιστικής επιτροπής και του επικεφαλής της Δ.Κ.

9) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ-ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ Δ.Κ
α. Η Δ.Κ, για λόγους διαφάνειας και αυτοτέλειας, τα μοναδικά έσοδα που έχει είναι οι ονομαστικές τακτικές εισφορές των μελών-φίλων της που θα αποφασίζει η Γ.Σ και τα έσοδα από εκδηλώσεις και εξορμήσεις που θα αποφασίζει η Γ.Σ ή η Δ.Επ..
Η πραγματοποίηση των δαπανών αποφασίζεται από τη Δ.Επ. και σε επείγουσες περιπτώσεις από την Εκτελεστική Γραμματεία. Οι τακτικές εισφορές των μελών ορίζονται σε (5€;) το δίμηνο. Το ύψος της τακτικής εισφοράς μπορεί να αυξομειωθεί με απόφαση της Γ.Σ.
β. Μέλος της Δ.Επ. ορίζεται οικονομικός διαχειριστής της, που τηρεί βιβλίο Ταμείου και τριμελής (3) Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου που εκλέγεται από τη Γ.Σ.

10) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η Γ.Σ ύστερα από εισήγηση της Δ.Επ. αποφασίζει για τη συγκρότηση Θεματικών Επιτροπών Εργασίας καθώς και Συνοικιακών Επιτροπών.
Η λειτουργία τους θα είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη της Δ.Κ. με διαδικασίες μικρής συνέλευσης και θα έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο χρόνο για την παρουσίαση των προτάσεων τους. Οι επιτροπές αυτές οφείλουν να παρουσιάζουν στα όργανα της Δ.Κ. πέραν των τελικών συμπερασμάτων τους και όλες τις απόψεις/προτάσεις, που ακούστηκαν στη διάρκεια της δουλειάς και των συζητήσεών τους.

11) ΤΡΟΠΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Κ
Για αποφάσεις αλλαγής, του κανονισμού λειτουργίας της ΔΚ ή ανατροπής αποφάσεων προηγούμενων συνελεύσεων, απαιτείται ειδική προς τούτο συνέλευση.

12) ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ
Ο κανονισμός αυτός αποτελεί την πρώτη τροποποίηση του αρχικά ψηφισθέντα κανονισμού του 2014 (χρόνου ίδρυσης της Δ.Κ) και ισχύει από Μάρτιο 2015.

ΑΡΤΙΚΟΛΕΞΑ
Δ.Κ : Δημοτική Κίνηση
Γ.Σ : Γενική Συνέλευση
Δ.Επ. : Διοικούσα Επιτροπή
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνέλευση δημοτικής κίνησης ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">