ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η παραμονή στο ευρώ δεν σημαίνει τίποτα όταν δεν υπάρχουν για τους πολίτες!

Το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας, στις 16 Φεβρουαρίου, είναι η πιθανότερη ημερομηνία λήψης αποφάσεων για το ελληνικό πρόγραμμα.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι στο αυριανό έκτακτο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης τα εμπλεκόμενα μέρη θα προσέλθουν με ελάχιστη ή και καθόλου διαφοροποίηση από τις αρχικές θέσεις τους και θα γίνουν οι πρώτες ουσιαστικές ζυμώσεις και διαπραγματεύσεις.

H εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα δήλωσε σήμερα Τρίτη από τις Βρυξέλλες πως διεξάγονται εντατικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως είναι χαμηλές οι προσδοκίες για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας αυτή την εβδομάδα.

Η ίδια διέψευσε ότι υπάρχει «σχέδιο Γιούνκερ» για την Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο. «Το μόνο σχέδιο για το οποίο εργαζόμαστε είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ» ανέφερε.

Ουσιαστικά, το νέο σχέδιο, προϊόν των εντατικών διαβουλεύσεων των τελευταίων ημερών, αποτελεί μια προσπάθεια να συνδυαστεί η επιθυμία της κυβέρνησης για ένα πρόγραμμα-γέφυρα με τη διασφάλιση της απαίτησης των εταίρων να μην υπάρχει ασυνέχεια και, ταυτόχρονα, να διασφαλίζεται εποπτεία.

Το συγκεκριμένο σχέδιο εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που καθιστούν εφικτό έναν έντιμο συμβιβασμό, και επιτρέπει στην ελληνική πλευρά να ισχυρισθεί ότι επέτυχε μια συμφωνία με τους εταίρους που δεν θα φαίνεται ως συνέχεια του ισχύοντος προγράμματος.

Η παραμονή στο ευρώ προϋποθέτει τις απαιτούμενες πολιτικές, τόσο από την ελληνική κυβέρνηση, όσο και από την πλευρά των εταίρων μας, πολιτικών τόνωσης, και στήριξης όσων έχουν πληγεί περισσότερο.

Οι εταίροι μας, υποτίθεται ότι δεν γνωρίζουν τα βασικά δεδομένα της Ελλάδας, και τι ισχύει στην χώρα μας με την διαφθορά και την διαπλοκή που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ&ΠΑΣΟΚ, κινούμενες εξ ολοκλήρου σε ένα πνεύμα που χαρακτηρίσαμε αντιδημοκρατικό, και σαφώς συνεχίζει να υφίσταται σε ολόκληρη τη χώρα, δεδομένης της Τ.Α (τοπικής αυτοδιοίκησης) και όλων αυτών που προέρχονται από τα προαναφερόμενα κόμματα συνεχίζοντας τις πολιτικές τους κατά τόπους.

Οι εργολάβοι, οι εργολαβίες, οι μίζες, οι προμήθειες, το ράβε ξήλωνε επί δεκαετίες, και η καθολική εγκατάλειψη των αιτημάτων και αναγκών των πολιτών, χαρακτηρίζουν επί δεκαετίες την Τ.Α. (τοπική αυτοδιοίκηση των μέχρι πρότινος κομμάτων εξουσίας ΝΔ&ΠΑΣΟΚ, των εφοπλιστών αρωγών τους, των συμφερόντων των κομματικών ημετέρων τους, και λίγων γνωριζόντων)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η παραμονή στο ευρώ δεν σημαίνει τίποτα όταν δεν υπάρχουν για τους πολίτες! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">