ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

WiFipentends σωστή η λάθος φιλοσοφία;


Του Γιάννη Κουρδομένου

Γίνετε μια καμπάνια διεύρυνσης του WiFi από μεγάλο Ελληνικό οργανισμό, που προσωπικά θεωρώ ημίμετρο, δεδομένων όσων μπορούσαν να ισχύουν στη χώρα μας.

Συνολικά γνωρίζουμε ότι στη χώρα μας οι χρήστες διαδικτύου πληρώνουν κατά πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες έναντι πολλών άλλων πολιτών σε Ευρώπη και παγκόσμια.

Προσωπικά ως γνώστης του αντικειμένου θεωρώ ότι η εν λόγω υπηρεσία αποτελεί ημίμετρο, δεδομένου ότι οι μεγάλες εταιρίες - οργανισμοί έχουν τη δυνατότητα παροχής ασύρματου Wifi για πολύ μεγάλες αποστάσεις, καλύπτοντας τις απαιτήσεις του συνόλου.

Θεωρώ ότι άπτεται τηλεπικοινωνιών - τεχνολογίας - επικοινωνίας - είναι ζήτημα πολιτικής, άρα μια αριστερή κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει τη χάρτα των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας.

Πως αλλάζει η χάρτα τηλεπικοινωνιών; Αλλάζει με πολιτικές που έπρεπε να ισχύσουν από την αρχή στη χώρα μας, και παρακάμφθηκαν για συγκεκριμένους και ειδικούς λόγους, αφήνοντας απ' έξω τους Ο.Τ.Α σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών.

Όπως γνωρίζετε κάποιοι σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με όσα μετέδωσα στο παρελθόν, οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να συμμετάσχουν σε οτιδήποτε αφορά το μέλλον τους, άρα και σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών έπρεπε να είναι παρούσες παρέχοντας υπηρεσίες στους δημότες - φορολογούμενους.

Δεν ίσχυσε, λόγω συγκεκριμένων πολιτικών που ευεργετούσαν το μεγάλο κεφάλαιο, και σαφώς όχι τα συμφέροντα των δημοτών - πολιτών.

Πόσο θα κόστιζε μηνιαίως σε ένα δήμο 100.000 χιλ. κατοίκων να δημιουργήσει την υποδομή παροχής, εντός των ορίων του, πλήρους κάλυψης ασύρματων τηλεπικοινωνιών για το σύνολο των κατοίκων; Σαφώς, κατά πολύ λιγότερα χρήματα όσων παρέχονται από το σύνολο των κατοίκων σε αρκετές εταιρίες - οργανισμούς, άρα θα ήταν συμφέρον τόσο για τον δήμο, τους κατοίκους, και θεωρώ και για τις εταιρίες.

Το ζήτημα είναι πάντα πολιτικής και πολιτικών, και δεν διαμορφώθηκαν στον καιρό τους οι ενδεδειγμένες πολιτικές για τα συμφέροντα ελαχίστων.
Αυτοί που όφειλαν να χαράξουν τις ενδεδειγμένες πολιτικές έγιναν αρωγοί για τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ.

Σήμερα με μια κυβέρνηση της αριστεράς πρέπει να χαραχθούν οι ενδεδειγμένες πολιτικές για τις τοπικές κοινωνίες. Μπορούν να χαράξουν τις ενδεδειγμένες πολιτικές, ώστε κάθε Ο.Τ.Α να συμμετάσχει και να παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στους δημότες - πολίτες - φορολογούμενους.

Οι οργανισμοί τηλεπικοινωνιών καθώς και οι εταιρίες μπορούν να παρέχουν έναντι συγκεκριμένου τιμήματος την οπτική ίνα, κάλυψης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών, και οι δήμοι να παρέχουν ασύρματο WIFI πλήρους κάλυψης των αναγκών σε κάθε τοπική κοινωνία χρεώνοντας οι ίδιοι τους δημότες.

Με μια τέτοια υλοποίηση θα υπάρχει πάντα σε κάθε τοπική κοινωνία - δήμο - περιοχή - μια κοινή ασύρματη πρόσβαση τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες, και παράλληλα θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.

Αυτό που αποτελεί μια τεχνολογική καινοτομία για το σύνολο, με ωφέλεια τόσο για τους παρόχους, όσο και για τους δήμους - κατοίκους, δεν έχει σχεδιαστεί και δεν έχει τύχει εφαρμογής.

Αρχικά κάθε εταιρία - οργανισμός - πάροχος δεν περιμένει νέους χρήστες, δεν κάνει δαπανηρές διαφημιστικές καμπάνιες, απλά λαμβάνει ένα συνολικό ποσό για την οπτική ίνα, και ο κάθε δήμος γίνεται πάροχος ασύρματων υπηρεσιών.

Γνωρίζετε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείτε με την αυθαίρετη τοποθέτηση κεραιοσυστηματών κυψελών για αναμετάδοση από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στις τοπικές κοινωνίες, ακόμη και αυτό μπορούσε να αποφευχθεί, δεδομένου ότι θα αναλάμβαναν οι τεχνικές υπηρεσίες κάθε δήμου την ορθή εγκατάσταση χωρίς προβλήματα για τους κατοίκους.

Οι τεχνικές υπηρεσίες, κάθε δήμου, γνωρίζουν τόσο την περιοχή, όσο και τα σημεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κεραίες χωρίς συνέπειες για τους κατοίκους. Οι οργανισμοί - εταιρίες - πολλές φορές εγκληματούν κατά των κατοίκων με λάθος χρήση - εγκατάσταση κεραιών μικροκυματικής ακτινοβολίας.

Η καμπάνια του εν λόγω οργανισμού αποτελεί ημίμετρο έναντι όσων είχα προτείνει πριν από δεκαετίες, και πιστεύω ακόμη ότι πρέπει να συμμετάσχουν οι Ο.Τ.Α σε οτιδήποτε αφορά το μέλλον κάθε τοπικής κοινωνίας.

Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Εσύ που ψάχνεις για ελεύθερο WiFi εκεί έξω, η μέρα που περίμενες έφτασε.
Η μέρα που το WiFi δε θα περιορίζεται σε τέσσερις τοίχους, έφτασε!
Η μέρα που θα έχεις τον κωδικό για χιλιάδες WiFi, έφτασε!
Η μέρα που θα έχεις WiFi στα πεζοδρόμια και στους δρόμους έφτασε!
Γιατί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο ΟΤΕ απελευθερώνει το WiFi του σπιτιού σου και σου δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιείς κι έξω στο δρόμο.
Μην περιμένεις!
Μπες στη μεγαλύτερη WiFi κοινότητα και γίνε WiFipendent όπως έγιναν ήδη άλλοι 200.000 συνδρομητές .....

Αυτή είναι η καμπάνια, και γνωρίζοντας τι ισχύει, πως ισχύει, δεν αποτελεί λύση δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά κενά, και πολλές περιοχές χωρίς καθόλου σήμα. Πολλές φορές δεν υπάρχει επαρκές σήμα ούτε εντός μεγάλου σπιτιού, άρα πως να φτάσει στους υπολοίπους. Λύση αποτελεί ο κάθε Ο.Τ.Α να συμμετάσχει και να γίνετε πάροχος για το σύνολο, άρα να υπάρχει ασύρματο σήμα WIFI οπουδήποτε το χρειαστεί κάποιος (Ακόμη και κάτω από το έδαφος) Δεν απαιτείται μεγάλη ισχύς αν ένας ειδικός τοποθετήσει ένα κεραιοσύστημα στο κατάλληλο σημείο, και θεωρώ ότι αποτελεί λύση να γίνουν πάροχοι οι Ο.Τ.Α. γιατί το μέλλον ήταν και παραμένει ψηφιακό, τηλεπικοινωνιακό, και στο εγγύς μέλλον περισσότερο δορυφορικό. 

Αρκετοί διαθέτετε GPS, η τεχνολογία μετεξελίσσεται αλματωδώς, άρα και ένα δορυφορικό ''WIFI spot'' για τα κινητά τηλέφωνα της επόμενης δεκαετίας (...) θα μπορούσαμε πιλοτικά να το δοκιμάσουμε επί του παρόντος. Ποιοι θα χρηματοδοτήσουν το πιλοτικό πρόγραμμα; (Με σλόγκαν ''Έχεις σύνδεση παντού και πάντα'') 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: WiFipentends σωστή η λάθος φιλοσοφία; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">