ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κάλεσμα για τη δημιουργία πολιτικής - πολιτιστικής λέσχης στις γειτονιές της Γλυφάδας

Με δελτίο τύπου η αριστερή πρωτοβουλία Γλυφάδας καλεί για τη δημιουργία πολιτικής - πολιτιστικής λέσχης στις γειτονιές της Γλυφάδας.

Γιάννης Κουρδομένος: Εμείς από τη πλευρά μας μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι όλες οι προσπάθειες πολιτικής προσέγγισης καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Καπηλεία του τόπου μας, των δημοτών, του τοπικού πολιτισμού - δημοκρατίας.

Έχουμε ένα βασικό αυταπόδεικτο ειδικά στη Γλυφάδα. Τους συμπολίτες μας που ουδέποτε καπηλεύτηκαν το κοινωνικό σύνολο συμπολιτών μας, λειτούργησαν επί πολλά χρόνια δημόσια, ποτέ δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος, και κατόπιν διώξεων&κατασχέσεων, όπως και της δημόσιας υποστήριξης που έχει παρασχεθεί σε όλους τους συμπολίτες μας που το ζήτησαν, ουδείς - κανένας - δεν τοποθετήθηκε

Δεν υπήρξε το ελάχιστο της παρεμβάσεως για την δημοκρατία και πλουραλισμό, ακόμη και έπειτα πρωτοκολλημένων αιτήσεων, όπως και δημόσιας έκθεσης.

Διαπιστώσαμε ποια είναι η συνεισφορά έπειτα από δεκαετίες ανιδιοτέλειας, δαπάνης εκατομμυρίων, καθώς και υποστήριξης των υπολοίπων συμπολιτών μας που με πολιτικές - κομματικές παρεμβάσεις αξίωσαν την εμπλοκή τους στα κοινά της Γλυφάδας. 

Την διαπιστώνεται και εσείς αρκετά χρόνια, με όσους φροντίζουν για τα συμφέροντα των κομματικών τους, των παραταξιακών τους, των συγγενών τους, των φίλων τους, με πλήρη - καθολική αποσιώπηση - κατά κάθε έννοιας πραγματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, πολιτισμού, ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΥ, αξιοκρατίας. Συν οι παρανομίες σε σύννομα αιτήματα ώστε να μην προκύψουν τα αυτονόητα που δεν μπορούν να παρέχουν οι ίδιοι.

Σήμερα στη Γλυφάδα οι συμπολίτες μας γνωρίζουν το ρόλο και τη δράση ΟΛΩΝ των κομμάτων. Ξέρετε γιατί γνωρίζουν; Γιατί σας παρακολουθούν όλους πολλά χρόνια, άρα γνωρίζουν ότι από τα κόμματα δεν μπορεί να προκύψει ούτε πλουραλισμός, ούτε πραγματική ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Εσείς στην ιστοσελίδα σας θα βάζατε ένα δελτίο τύπου του νεοδημοκράτη; Οι νεοδημοκράτες ένα δικό σας; Σαφέστατα όχι. Το ίδιο ισχύει και με το σύνολο των υπολοίπων κομμάτων, άρα συνολικά, όλα τα ΤΟΠΙΚΑ κόμματα, δεν εξυπηρετείτε τον τοπικό πολιτισμό και δημοκρατία όπως απαιτείται.

Το καθολικό έλλειμμα τοποθετήσεων από ΟΛΑ τα ΚΟΜΜΑΤΑ για την ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ δομή που απαιτείται στα ΝΟΤΙΑ, κατά μαρτυρά πάρα πολλά σε κάθε συμπολίτη μας.

Το δελτίο τύπου της αριστερής πρωτοβουλίας

Πέντε χρόνια κρίση και η ζωή µας έχει αλλάξει προς το χειρότερο µε την υπογραφή εκατοντάδων διατάξεων που αφορούν κάθε πτυχή της ζωής µας. Λεηλασία µισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών ταµείων, διάλυση της δηµόσιας υγείας και της εκπαίδευσης, κατάργηση κάθε µορφής κοινωνικών παροχών, ξεπούληµα και ιδιωτικοποίηση παραγωγικών υποδοµών και δηµόσιων χώρων,  φτωχοποίηση και ανεργία εκατοµµυρίων εργαζοµένων, κρατικός αυταρχισµός και φασιστικοποίηση της δηµόσιας ζωής χαρακτηρίζουν την εποχή των µνηµονίων και της προσπάθειας του κεφαλαίου να αναιρέσει δικαιώµατα κατακτηµένα µε θυσίες και αίµα της εργατικής τάξης και του λαού.

Σε αυτό το φόντο εκλέγεται και η νέα κυβέρνηση Συριζα-Ανελ στην οποία κοινωνία και εργαζόµενοι έχουν εναποθέσει πολλές ελπίδες που στηρίζονται σε κάποιες πρώτες διακηρύξεις, όπως η επαναπρόσληψη των απολυµένων του δηµοσίου και των διαθέσιµων και η επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000.

Κανείς δεν µπορεί να προσπεράσει αδιάφορα τις δεσµεύσεις αυτές έστω και αν, συγκρινόµενες µε ότι µας πήραν όλα αυτά τα χρόνια, είναι λίγες και ανεπαρκείς. Έστω και αν, µε κανένα τρόπο, δεν
συνιστούν «έξοδο από τα µνηµόνια». Ταυτόχρονα η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι η έξοδος από τη βάρβαρη λιτότητα θα γίνει σε συνεννόηση µε αυτούς που µας την επέβαλλαν και όχι σε ρήξη
µαζί τους.

 Ότι µε τους συνοµιλητές έχουµε κοινό (!) στόχο την αλλαγή πορείας και τη σωτηρία της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Ότι δεν υπάρχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο. Βλέπουµε να εξορκίζονται οι «µονοµερείς ενέργειες» για την απαλλαγή από τη θηλιά του χρέους και δίνονται εγγυήσεις για την αποπληρωµή
του. Οι εξελίξεις των διαπραγµατεύσεων αποδεικνύουν ότι σε αυτό το πλαίσιο δεν µπορεί να υπάρξει ριζική αλλαγή για την ζωή µας. 

Τα αιτήµατα των εργαζοµένων, των ανέργων, των κατοίκων, τα αιτήµατα που ο λαός απαίτησε όλο το προηγούµενο διάστηµα, δεν µπορούν να δικαιωθούν µέσα από τους διαδρόµους της διαπραγµάτευσης και του έντιµου συµβιβασµού. Μόνο µε τον λαό στους δρόµους, µπορεί να γίνει πράξη και να επιβληθεί το ότι ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ!

Η κρισιακή κατάσταση των τελευταίων πέντε ετών αποτυπώθηκε και σε τοπικό επίπεδο µε την αξιολόγηση και τις απολύσεις στους ΟΤΑ, τα προγράµµατα voucher, την υποχρηµατοδότηση των σχολείων, την περιστολή και σταδιακή παύση των δοµών πρόνοιας (π.χ. βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ κλπ), την απαγόρευση των προσλήψεων νέου µόνιµου προσωπικού στους δήµους και την παραχώρησή της δηµόσιας γης σε ιδιώτες.

Σε αυτά τα πλαίσια πραγµατοποιείται και µία από τις µεγαλύτερες εκποιήσεις δηµόσιας έκτασης, την πώληση του πρώην αεροδροµίου του Ελληνικού στην εταιρία Lamda Development συµφερόντων Λάτση.

Αυτή η διαδικασία ενισχύεται και από την αµέριστη στήριξη δηµάρχων και δηµοτικών παρατάξεων των γύρω περιοχών. 9ιακύβευµα της επόµενης περιόδου αποτελεί και η στάση που θα κρατήσει η νέα κυβέρνηση απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις καθώς από ότι φαίνεται ούτε το ΤΑΙΠΕ9 καταργείται, ούτε και το «πρόγραµµα ιδιωτικοποιήσεων» ακυρώνεται συνολικά.

Εµείς, ως Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας, χρόνια αγωνιστές στο τοπικό κίνηµα έχουµε εναντιωθεί σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης ελεύθερων χώρων, υποχρηµατοδότησης και συρρίκνωσης των δηµοτικών κοινωνικών δοµών και απολύσεων των εργαζόµενων του δήµου αλλά και του ιδιωτικού τοµέα. 


Συντρόφισσες και σύντροφοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, φίλες και φίλοι
Την Κυριακή 22 Μαρτίου προχωράμε στην ίδρυση πολιτικής - πολιτιστικής λέσχης στην Γλυφάδα. Επιδιώκουμε ο χώρος αυτός να αποτελέσει ένα αγωνιστικό κέντρο της περιοχής και να ακολουθήσει τις επιτυχημένες αντίστοιχες απόπειρες τόσο των εργατικών λεσχών όσο και πολλών άλλων εγχειρημάτων.
Ο χώρος επιθυμούμε να αποτελέσει χώρο συνάντησης εργαζομένων και ανέργων, θα συμβάλλει στην οργάνωσή τους και θα δίνει έμφαση στην προώθηση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων στην περιοχή μας, μαζί με μαχόμενα πρωτοβάθμια σωματεία. Να διοργανώνει πολιτιστικές δραστηριότητες όπως συζητήσεις, εκδηλώσεις, προβολές ταινιών κλπ βοηθώντας να συγκροτηθεί μια άλλη πρόταση ενός λαϊκού πολιτισμού. Να συμβάλει στην λαϊκή αυτοάμυνα και την ταξική αλληλεγγύη και να έχει ενεργό ρόλο στην πάλη ενάντια στην ένταση του κρατικού αυταρχισμού και στη φασιστική απειλή.
Στο πλαίσιο της αγωνιστικής αλληλεγγύης, ζητάμε από εσάς, την βοήθειά σας και στο επίπεδο της υλικής υποδομής για να καταστεί ο χώρος άμεσα λειτουργικός. Σας αποστέλλουμε μία λίστα με υλικά που χρειαζόμαστε άμεσα. Και η ποιο μικρή συνεισφορά είναι πολύτιμη για εμάς.

·         Σπαστές καρέκλες-καρεκλάκια - σκαμπό
·         Μικρά τραπεζάκια (τύπου καφενείου)
·         Καναπέ
·         Λευκό πανί για προβολή ταινιών
·         Τηλεόραση ή οθόνη
·         Ηχοσύστημα (cd player, ηχεία, μοκρόφωνο, ενισχυτή κλπ)
·         Βιβλία - περιοδικά κλπ για την οργάνωση δανειστικής βιβλιοθήκης
·         Βιβλιοθήκη
·         Θερμαντικά σώματα
·         Κάδο σκουπιδιών
·         Ψησταριά
·         Μπάλες ποδοσφαίρου - μπάσκετ
·         Πίνακα ανακοινώσεων
·         Παλέττες
·         Λινάτσα-πανί για κουρτίνα
·         Κουζινικά (μπρίκι, μαχαίρια, πηρούνια, κουτάλια, κουταλάκια, κούπες, ποτήρια, κανάτες)
·         Καφετιέρα, γκαζάκι, ματάκι
·         Ράφι κουζινικών με διαστάσεις< 1x0,4x0,3 (ενδεικτικά)
·         Νεροχυτάκι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936838922

e-mail: aristeriprwtovouliaglyfadas@gmail.com, prwkat@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κάλεσμα για τη δημιουργία πολιτικής - πολιτιστικής λέσχης στις γειτονιές της Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">