ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

H διοίκηση της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» οφείλει να ακολουθεί τις εντολές της κυβέρνησης

Η «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» όπως γνωρίζουμε, και μας έχει απασχολήσει επανειλημμένα, είχε επιδοθεί σε ένα σχέδιο ''αξιοποίησης'' ξεπουλήματος του παραλιακού μετώπου σε ιδιώτες. Όσων αφορά τη δική μας περιοχή, υπάρχει μια ιδιάζουσα σχέση ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα - πολιτικές ιδεολογίες - και εφοπλιστικά - επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία έχουν αλλοιώσει απόλυτα τον χαρακτήρα που πρέπει να ισχύει στο παραλιακό μέτωπο της Νοτιοανατολικής Αττικής.

H απρόσκοπτη λειτουργία του παράκτιου οικοσυστήματος, και η προστασία της βιοποικιλότητας, δεν είναι τα μοναδικά στοιχεία που αποτελούν την αναγκαιότητα ριζικών αλλαγών όσων αφορά το παραλιακό μέτωπο. Η νέα κυβέρνηση σταδιακά πρέπει να αλλάξει ριζικά τον υφιστάμενο χαρακτήρα Ιδιωτικοποιήσεων, και να συγκεκριμενοποιήσει ότι οι παραλίες θα ανήκουν στους δήμους, ώστε να υπάρξει η αξιοποίηση τους, καθώς και η προστασία τους από τους φορολογούμενους δημότες.

Ειδικά στη Γλυφάδα η κατάσταση έχει ξεφύγει, δεδομένου ότι πολιτικά πρόσωπα και οι πολιτικές τους οδήγησαν σε μια δαιδαλώδη κατάσταση, όπου ο δήμος είναι πλήρως απών από το παραλιακό μέτωπο, το οποίο επί πολλά χρόνια βρίσκεται σε μια ομηρία, είτε εφοπλιστικών - επιχειρηματικών συμφερόντων, είτε σε πλήρως άναρχη δραστηριοποίηση, και με τα γνωστά δωράκια δωρεάν εισόδου από τους επιχειρηματίες σε όσους πολιτεύονται - εκλέγονται.


Με αφορμή τη συνάντηση του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» και των δημάρχων των παράκτιων στο Σαρωνικό Δήμων της Αττικής, το τμήμα Οικολογίας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας οφείλουν να ακολουθήσουν την πολιτική της νέας κυβέρνησης και να μην ενεργούν βάσει του αποδοκιμασμένου σχεδίου της προηγούμενης. 

Συγκεκριμένα: «Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» οφείλουν για όσο χρόνο ακόμα παραμένουν στις θέσεις τους να ενεργούν με βάσει τις εντολές της νέας κυβέρνησης και να μην πολιτεύονται σύμφωνα με το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, που αποδοκιμάστηκε πρόσφατα από τους πολίτες» τονίζει το τμήμα Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την συνάντηση του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» και των Δημάρχων των παράκτιων στο Σαρωνικό Δήμων της Αττικής, το Τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος – Χωρικού Σχεδιασμού της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ έχει να παρατηρήσει τα εξής:

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανωνύμου Εταιρίας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» δεν είναι πολιτικό όργανο. Είναι διορισμένο από τους μετόχους της Ανωνύμου Εταιρίας για να διοικεί την εταιρία με βάση τις εντολές των μετόχων. Αποκλειστικός μέτοχος της εταιρίας είναι το ελληνικό δημόσιο, όπως αυτό εκπροσωπείται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Την 25η Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός απέρριψε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και για το παράκτιο μέτωπο Σαρωνικού στην Αττική, εγκρίνοντας ταυτόχρονα μια διαφορετική πολιτική επιλογή που θα υλοποιήσει η σημερινή νεοεκλεγμένη κυβέρνηση. Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» οφείλουν (για όσο χρόνο ακόμα παραμένουν στις θέσεις τους) να ενεργούν με βάσει τις εντολές της νέας κυβέρνησης και να μην πολιτεύονται σύμφωνα με το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, που αποδοκιμάστηκε πρόσφατα από τους πολίτες.

2. Με βάση τον νόμο 4277/2014 και την οδηγία 2009/89/ΕΚ της ΕΕ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών, αρμόδια είναι η Περιφέρεια. Mία συνάντηση σαν αυτή που πραγματοποιήθηκε, που δεν περιλαμβάνει την Περιφέρεια, στερείται της οποιασδήποτε θεσμικής κατοχύρωσης και δεν νομιμοποιείται να παράξει δεσμευτικά αποτελέσματα.

3. Το Τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος –Χωρικού Σχεδιασμού υπενθυμίζει την προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διοίκηση και ολοκληρωμένη διαχείριση της παράκτιας ζώνης από την τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού με βάση την συνταγματική αρχή της κοινοχρησίας, την απρόσκοπτη λειτουργία του παράκτιου οικοσυστήματος και την προστασία της βιοποικιλότητας, ως πολύτιμων πόρων για την βιώσιμη ανάπτυξη των παράκτιων ζωνών με βάση τις κοινωνικές ανάγκες.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: H διοίκηση της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» οφείλει να ακολουθεί τις εντολές της κυβέρνησης Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος