ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεν πρόκειται να δεχτούμε τη σύνθεση του ΕΣΡ

Να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος του
κόστους λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης και της ΝΕΡΙΤ ζήτησε από τον υπουργό Επικρατείας ο υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ανέφερε ότι αυτό το εγχείρημα κόστισε στον ελληνικό λαό εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

“Πρέπει να αποδοθεί ακόμη και σε επίπεδο ενός ελέγχου λογιστικού, μια ικανοποίηση απέναντι και στον Έλληνα φορολογούμενο. Ψάχνουμε να βρούμε τα 300 εκατ. για το ΔΝΤ και αυτά πήγαν στη ΝΕΡΙΤ”, τόνισε χαρακτηριστικά κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση της Επιτροπής επί του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ο κ. Κουίκ επεσήμανε την ανάγκη να τακτοποιηθεί το ζήτημα της σύνθεσης του ΕΣΡ, καθώς, όπως υπογράμμισε, η σημερινή του διοίκηση “υπερέβη όλα τα συνταγματικά περιθώρια”. 

Εισηγήθηκε δε την καθιέρωση ενός τιμοκαταλόγου που θα εξορθολογίζει τα πρόστιμα, καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να τιμολογείται με το ίδιο ποινολόγιο ένα μητροπολιτικό κανάλι κι ένας περιφερειακός σταθμός και πλέον “πρέπει να τελειώσει η οικονομική εξόντωση, ιδίως των περιφερειακών Μέσων”.

Καταλήγοντας, ο κ. Κουίκ, υπογράμμισε πως με το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ γίνεται πράξη η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και ζήτησε “να ανέβει πρώτος ο διακόπτης της ΕΡΤ 3”, που πρώτος κατέβηκε τον Ιούνιο του 2013.

Αυτό που δεν γνωρίζει τόσο ο κ.Κουίκ, όσο και αρκετά μέλη της σημερινής κυβέρνησης, είναι ότι η σύνθεση του ΕΣΡ (''ανεξάρτητης αρχής'') επί χρόνια λειτουργούσε σε ένα ομιχλώδες - απαράδεκτο πλαίσιο.

Επισημαίνω ότι ενώ είχαν κατατεθεί και είχαν πρωτοκολληθεί αιτήσεις συγκεκριμένου χαρακτήρα στο ΕΣΡ, για επανεξέταση της κατατεθειμένης αιτήσεως Ίδρυσης, Εγκατάστασης, και Λειτουργίας του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ΓΛΥΦΑΔΑ FM, ο κ. Ι. Λασκαρίδης  αντί εξετάσεως των αιτημάτων υπέγραψε δίνοντας το δικαίωμα διώξεως και κατασχέσεως.

Το ΕΣΡ αποδεδειγμένα εξυπηρετούσε διαπλεκόμενα συμφέροντα, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία σύνθεση από τη πλευρά της κυβερνήσεως αν σε αυτή δεν υφίσταται η συμμετοχή μας.

Τονίζω δημόσια ότι σε περίπτωση που αγνοηθεί το υπογεγραμμένο δημόσιο αίτημα συμμετοχής μας στην σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα δηλώνει ότι από τη πλευρά της κυβερνήσεως μεθοδεύεται κάτι ανάλογο της συνταγματικής υπερβάσεως όπως κομψά την αποκάλεσε ο κ.Κουίκ - η κατάχρησης και κατάφωρης παραβίασης του Συντάγματος δεδομένου ότι θα συνεχίζεται η υπηρέτηση των διαπλεκόμενων.

Επιπροσθέτως, τονίζω ότι πρώτος κατέβηκε ο διακόπτης του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, το 1999, έπειτα από καταχρηστικές ενέργειες διώξεων και κατασχέσεων που κίνησαν οι ''μεγαλόσχημοι'' εκείνης της περιόδου, και η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να λειτουργήσει θεσμικά με ιεράρχηση έναντι των ζητημάτων που αφορούν την ραδιοτηλεόραση.

Είτε θα νομιμοποιήσετε ως κυβέρνηση τον πρωτεργάτη των FM στο Ν.Αττικής που δέχτηκε σειρά διώξεων και κατασχέσεων, η θα συμμετέχει στη σύνθεση του ΕΣΡ ώστε να εξασφαλιστεί η δημοκρατικότητα του χώρου και η συνταγματική νομιμότητα.

Αρκετά με τις επιλογές προοδευτικών ριζοσπαστών χωρίς αντίκρυσμα, δεδομένου ότι μεθοδεύεται η νομιμοποίηση των διαπλεκομένων ραδιοτηλεοράσεων που οφείλουν εκατοντάδες εκατομμύρια στο δημόσιο, και για τον πρωτεργάτη του χώρου δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια.

Σας θυμίζω ότι τα διαπλεκόμενα λειτουργούν συνεχόμενα και στο απυρόβλητο ενώ τα απαράδεκτα κόμματα εξαφάνισαν κάθε ραδιοσταθμό στα νοτιοανατολικά του Ν.Αττικής, άρα τον πλουραλισμό, την πολυφωνία, την αμεσότητα, και την δημοκρατικότητα του χώρου. Τις συνέπειες αυτών των κάκιστων πολιτικών τις βιώνουμε συνολικά στα νότια προάστια. (Βλέπε Λάτσης + διαπλεκόμενα + συμφέροντα εφοπλιστών και κάποιων πολιτικών, και τι ισχύει σήμερα στα νοτιοανατολικά του Νομού)

Είναι επιεικώς απαράδεκτο οι γνώστες των ισχυόντων σε επίπεδο Ν.Αττικής, όσων αφορά την ραδιοτηλεόραση, να συνεχίσουν το ίδιο καθεστώς που εξυπηρετούσε αποκλειστικά την διαπλοκή του κεφαλαίου, και την συνταγματική εκτροπή με τους εφοπλιστές κ.τ.λ με σειρά μέσων της αυτής και άλλης μορφής.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Η θα υπάρξει η συνταγματική νομιμότητα και η δημοκρατικότητα του χώρου, η ανοίγεται τη πόρτα για το αύριο της πολιτικής στη χώρα μας χωρίς εσάς στην κυβέρνηση._
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεν πρόκειται να δεχτούμε τη σύνθεση του ΕΣΡ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">