ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

The Troika in Greece (Δείτε την δημοφιλή εκπομπή)



Το Die Anstalt (το ίδρυμα) είναι μια δημοφιλή εκπομπή στην Γερμανία.
Οι συντελεστές της είναι γνωστοί για το καυστικό τους χιούμορ και κατά το παρελθόν έχουν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές αλλά και διάφορα βραβεία.

Στις 31 Μαρτίου του 2015 οι συντελεστές της εκπομπής είχανε ως θέμα την ελληνική κρίση. Συγκεκριμένα σατιρίζουν την Τρόικα, την Ευρώπη γενικότερα, ενώ δεν χάνουν και την ευκαιρία να καυτηριάσουν τις προκαταλήψεις που υπάρχουν κατά των Ελλήνων γενικότερα.

Το μεγάλο επιστέγασμα στης εκπομπής έρχετε προς το τέλος της.
Οι ηθοποιοί ασχολούνται (με χιούμορ μεν, αλλά πάντοτε με πολύ σοβαρό υπόβαθρο) με το θέμα των ελληνικών διεκδικήσεων για πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Προς έκπληξη όλων εμφανίζεται ο γνωστός Έλληνας αγωνιστής για το θέμα των αποζημιώσεων, ο κύριος Αργύρης Σφοντούρης, ο οποίος σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο και συγκινητικό πεντάλεπτο ανοίγει τα μάτια στα 5 εκατομμύρια Γερμανών τηλεθεατών (αλλά και τους θεατές στο στούντιο) που δεν μπορούν να πιστέψουν πως 71 χρόνια μετά την σφαγή στο Δίστομο οι εναπομείναντες εν ζωή συγγενής των θυμάτων, δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα ούτε ένα λεπτό αποζημιώσεων για τα όσα συνέβησαν.

(C) (P) 2015 ZDF
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: The Troika in Greece (Δείτε την δημοφιλή εκπομπή) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">