ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξυδάκης: Η Ελλάδα μεγαλούργησε με τη δραχμή, όχι με το ευρώ

«Η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε» αναφέρει στη συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

«Με το ευρώ δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλα βήματα προόδου» σημειώνει ο κ. Ξυδάκης και προσθέτει « Μένει να αποδειχτεί αν η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτηθούμε και να προκόψουμε. Δεν δικαιολογείται η υστερία»  αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και συνεχίζει: 
Δικαιολογείται ο σκεπτικισμός, ο υπολογισμός, να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά. Δεν νομίζω ότι η πολιτική και η ουσιαστική ιστορική συζήτηση για την ύπαρξη του ελληνικού κράτους μπορεί να γίνεται με βάση το νόμισμα. 
Το νόμισμα είναι εργαλείο.
Οι προϋποθέσεις είναι αν έχουμε ταυτότητα, αξίες, εθνική κυριαρχία, δημοκρατία. Το νόμισμα είναι εργαλείο. Η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά. 
Εχουμε έναν πυρήνα ευρωπαϊκών κρατών και κάποια από αυτά πολύ προχωρημένα, που δεν έχουν κοινό νόμισμα. Είναι λιγότερο Ευρώπη η Ελβετία, η Σουηδία, σε σχέση με τη Σλοβενία; Η Βρετανία δεν είναι Ευρώπη; Είναι μεγαλύτερο το ζήτημα λοιπόν. Για εμάς έχει σημασία τι είναι καλύτερο για τον ελληνικό λαό και για την επιβίωσή του.
Υποσημείωση του Γ.Κ: Το καλύτερο για τον ελληνικό λαό είναι να υπάρξουν πραγματικά δημοκρατικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ - αληθινή ενημέρωση - χωρίς εξωθεσμικά συμφέροντα και σκοπιμότητες - όπως και των ολιγαρχών της διαπλοκής - και ο Ελληνικός λαός μέσω δημοψηφισμάτων να δίνει την λαϊκή εντολή για όσα αφορούν τον ίδιο και το μέλλον του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξυδάκης: Η Ελλάδα μεγαλούργησε με τη δραχμή, όχι με το ευρώ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">