ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ Τσίπρας: Πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς

Το ελληνικό ζήτημα είναι στο προσκήνιο, και με διεθνές ενδιαφέρων στις Βρυξέλλες που επιχειρείται η επίτευξη συμφωνίας.

O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες έκανε την ακόλουθη δήλωσή.

«Προσερχόμαστε με στόχο να πετύχουμε μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία με στόχο να αφήσουμε πίσω μας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, να σώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς, να αποφύγουμε υπερβολικές και παράλογες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό για τη μεσαία λαϊκή οικογένεια, να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα να προωθήσουμε τις αναγκαίες και δίκαιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την αναδιανομή των βαρών την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Αυτά είναι για μας τα κλειδιά μιας συμφωνίας».

Η Κομισιόν έχει αποτιμήσει θετικά τις τελευταίες προτάσεις της Αθήνας, που είχαν σταλεί στις ηγεσίες της Κομισιόν, του ΔΝΤ, και της ΕΚΤ, χαρακτηρίζοντας τις Ελληνικές προτάσεις ως «καλή βάση για πρόοδο».

Η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή και διαβουλεύεται με τους επικεφαλής των θεσμών και τους αρχηγούς των κυβερνήσεων.

Σε δήλωση που έκανε ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, και όλοι εργαζόμαστε νύχτα-μέρα για αυτό τον σκοπό.

Όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και νέα συνάντηση ανάμεσα στους θεσμούς και την Ελληνική κυβέρνηση, νέο Eurogroup.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ Τσίπρας: Πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">