ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α. Τσίπρας: Δεν έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε τη ταφόπλακα της ίδιας της δημοκρατίας


Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεσμεύτηκε ότι από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, με τη δύναμη της λαϊκής ετυμηγορίας η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε ότι « η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ευρωπαϊκή Ιστορία γιατί αμφισβητήθηκε το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον του».

«Είμαστε ένας λαός που αγαπά την ειρήνη, όταν όμως μας κηρύττουν τον πόλεμο ξέρουμε να πολεμάμε και να νικάμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός».

«Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε το Ελληνικό Σύνταγμα, τη λαϊκή κυριαρχία, και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Έχουμε ιερή υποχρέωση έναντι στους αγώνες και τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Θα υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, θα υπερασπιστούμε τη λαϊκή κυριαρχία, αλλά θα υπερασπιστούμε ταυτόχρονα, τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης».

Δεν έχουμε το δικαίωμα με τη δική μας υπογραφή να βάλουμε τη ταφόπλακα της ίδιας της δημοκρατίας σε αυτό το τόπο που εδώ και 2.500 χιλ. χρόνια η δημοκρατία ζεί».

« Η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν είναι παιχνίδι, τόνισε και διεμήνυσε ότι στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει την άδεια των Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερούν Ντάισελμπλουμ για τη διαφύλαξή της».

« Δεν έχουμε το δικαίωμα να δώσουμε το δικαίωμα σε οργανισμούς τεχνοκρατικούς, σε οργανισμούς που δεν έχουν καμιά δικαιοδοσία, που δεν έχουν εκλεγεί από τους Ευρωπαίους πολίτες, να απαγορεύουν σε ένα κυρίαρχο λαό, να είναι κυρίαρχος για το τόπο του και για το μέλλον του».

« Η επιλογή βαρύνει τον κάθε ένα και την κάθε μια, κυρίως όμως είναι μια επιλογή ελπίδας, αξιοπρέπειας, και δημοκρατίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα γίνει σεβαστή η ψήφος των πολιτών, όποια και αν είναι.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α. Τσίπρας: Δεν έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε τη ταφόπλακα της ίδιας της δημοκρατίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">