ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θα μας απαντήσει ο κ.αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Στρατούλης;

Καλώς η κακώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Έπειτα από 42 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και με βασικό δεδομένο το πελατειακό κράτος το οποίο συνήργησε παράλληλα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών για την κατρακύλα της χώρας, επισημαίνεται ότι υπάρχει αλλαγή πολιτικών όρων.

Τώρα κατά πόσον ισχύει το συγκεκριμένο, είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να το εξηγήσει ο κάθε πολίτης αρχικά στο άτομο του, και στη συνέχεια στον οικείο περίγυρο.

Σε πλήρη αντιδιαστολή με εκατοντάδες χιλιάδες νεοέλληνες - ιδες που ζήτησαν και έλαβαν το γνωστό ρουσφέτι, επιλύοντας είτε οριστικά είτε πρόσκαιρα το εργασιακό τους, και την διαβίωση τους, και τις γνωστές εξυπηρετήσεις του πελατειακού κράτους, κάποιοι εξ ημών όχι απλά δεν ζητήσαμε ούτε μια φορά ρουσφέτι - εξυπηρέτηση, ακόμη και όταν μας τα παρείχαν οικιοθελώς κάποιοι πολιτευομενοι τα αρνηθήκαμε. 

Δεδομένου ότι ποτέ δεν παραβιάσαμε τις αρχές μας,  και μείναμε σταθεροί στο πέρασμα του χρόνου, η μοναδική μας αξίωση σήμερα είναι οριστικές και βιώσιμες λύσεις επί παντός επιστητού, με ορθές πολιτικές, σχέδια νόμου, χωρίς κωλυσιεργίες.  

Τονίζω ότι κάποιοι επέλεξαν να βρεθούν σε θεσμικά έδρανα με επιχείρημα ότι δύνανται να εκπροσωπήσουν ορθά το σύνολο με δικαιοσύνη, δημοκρατία,  ενδεδειγμένα σχέδια νόμου, και πολιτικές.

Κατά πόσο μπορούν να είναι ορθές οι πολιτικές, και να καλύψουν το σύνολο, και παράλληλα τον κάθε πολίτη, εμπίπτει καθαρά σε ουτοπιστικό επίπεδο, δεδομένου ότι υφίστανται χιλιάδες νεοελληνικές παθογένειες.    

Παρακάμπτω να προσωποποιήσω το θέμα αναφέροντας δεκάδες προσωπικές μου διαπιστώσεις και θέματα, και τονίζω ότι μεγάλο τμήμα του πληθυσμού αναφέρει ότι υφίστανται δυο μέτρα και σταθμά.

Την ίδια στιγμή που παρέχονται απλόχερα, για πολλοστή φορά, λύσεις σε γνωστές συντεχνίες, συνδικαλιστές, οργανωμένα συμφέροντα, κ.τ.λ, για πλειάδα πολιτών δεν πράττουν το ελάχιστο, άρα από ένα σημείο και έπειτα οι πάγιες αρχές γίνονται προβληματισμός. 

Μήπως κάναμε λάθος;
Μήπως είναι ορθότερη η μέθοδος που ακολουθούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η οποία σημειωτέων είχε άμεσα - απτά - αποτελέσματα;
Πως θα υπάρξει το ορθό επί παντός επιστητού όταν οι υποτιθέμενοι τοπικοί μας εκπρόσωποι δεν επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τους υπολοίπους για τους δικούς τους λόγους;
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: Δεν είναι προτιμότερο αυτό που έπραξαν οι λίγες οικογένειες της διαπλοκής, με σειρά αντισυνταγματικών ΜΜΕ της ιδίας και άλλης μορφής, έχοντας απτό αποτέλεσμα, από το να περιμένεις δεκαετίες ένα δημοκρατικό νόμο;
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: Δεν είναι προτιμότερο που κάποιες χιλιάδες με πλαστά δικαιολογητικά είτε βρέθηκαν στο δημόσιο, είτε λαμβάνουν συντάξεις και επιδόματα, άρα απτό αποτέλεσμα, από το να περιμένεις δυο χρόνια έπειτα του δικαστηρίου για άτομο με 90% αναπηρία το ορθό από την Ελληνική πολιτεία;

Ποιος θα απαντήσει; Προσπαθείτε να πείσετε ότι κάτι άλλαξε. Άλλαξε;

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θα μας απαντήσει ο κ.αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Στρατούλης; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">