ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

EKTAKTO: Ανοιχτή Συνέλευση 22/7: Οι πολίτες πρωταγωνιστές των εξελίξεων

Οι εξελίξεις από  την προηγούμενη συνάντησή μας, τη Δευτέρα 6/7, που είχε θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τη συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ταχύτατες και πολύ σημαντικές. 
Παρακολουθούμε” γεγονότα τόσο πυκνά, ώστε οι ώρες μας φαίνονται ημέρες, οι ημέρες εβδομάδες και οι εβδομάδες μήνες. Ζούμε στο “Θρίαμβο του Χρόνου”  όπως έγραφε στο ομώνυμο ποίημά του ο ποιητής Νίκος Καρούζος στα 1999.  ‘Όμως για μια ακόμη πολύ σημαντική περίοδο της ιστορίας η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών απλώς παρακολουθούμε, περιμένουμε και φυσικά …..αναθέτουμε σε άλλους τη λύση των δικών μας προβλημάτων !!!!  
Εμείς που βρεθήκαμε σε δύο μέχρι σήμερα ανοιχτές συνελεύσεις στο θεατράκι της Βούλας αποφασίσαμε όχι μόνο να παρακολουθούμε, αλλά  να συμμετέχουμε αφήνοντας πίσω μας την αδιέξοδη τακτική του “παρακολουθούμε, περιμένουμε, αναθέτουμε”.  
Αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε και να αναβιώσουμε στις σημερινές συνθήκες την πιο φωτεινή στιγμή της συμμετοχής των πολιτών στη σύγχρονη ιστορία –τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα- την περίοδο  του “κινήματος των πλατειών”. Ένα πραγματικό κίνημα πολιτών και όχι μηχανισμών, στο οποίο οι πολίτες, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, ενώθηκαν συζήτησαν, αποφάσισαν και διεκδίκησαν. Ένα κίνημα που εξαιτίας της αγνότητας και της αυθεντικότητας του απλώθηκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη και αγκάλιασε τους πολίτες της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών.
Για τους λόγους αυτούς αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ανοιχτή συνέλευση με χαρακτηριστικά άμεσης δημοκρατίας που θα λειτουργεί σε τακτική βάση (μία φορά το μήνα) και θα συζητά θέματα που θα  καθορίζουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες και θα είναι γνωστά εκ των προτέρων.
Τέλος οι συμμετέχοντες στην προηγούμενη συνέλευση της 6/7   αποφασίσαμε ότι το θέμα  της επόμενης συνέλευσης, που θα είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη θα είναι  ο τρόπος δημοκρατικής λειτουργίας των ανοιχτών συνελεύσεων, Φυσικά οι πολίτες που θα συμμετέχουν μπορούν να θέσουν και άλλα θέματα.
Η συνέλευση   θα γίνει και πάλι  στο ανοιχτό θέατρο δίπλα στην Πνευματική Εστία Βούλας (Αγίου Ιωάννου 2,  κεντρική πλατεία Βούλας, μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου), την Τετάρτη  22  Ιουλίου 8 μ.μ.
Περισσότερες πληροφορίες για τις ανοιχτές συνελεύσεις: Λίτσα Χρυσομαλλίδου2109655563 και 6937511022
Μάκης Σταύρου

Μέλος ανοιχτής συνέλευσης
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: EKTAKTO: Ανοιχτή Συνέλευση 22/7: Οι πολίτες πρωταγωνιστές των εξελίξεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">