ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Π.ΚΑΜΕΝΟΣ - Δόθηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ σε 38 δημοσιογράφους και 150 ιστολόγια (VIDEO)




Το σύνολο της έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά χρηματικά ποσά, τα οποία διατέθηκαν σε δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς διαύλους και εταιρείες ΜΜΕ, κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατόπιν πρόσκλησης του οργάνου μετά τις δημόσιες δηλώσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ σε 38 δημοσιογράφους και 150 ιστολόγια.

Όπως είπε σε δήλωσή του ο κ. Καμμένος από την ΕΣΗΕΑ: «Έπαιρναν πάρα πολύ μεγάλα κονδύλια για την προώθηση της καμπάνιας ιατρικών θεμάτων, αλλά, την ίδια στιγμή, κατά τύχη, οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια Μέσα έκαναν επιθέσεις ή παρήγαγαν κυβερνητικό έργο».




Η λίστα που δημοσιεύει το koutipandoras.gr κατέθεσε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για χρήματα που μοιράστηκαν προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένες καμπάνιες κάνοντας την ίδια στιγμή επιθέσεις στο κυβερνητικό έργο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπραξε αυτό που δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος για κατάθεση της «χρυσής» λίστας δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από 150 μισθολόγια, πολλά sites και ΜΜΕ καθώς και 37 δημοσιογράφοι.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να γίνει διασταύρωση των στοιχείων με τις τραπεζικές καταθέσεις, να ερευνηθούν ποια κονδύλια ήταν αυτά που έλαβαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, τι διαφήμιζαν και πώς πήραν τα εν λόγω χρήματα.

Η ΕΣΗΕΑ καλείται τώρα να ερευνήσει την τεράστια αυτή υπόθεση και κατά πόσο ΜΜΕ και δημοσιογράφοι έπαιρναν χιλιάδες ευρώ διαφήμιση με αντάλλαγμα να επιτίθενται ανελλιπώς στην κυβέρνηση και το έργο της με στημένα ρεπορτάζ.

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Το γεγονός που αφορά τις τοπικές κοινωνίες, (δήμους) και ανάλογες περιπτώσεις που τελούν σε ισχύ, οι οποίες μπορεί να μην αγγίζουν τα 28 εκατομμύρια ευρώ, όμως αφορούν μακροπρόθεσμα εκατομμύρια δημόσιου χρήματος, το οποίο οδηγείται εξειδικευμένα σε ημέτερους και συγκεκριμένα πρόσωπα για ανάλογους σκοπούς, δεν πρέπει να απασχολήσει τους αρμοδίους; (Αυτοί δεν επιτίθενται, απλά ''εξαφανίζουν'' την αναλογική ισότητα, την τοπική δημοκρατία, όπως και το δημόσιο χρήμα, σε απτή συνεργασία μεταξύ των. 

Είναι αδιανόητο, η Γλυφάδα των 100.000 χιλ. κατοίκων σήμερα (το 2015) είναι κάτι ανάλογο ενός χωριού, έπειτα από τις μεθοδευμένες ενέργειες πολιτικοοικονομικών κέντρων, με ''χωριάτες'' που ελλείψει παιδείας αδυνατούν να ρυθμίσουν τοπικό πολιτισμό, και ορθή χρηστή διοίκηση. Σαφέστατα αντιλαμβάνεστε τι εννοώ.  

Σε τοπικό επίπεδο ακυρώνονται και αυτοαναιρούνται συνολικά όλα. Δεν υπήρξε ούτε μια (1) φορά ορθής διοικήσεως, όπως και αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, δεδομένου ότι όσα έχουν δημοσιευτεί τοπικά δεν έχουν απασχολήσει τους κατά τόπους εκλεγμένους, οι οποίοι περιορίζονται στις δικές τους προσωπικές τοποθετήσεις.

Τέλος, η ενημέρωση που γίνετε όσων αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ανεπαρκής, δεδομένου ότι στην ΕΡΤ (...) λέγοντας δημόσια οι δημοσιογράφοι για 150 ιστολόγια, τα οποία λάμβαναν τα εκατομμύρια, πέφτει σκιά στο σύνολο. Ας φροντίσουν τόσο ο πρόεδρος, όσο και η ΕΣΗΕΑ να τα κατονομάσουν με λίστα, την οποία να να δώσουν στη δημοσιότητα.

Ελπίζω από όσους και όσες δεν έχουν καταφέρει να διαβάλουν απόλυτα, να σχηματίζονται ορθές κρίσεις τι διαμόρφωσαν, τι δημιούργησαν, και για ποιους λόγους, και ποιοι επιλέγουν, τι επιλέγουν, όπως και ποιοι πληρώνουν το μάρμαρο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Π.ΚΑΜΕΝΟΣ - Δόθηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ σε 38 δημοσιογράφους και 150 ιστολόγια (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">